Lattialämmitys (tammikuu 2012)

Heti vuoden vaihtuessa aloitimme ns. elintasosiiven täysremontin. Kaikki 90-luvun alussa laitetut pinnat, kattoa lukuunottamatta, revittiin pois. Isäni onneksi teki aina tarvittaessa romukuormat ja toimitti ne paikalliselle jäte- ja kierrätysasemalle, muuten olisimme hukkuneet roskiin. Tästä hänelle suuri kiitos! Elintasosiipeen tulisi makuuhuone, kaksi vaatehuonetta, kodinhoitohuone ja suihku vanhan keittiön tilalle sekä WC.
Purettu makuuhuone

Mieheni halusi ehdottomasti tehdä tähän talon osaan vesikiertoisen lattialämmityksen. Onneksi tämä tosiaan oli hänen ajatuksensa eikä minun, sillä urakka oli paljon suurempi kuin olimme kuvitelleetkaan. Kellarikerroksen ja asuinkerroksen välissä on n. 20 cm vahva betonilaatta, jonka päälle lattia rakennettiin. Koska emme halunneet, että huonekorkeus vähenisi lainkaan, oli betoniin roilottava urat lattialämmitysputkia varten. Tätä mieheni sitten teki vuokravälineillä uuden vuoden pyhät. Homma oli todella rankka ja koko talo oli täynnä pientä pölyä – myös vanha puoli, vaikka olimme yrittäneetkin suojata kulun sinne hyvin. Pölyn tulo kesti paljon, paljon vielä roiloamisen jälkeenkin ja kuljin n. kaksi kuukautta pelkästään rätti ja moppi kädessä, jotta pystyimme asumaan talossa samanaikaisesti. Onneksi sentään yläkerta, missä nukuimme ensimmäiset kuukaudet, säästyi pölyltä.

Lattialämmitysputket
Maalämpö vaati lisäpalikan, jotta lattialämmitys saatiin toimimaan, ja näin ollen aiheutti hiukan lisäkustannuksia. Homma oli kaiken kaikkiaan lopulta paljon suuritöisempi, aikaa vievempi ja kalliimpi kuin olimme kuvitelleetkaan. Putkien asennus ja lattian tasoitus vei jo oman aikansa, puhumattakaan urien roiloamisesta. Tiukka aikataulumme petti siis jo heti alussa pahemman kerran. Lattia oli pintamateriaalia vaille valmis vasta tammi-helmikuun vaihteessa eli koko työ kesti vastoinkäymisineen n. neljä viikkoa. Mutta jos tätä emme olisi nyt tehneet, sitä ei olisi tehty koskaan ja varmasti olisimme katuneet jälkeenpäin. Nyt emme kadu – hyvä, että tuli tehtyä!

Tietoja Saara

Äiti, vaimo ja siivoushullu kirjaa omaksi ilokseen muistiin 50-luvun puutalon mittavaa remonttia ja muutosta. Mukana sisustusta, tuunausta ja pelargonioiden parissa hääräilyä.
Kategoria(t): Remontti, Sisäremontti Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Lattialämmitys (tammikuu 2012)

  1. Paluuviite: Valoa tunnelin päässä | Tuulentupa

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s