Vauvalle peti (helmi-maaliskuu 2012)

Lapsemme laskettu aika alkoi lähestyä, joten lähdimme tekemään hankintoja. Hankinnat olimme jättäneet vähän turhankin myöhäiseksi ja kaikilla tarvikkeilla alkoi olla jo kiire. Remontin  vuoksi varasimme tähän yhden lauantaipäivän, kaikki hankittaisiin kerralla: ainakin rattaat, turvakaukalo ja pinnasänky.  Kiersimme kolme vauvojen tarvikkeisiin erikoistunutta liikettä. Ensimmäisessä meille yritettiin kaupata väkisin tosi kalliit systeemit retkirattaineen. Toisessa liikkeessä emme saaneet palvelua ja olimme sen verran pihalla kaikista systeemeistä, että itse emme osanneet hakea mitään. Kolmannessa liikkeessä meitä tultiin jo ovella vastaan, palvelu oli ystävällistä ja siellä tajuttiin, mitä me haimme. Halusimme sellaisen systeemin, että pärjäisimme yksillä rattailla kaikissa tilanteissa. Saimmekin rattaat, johon adaptereiden avulla saa myös turvakaukalon kiinni. Tämä on osoittautunut hyväksi systeemiksi. Ihan retkirattaiden veroiset nämä eivät ole, mutta hyvin on pärjätty.

Pinnasänky koottiin hetimmiten. Äitini teki sänkyyn pehmusteet laitoihin. Pandan kuvat ovat kiinalaisesta tilkkutäkistä, jonka itse toin Kiinasta 2001. Täkki oli sen verran huonolaatuinen, että se hajosi melkein itsestään. Äitini oli kuitenkin kierrätysihmisenä säilyttänyt pandojen kuvat ja nyt niille tuli sopivaa käyttöä. Nyt kun poikamme on jo siirtynyt nukkumaan pinnasänkyyn, pandat tuntuvat olevan loistavaa juttuseuraa 10 viikon ikäiselle vauvalle.

Hetken pinnasänkyä ihmeteltyäni, se alkoi tuntua kovin isolta sängyltä pienelle vastasyntyneelle vauvalle. Muistin siskontyttöni nukkuneen vauvana korissa, joka oli lainassa vanhempieni ystäviltä. Kori kaivettiin taas kerran ullakolta ja äitini teki sitten siihenkin suojakankaan. Peittona kuvassa on siskontytöllänikin käytössä ollut peitto ja lakana on tehty vanhasta, käytössä kuluneesta tyynyliinasta. Tässä poika viihtyi hyvin kaksi ensimmäistä kuukautta ja oli kätevää, kun korin sai nostettua sänkyni viereen helposti.

Koska väliaikainen makuuhuoneemme oli yläkerrassa remontin viivästymisen vuoksi, mietin missä vauvaa nukuttaisi päivisin alakerrassa. Ensin ajattelin käyttää äitiyspakkauksen laatikkoa tähän tarkoitukseen, mutta äidilläni oli vielä parempi idea: vanha suvussa kulkenut pyykkikori, joka on äitini tädin tekemä. Siihenkin sitten vielä äitini ompeli suojakankaan. Kori oli todella hyödyllinen ensimmäiset 1½ kuukautta, mutta siirryttyämme nukkumaan päiväunia ulos rattaisiin, korin käyttö jäi vähitellen pois. En ole vielä raaskinut purkaa koria pois – on se vaan niin suloinen. Ehkä sitä voisi jatkossa käyttää lelukorina tms. Korissa on äitini tekemät virkattu viltti, lakana  vanhasta tyynyliinasta ja pääsiäiskukko.

Näin meillä sitten yhdelle vauvalle tuli neljä petiä jos rattaatkin lasketaan. Voi olla, että liioittelin vähän – mielestäni kaikki olivat kuitenkin tarpeellisia ja niitä oli mukava valmistella uutta perheenjäsentä odotellessa.

Four beds for one baby. Too much? It’s been very nice to prepare these while waiting new small member of the family.

Tietoja Saara

Äiti, vaimo ja siivoushullu kirjaa omaksi ilokseen muistiin 50-luvun puutalon mittavaa remonttia ja muutosta. Mukana sisustusta, tuunausta ja pelargonioiden parissa hääräilyä.
Kategoria(t): Hankintoja, Lapselle, Tekstiilit, Tuunausta, Vanhat tavarat Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s