Makuuhuone (helmikuu 2012)

Aikani pyöriteltyäni talon uuden puolen pohjapiirrosta, tulin siihen tulokseen, että makuuhuoneen, kodinhoitohuoneen, suihkun ja WC:n osalta tarvitsemme ehdottomasti ammattilaisen apua. Otimme yhteyttä tuttuun suunnittelijaan ja totesimme heti hänen ehdotuksen nähtyämme, että emme olisi itse moista keksineetkään. Saimme häneltä apua myös värivalinnoissa – tämä säästi meiltä melkoisesti aikaa, kun ei itse tarvinnut vertailla värilastuja. Itse olin kyllä jo värit päättänyt etukäteen: kodinhoitohuoneen sävyiksi valkoista ja harmaata, makuuhuoneen lattiaan vaalean harmaata, seiniin harmaata ja tapetin olin valinnut joululomalla. Oikeiden sävyjen löytämiseen ammattilainen oli kuMakuuhuoneen ja kodinhoitohuoneen remonttiitenkin paikallaan.

Helmikuussa 2012 lopulta pääsimme aloittamaan makuuhuoneeseen, kodinhoitohuoneeseen, suihkuun ja vessaan uusia pintoja. Tähän asti olikin vain purettu ja tehty pohjatöitä ja rakennettu seiniä.

Makuuhuoneeseen rakennettiin lisäseinä vanhan tupakeittiön kohdalle. Seinään tehtiin pieni ikkuna, jotta valo pääsisi kulkemaan kodinhoitohuoneen ikkunasta makuuhuoneeseen asti. Kuvassa katto ja seinä ovat jo saaneet pohjamaalin. Pienen ikkunan takana on tuleva kodinhoitohuone.

 Maalattu parkettiSitten asennettiin lattia. Päätimme jo aluksi, että yritämme saada keskikerrokseen vanhan lautalattian tyylin. Talon uudelle puolelle ei lautalattiaa voinut asentaa, koska pohja oli betonia – lattia nousisi liikaa koolauksineen. Tätä pähkäillessäni jo ennen muuttoa, tulin katsoneeksi maikkarin Tyylivarkaita ja sieltä löytyi kuin tilauksesta ratkaisu tähän ongelmaan: käsittelemätön parketti ja siihen maalia pintaan. Päädyimme pienen parkettifirman opastamina käsittelemättömään saarniparkettiin. Jännitimme loppuun asti miltä lopputulos näyttäisi. Värisävy onnistui loistavasti, samoin lautalattiamainen vaikutelma. Maalin olin toivonut olevan hiukan kiiltävämpi, mutta tämäkin menettelee.

Kun katto ja lattia oli maalattu, tuntui, että tilaan tuli todella paljon valoisuutta lisää. Jatkoimme seinien maalauksella ja tapetoinnilla. Ikkunaseinistä tuli valkoiset, oviseinälle tuli tapetti, ja muut seinät tulivat harmaalla.

Maaleja hankkiessamme olimme tyytyväisiä, että pyysimme sähköpostilla tarjouksia monesta eri paikasta. Hinnoissa oli huimia eroja. Tähän n. 45 neliön ”elintasosiiven” remonttiin tarvittavien maalien hintahaitari oli 500  ja 1000 euron välillä. Nämä sisälsivät siis pohja- ja pintamaalin kattoon, seiniin ja lattiaan. Kodinhoitohuone/suihkutilaan tuli kosteuden kestävää maalia.

Ikkunat, jotka oli asennettu 90-luvun alussa, olivat melko kehnossa kunnossa. Alun perin olimme ajatelleet kunnostaa ne itse. Huomattuamme talvipakkasilla, kuinka ikkunat hikoilivat ja keräsivät kosteutta, tulimme siihen tulokseen, että kunnostaminen taitaisi olla huonoin vaihtoehto. Pyysimme tutuilta ikkuna-asiantuntijoiltakin heidän näkemyksensä siitä, mitä ikkunoiden suhteen kannattaisi tehdä.  He olivat sitä mieltä, että kunnostaminen ei maksa vaivaa – tähän olimme jo päätyneet itsekin. Eli uuden puolen ikkunat vaihdettiin. Tarjoukset pyysimme kahdesta yrityksestä ja otimme lopulta ikkunat samasta firmasta, kuin mistä talon muutkin ikkunat oli n. 7 vuotta sitten hankittu. Parvekkeen ovi vaihdettiin samalla. Tässä kohtaa budjettimme alkoi kyllä paukkua ja tulimme huomaamaan, että elintasosiiven remontti tulee aika monta tuhatta euroa kalliimmaksi kuin olimme arvioineet.

Sopivia haluamiani jalkalistoja emme Jalkalistatmeinanneet löytää mistään. Itselläni oli tietynlainen mielikuva listoista, mutta tuntui, ettei sellaisia ole olemassakaan. Kunnes ymmärsin kysyä, että eikö tiettyä silmääni miellyttävää mallia saa leveämpänä – ja saihan sitä. Missään esitteissä, netissä, hyllyissä tms. sitä ei ollut näkyvillä. Listaa sai kuvassa näkyvänä 9 cm leveänä ja olisi saanut vielä leveämpänäkin.

Sähköpistokkeiden ja katkaisimien tyyliä pohdimme myös pitkään. Olimme ajatelleet, että koko taloon laitettaisiin ”retrorasiat” eli jäljiteltäisiin vanhaa mallia. Päädyimme kuitenkin tähän talon uudemmalle puolella laittamaan ihan modernit pistokkeet ja kytkimet. Vähän mieliharmia tuli siitä, kun ihastuin tyylikkääseen lasiseen malliin. Liikkeessä, josta kyselimme hintoja, annettiin meille väärän tuotteen hinta. Ehdikin jo olla onnellinen upeasta ja halvasta löydöstä. Sähkömiehemme kysyi meiltä varmuuden vuoksi, että olemmeko varmoja rasioista, kun yksi kappale maksaa n. 70 euroa! Onneksi kysyi. Jouduin siis tyytymään hiukan vaatimattomampaan malliin, mutta ihan hyvältä nekin näyttävät. Niihin voi halutessa vaihtaa etulevyn alle haluamansa värin.

Vaatekomeron kaapitVaatekomeroon suunnittelin kaappikokonaisuutta Ikean ohjelmalla heidän mallistoistaan. Sattumalta huomasin, että Ikeaan oli tulossa mallituotteiden huutokauppa, jossa oli ihan samanlaisia kokonaisuuksia, kuin olin suunnitellutkin. Kävimme huutamassa kaapit sitten sieltä huutokaupasta. Hinta oli n. puolet siitä, mitä kaapit olisivat maksaneet uusina ja lisäksi kauppaan kuului kaikenlaista säilytystavaraa: kenkälaatikoita, pukupusseja jne.

Nyt olemme muuttaneet tavaramme yläkerrasta uuteen makuuhuoneeseen. Olemme itse olleet tosi tyytyväisiä lopputulokseen. Verhot tietysti vielä puuttuvat, ainakin yksi matto pitää vielä hommata ja joitain lisäkalusteita. Aikanaan sitten nämäkin. Koko makuuhuoneen, kodinhoitohuoneen ja suihkun remonttiin meni aikaa neljä kuukautta. Tavoitteemme oli ollut kaksi kuukautta. Budjetti ylittyi reilusti lähinnä lattialämmityksen ja ikkunoiden vuoksi. Tästä olemme nyt ottaneet opiksi jatkoremonttien suhteen, että tiedämme varata enemmän aikaa ja rahaa, kuin ennalta arvaisi. Täytyy vähintään tuplata se, mitä itse johonkin työhön kuvittelee menevän aikaa.

Makuuhuoneen muutos, neljä ensimmäistä kuvaa samasta kulmasta:

Purettava pikkukeittiö

 Lattialämmitysputkia ja lattian tasoitusta      

 Katto valkoiseksi, seinät valkoisiksi ja harmaaksi

Vauvan nurkka

Makuuhuone ja vauvan kori

Tuolit ikkunan edessä pelastin äitini tädiltä – oli laittamassa niitä pois. Mummon ja papan keinutuoli on 50-luvulta ja siinä todella mukava istua ja keinutella.

Tietoja Saara

Äiti, vaimo ja siivoushullu kirjaa omaksi ilokseen muistiin 50-luvun puutalon mittavaa remonttia ja muutosta. Mukana sisustusta, tuunausta ja pelargonioiden parissa hääräilyä.
Kategoria(t): Lapselle, Makuuhuone, Remontti, Sisäremontti, Sisustus Avainsana(t): , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

8 vastausta artikkeliin: Makuuhuone (helmikuu 2012)

  1. Paluuviite: Seepra | Tuulentupa

  2. Paluuviite: Valoa tunnelin päässä | Tuulentupa

  3. Paluuviite: Vihdoinkin verhot | Tuulentupa

  4. Paluuviite: Sävyt | Tuulentupa

  5. Paluuviite: Sinnikkyys palkittiin | Tuulentupa

  6. Paluuviite: Kukkapurot | Tuulentupa

  7. Paluuviite: Punainen liinavaatekaappi | Tuulentupa

  8. Paluuviite: Top five | Tuulentupa

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s