Kodinhoitohuone (maalis-huhtikuu 2012)

Talon 90-luvulla rakennetun laajennuksen remontti oli meillä täydessä vauhdissa jo heti tammikuun 2012 alussa. Tarkoitus oli saada se valmiiksi ennen lapsemme syntymää maaliskuussa. Kodinhoitohuone tehtiin makuuhuoneen yhteyteen vanhan keittiön ja WC:n paikalle. Kodinhoitohuoneen yhteyteen tehtiin myös suihku ja WC. Tarkoitus oli saada kaikki tarvittavat toiminnot talon keskikerrokseen. Sauna toki jäisi edelleen kellariin.

Aikataulu petti jo lattialämmityksen asennuksen vuoksi heti aluksi. Mutta kovasti meillä oli muitakin ongelmia nimenomaan tämän tilan remontissa. Vesieristeiden tekijällä tuli töihin taukoa perhesyiden vuoksi. Keittiöfirman, josta tilasimme kaapit, tietokoneet varastettiin ja tilaukset viivästyivät heti parilla viikolla. Aikapulan vuoksi emme kilpailuttaneet kaapistoja, vaan otimme ne samasta paikasta kuin edelliseenkin asuntoomme. Silloin olimme todella tyytyväisiä toimitukseen ja kaappien laatuun. Ensimmäinen toimitus tuli ajallaan, mutta siitä puuttui tavaraa ja esim. pöytälevyn mitat olivat juuri sen verran pielessä, että siitä koitui harmia. Hiihtolomien vuoksi tehdas oli suljettuna viikon ja puuttuvaa tavaraa ei päässyt edes heti tilaamaan ja lomien jälkeen toimitukset taas kestivät. Seuraava toimitus tuli pari viikkoa myöhässä ja taas oli puutteita toimituksessa. Viimeistä laminaatti-taustalevyä odottelimme ainakin neljä viikkoa. Odotuksen päätteeksi saimme levyn, josta puuttui reunanauhat. Tilasimme uuden, ja kun se vihdoin tuli parin viikon kuluttua, oli se väärän mittainen. Pinna meinasi katketa, emmekä enää vaivautuneet tilaamaan uutta levyä vaan ratkaisimme taustalevyasian toisella tapaa. Käytimme levyn kahteen osaan jaettuna toisessa paikassa kuin oli alun perin tarkoitus. Kyseistä keittiöfirmaa olimme aiemmin suositelleet muillekin, mutta nyt oli esitys todella heikko.

Kaiken näköistä muutakin pientä harmia tuli matkan varrella, sairastumisia yms. Lopputulos oli se, että aikataulullisesti emme onnistuneet kovinkaan hyvin. Kodinhoitohuone valmistui kuukausi lapsemme syntymän jälkeen eli n. kaksi kuukautta myöhässä.  Muuten lopputulos miellyttää kovasti. On ollut tosi hyvä, että makuuhuone, suihku, WC ja pyykkäys ovat kaikki samassa osassa taloa. Lapsemme hoitopöytä laitettiin myös kodinhoitohuoneeseen. Nyt pyykkäyskin sujuu kuin itsestään, kun kaikki on käden ulottuvilla. Pääsen viemään pyykitkin suoraan ulos parvekkeen ovesta.

Tilasta puuttuu vielä ainakin verhot, pyyhetelineet ja pyykinsäilytyskorit tms. mutta valitsen ne sitten ajan kanssa.

Kodinhoitohuoneen paikka ennen remonttia:

Remontin aikana:

     

Remontin jälkeen:

     

    

Tietoja Saara

Äiti, vaimo ja siivoushullu kirjaa omaksi ilokseen muistiin 50-luvun puutalon mittavaa remonttia ja muutosta. Mukana sisustusta, tuunausta ja pelargonioiden parissa hääräilyä.
Kategoria(t): Remontti, Sisäremontti, Sisustus Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

4 vastausta artikkeliin: Kodinhoitohuone (maalis-huhtikuu 2012)

  1. Paluuviite: Valoa tunnelin päässä | Tuulentupa

  2. Paluuviite: Vihdoinkin verhot | Tuulentupa

  3. Paluuviite: Sävyt | Tuulentupa

  4. Paluuviite: Kodinhoitohuone – onnistuiko? | Tuulentupa

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s