Suunnitelmia (joulukuu 2011)

Ennen muuttoa ehdimme jo moneen kertaan suunnitella remonttia ja sen etenemistä. Koska lapsemme syntymän laskettu aika oli maaliskuun loppupuolella, se teetti meille myös tiettyjä aikatavoitteita.

Tavoitteemme oli ennen lapsen syntymää saada talon ns. elintasosiipi kuntoon. Lisäosa on rakennettu taloon 90-luvun alkupuolella ja siinä asui aiemmin perheen nuorempi sukupolvi. Sinne suunnittelimme vanhan keittiön ja WC:n paikalle kodinhoitohuoneen, WC:n ja suihkun. Makuuhuoneeseen tulisi vaatehuone ja pieni alkovin tapainen vauvalle. Koska aioimme muuttaa vuoden vaihtuessa, aikaa tähän jäisi vain n. 2½ kuukautta.

Seuraavassa vaiheessa on tarkoitus tehdä pintaremontti talon 50-luvulla rakennetulle vanhalle puolelle. Ensin olohuoneeseen ja ruokahuoneeseen, sitten mahdollisesti uusia koko keittiö. Tarkoitus on keskittyä talon keskikerrokseen ensin ja sitten joskus tulevaisuudessa rauhassa perehtyä yläkerran huoneisiin. Haaveena oli, että saisimme keskikerroksen keittiötä lukuun ottamatta valmiiksi kesään mennessä.

Ulkopuolelta talo mielestämme vaatii kattoremontin ja ulkomaalin. Kattoremontin ajattelimme tehdä heti ensimmäisenä kesänä, maalauksen kanssa olimme vähän kahden vaiheilla. Myöhemmin päätimme, että maalaus saa jäädä seuraavaan kesään. Minun haaveenani on saada taloon jonkinlainen veranta. Sellainen mummolamainen, jossa pelargoniat viihtyvät. Mieheni haave taas on puhkaista katolle kaavelit, toiselta nimeltään kattolyhdyt. Päätimme yrittää toteuttaa molempien haaveet. Koska kattoremontti päätettiin tehdä jo heti ensimmäisenä kesänä, kaavelit yritetään toteuttaa sitä ennen.

Lisäksi ajattelimme puhkaista ruokahuoneeseen yhden ikkunan lisää, sillä edelliset asukkaat olivat sellaisen jo hankkineet, mutta sitä ei koskaan asennettu paikoilleen.

Kellarikerrokselle emme tässä vaiheessa aio tehdä mitään. Siellä on suhteellisen hyvät saunatilat, mitkä kyllä pientä pintaremonttia kaipaisivat nekin. Lisäksi siellä on pannuhuone, varastotilat ja autoverstas. Talossa on joskus asunut ilmeisesti auton korjaaja, sillä elintasosiiven alapuolella on oikea miesten paratiisi rasvamonttuineen. Näille tiloille ei tarvitse tehdä muuta kuin siivota. Lisäksi saunan pukuhuoneen ja pannuhuoneen välissä on pieni huone, jonka tarkoitusta emme vielä ole keksineet. Koska äitini kantoi sinne jostain syystä pöydän ja tuolit ja laatikko viinipulloja oli muutossa eksynyt sinne, sen nimeksi jäi pysyvästi ”Salakapakka”. Myöhemmin tilasta tuli luontevasti remonttivaatteiden säilytyspaikka.

Pihatöitä emme ensimmäisenä kesänä ehtisi todennäköisesti tehdä lainkaan. Muu remontti ja pieni vauva talossa vievät varmasti kaiken ajan. Hyvä jos ehdimme nurmikon leikkaamaan. Myöhempiä aikoja varten minulla on paljonkin suunnitelmia pihan varalle. Olen itse perennojen ja kukkivien köynnösten ja pensaiden ystävä, en niinkään sadonkorjaaja. Joten todennäköisesti mansikkamaa ja kasvimaa saavat lähteä. Kukkapenkeistä tietysti täytyy muokata omanlaiset ja kasvihuone tarvitsee ehostusta. Mutta nämä kaikki sitten myöhemmin.

Tietoja Saara

Äiti, vaimo ja siivoushullu kirjaa omaksi ilokseen muistiin 50-luvun puutalon mittavaa remonttia ja muutosta. Mukana sisustusta, tuunausta ja pelargonioiden parissa hääräilyä.
Kategoria(t): Julkisivu, Pihalla, Sisäremontti Avainsana(t): , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s