Maalämpö (joulukuu 2011)

Ennen muuttoa meille tuli kiire. Talossa oli öljy/puulämmitys. Entiset omistajat olivat lämmittäneet vain puilla ja öljykattila oli tyhjä. Tulimme siihen tulokseen, että jos maalämpö hankitaan, se on hankittava heti. Näin meidän ei tarvitnnut investoida öljykattilan täyttämiseen.

Saimme entisiltä omistajilta luvan edetä asiassa jo ennen muuttoa. Luvat haettiin kunnasta ja hyväksyntä naapureilta. Samalla tutustuttiin uusiin naapureihin. Pyysimme sähköpostilla tarjouspyynnöt kolmelta eri Porakaivoyrittäjältä. Kuuntelimme myös juuri lämmitysjärjestelmänsä uusineita ja näin päädyimme omaan ratkaisuumme. Maalämmön kokonaiskustannukset meidän 300 neliön taloon olivat jonkin verran alle 20 000 euroa. Tämä sisälsi pumpun, porauksen ja asennuksen.  Todennäköisesti systeemi maksaa itsensä takaisin viimeistään 10 vuoden kuluttua. 

Saimme lämmöt päälle ennen muuttoa, joten kaikki tapahtui tosi nopeasti: neljässä viikossa. Ainoa negatiivinen asia oli, että maalämpöporausten jäljiltä piha jäi todella lohduttomaan kuntoon. Roskia ja mutaa oli joka paikassa talon seiniä myöden. Mutta lämpöä on riittänyt ja systeemi on toiminut moitteettomasti ensisäätöjen jälkeen.

Tietoja Saara

Äiti, vaimo ja siivoushullu kirjaa omaksi ilokseen muistiin 50-luvun puutalon mittavaa remonttia ja muutosta. Mukana sisustusta, tuunausta ja pelargonioiden parissa hääräilyä.
Kategoria(t): Hankintoja, Remontti Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Maalämpö (joulukuu 2011)

  1. Paluuviite: Valoa tunnelin päässä | Tuulentupa

  2. Paluuviite: Kesän remonttisaldo | Tuulentupa

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s