Eteinen (huhti- toukokuu 2012)

Toinen eteisistä otettiin käsittelyyn makuuhuoneen jälkeen. Siihen oli tarkoitus käyttää aikaa vain n. viikko. Ajatuksena oli vain maalata seinät. Toisin kuitenkin kävi. Ideoita tuli lisää matkan varrella ja aikaa kului tähänkin remonttiin muutama viikko.

Eteinen ennenPäätimme lopulta vaihtaa laminaattilattian pois, kun se ei sopinut ollenkaan lautalattioiden kanssa yksiin, enkä ole laminaatin ystävä muutenkaan. Niinpä eteiseenkin asennettiin lautalattia, joka maalattiin vaalean harmaaksi. Onneksi teimme sen nyt, muuten olisi harmittanut myöhemmin.

Eteinen oli kauttaaltaan maalaamatonta mäntypaneelia, eli puuta oli tosi paljon. Makuuhuoneen remontin ylijäämämaaleilla saimme maalattua koko eteisen: osa seinistä valkoisella ja osa harmaalla. Katto tuli tietysti valkoiseksi. Jo pelkät maalit tekivät eteisestä paljon valoisamman ja avaramman tilan.

Talon vanhan puolen ja uuden puolen yhtymäkohdan oviaukko oli jokseenkin ahdas. Uskalsin sitten ehdottaa senkin leventämistä. Koska kyseessä oli talon vanha ulkoseinä, ei leventäminen ollutkaan ihan pikku juttu. Mieheni ja isäni tekivät töitä oviaukon kimpussa n. viikon päivät. Olemme molemmat sitä mieltä, että leventäminen kannatti ehdottomasti. Nyt saamme lastenvaunutkin siitä läpi vaivattomasti.

Halusin peräseinälle tapetin ja tämäkin aiheutti lisätöitä: paneelien purkua ja levytystä tilalle. Jos olisin tiennyt, kuinka paljon siihenkin kuluu aikaa, en olisi varmaan edes uskaltanut ehdottaa koko tapettia. Mutta nyt se on kyllä hieno.

    Taulu

Putket maalasin seinien kanssa samalla harmaalla. Grafiikkatyö, jonka olin ostanut vuosia sitten, löytyi muuton yhteydessä edellisen asunnon kätköistä. Kehystytin taulun ja nyt se löysi paikkansa eteisestä.

     Maalattu tuoli

Tapettiseinälle olin ostanut jo heti taloon muutettuamme kenkäkaapin ja nyt sekin vihdoin pystytettiin. Kenkäkaapin viereen maalasin vanhan tuolin mustaksi, nyt se sopii siihen mielestäni mukavasti. Eteisen sähkökaapin maalasin liitutaulumaalilla. En ole ihan varma oliko se järkevää, mutta tulipahan tehtyä.

Eteisessä on nyt juuri sitä talon henkeä ja valoisuutta, jota visioimme taloa ostaessamme.

Sisäänkäynti ennen ja jälkeen:

Valoisampi sisäänkäynti 

Eteisen muutos:

Eteinen ennen  Oviaukon suurennus  Valmis eteinen

Tietoja Saara

Äiti, vaimo ja siivoushullu kirjaa omaksi ilokseen muistiin 50-luvun puutalon mittavaa remonttia ja muutosta. Mukana sisustusta, tuunausta ja pelargonioiden parissa hääräilyä.
Kategoria(t): Remontti, Sisäremontti, Sisustus, Tuunausta Avainsana(t): , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

5 vastausta artikkeliin: Eteinen (huhti- toukokuu 2012)

  1. Paluuviite: Terällä kokoa | Tuulentupa

  2. Paluuviite: Valoa tunnelin päässä | Tuulentupa

  3. Paluuviite: Sävyt | Tuulentupa

  4. Paluuviite: Paikka lapsen vaatteille | Tuulentupa

  5. Paluuviite: Kutsuva eteinen? | Tuulentupa

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s