Kaavelit (touko-kesäkuu 2012)

Kaavelit katolle! (kaavelit=kattolyhdyt) Tällaisen päähänpinttymän sai mieheni, kun suunnittelimme talon remonttia. Yritin itse vähän nikotella, mahtaako meillä olla kaikkeen varaakaan. Tästä päähänpinttymästä mieheni itsepintaisesti piti kiinni. Itse olin sitä mieltä, että tilaa meillä on tarpeeksi – ilman kaaveleitakin.

No, miehen pitää saada pitää jossakin asiassa päänsä, jotta remonttimotivaatio säilyy. Kun kattoremontti on joka tapauksessa tänä kesänä myös ajankohtainen, päätimme tehdä kaavelit samalla. Keväällä haimme kunnalta luvat kaikkiin ulkoremontteihin kerralla, teetimme piirustukset ja panimme toimeksi.

Toukokuun lopussa kaavelit alkoivat hahmottua katolle. Niin kuin kaikessa remontoinnissa, niin myös tässäkin oli oma osansa vastoinkäymisistä: sairastumisia, sateita, epäonnea, viivästyksiä… Niinpä kattoremontti siirtyi n. kolmella viikolla eteenpäin, kun kaaveleiden työstäminen kesti ja kestää joiltakin osin vieläkin. Talomme ympärillä on ollut telineet nyt jo kuusi viikkoa. Tarvitaan kärsivällisyyttä!

Tällä hetkellä tilanne on se, että kaavelit on tehty ulkolaudoitusta myöden. Sisätyöt on täysin tekemättä, ikkunat on tilattu, mutta toimitus on vasta heinäkuun lopulla. Sisätyöt tehdäänkin sitten niin, että ennen talvea tehtäisiin eristykset kuntoon. Muuten yläkerta saa odottaa remonttia, kunnes keskikerros on valmis. Yläkerrasta ei ole vielä mitään selkeää suunnitelmaa – seinien paikatkin on vielä miettimättä.

No, täytyy myöntää, että mieheni oli oikeassa. Vaikka kattoremontti on vielä kesken, niin nyt jo näkee, että kaavelit tuovat taloon persoonallista ilmettä. Puhumattakaan sisätiloista: vaikka yläkerta on todella rajussa kunnossa ja täysin kesken, voi nyt jo nähdä, minkä huiman eron kaavelit toivat yläkertaan. Kattokorkeutta, avaruutta, näköalat ikkunoista, valoa… Kyllä tähän kannatti satsata. Laitan kaaveleiden valmistumisesta lisää kuvia myöhemmin.

Talo ennen kaaveleita:

Talo   Katto

Kaavelit hahmollaan:

Kaavelit, kattolyhdyt   Kaaveli, kattolyhty

Ulkolaudoitus:

Kaaveli   Kaaveli

Sisältä:

     

Tietoja Saara

Äiti, vaimo ja siivoushullu kirjaa omaksi ilokseen muistiin 50-luvun puutalon mittavaa remonttia ja muutosta. Mukana sisustusta, tuunausta ja pelargonioiden parissa hääräilyä.
Kategoria(t): Julkisivu Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

5 vastausta artikkeliin: Kaavelit (touko-kesäkuu 2012)

  1. Paluuviite: Kaaveleihin ikkunat | Tuulentupa

  2. Paluuviite: Valoa tunnelin päässä | Tuulentupa

  3. Paluuviite: Top five | Tuulentupa

  4. Paluuviite: Varovasti happea | Tuulentupa

  5. Paluuviite: Kesän remonttisaldo | Tuulentupa

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s