Kattoremontti

Alusta asti on ollut selvää, että suurista remonteista kattoremontti tehdään ensimmäisenä.  Talossahan oli punainen, haalistunut aaltopeltikatto. Talvella lumet, jotka tulivat alas katolta, olivat värjäytyneet punaiseksi, joten voitte vain kuvitella, miten haalistunut katon väri oli. Katto oli muuten ehjä, mutta vanha. Kuntoraportissa suositeltiin katon uusimista viiden vuoden sisällä. Katolta tuli alas talvella lumien mukana muutakin: tikapuiden kiinnitysosat. Keväällä onneksi huomasimme asian ennen kuin tikkaat tulivat kenenkään niskaan.

Haaveena meillä oli, että katto olisi ollut valmis jo heti kesäkuun alussa. No, niinkuin jo tämän talon muunkin remontoinnin kanssa on todettu, mitkään aikataulut eivät pidä. Koska katon tekemisen yhteydessä katolle puhkaistiin myös kaavelit, teki se aikatauluttamisesta vähän ongelmallisen. Säät eivät ole meitä myöskään varsinaisesti suosineet, joten väliin on jäänyt paljon hyviä työpäiviä. Sää saattoi koko päivän olla aivan suotuisa, mutta kun mieheni tuli töistä kotiin klo 17, alkoi melkein poikkeuksetta sataa…

Kesäkuun lopulla kattoremontti pääsi vasta kunnolla vauhtiin ja uusi musta, peltinen ”valekonesaumakatto” alkoi hahmottua. Tänään on vihdoinkin talon ympäriltä keräilty telineitä pois ja kokonaisuus alkaa pikkuhiljaa hahmottua. Vielä on kyllä tekemistä: rännejä odotellaan ja katto kaipaa viimeistelyjä. Pieniä maalaushommiakin pitää vielä tehdä ennen sadevesikourujen kiinnittämistä. Odottelemme siis suotuisampia kelejä.

Talo ennen kattoremonttia:

Katto

Remontin aikana:

Kaavelit, kattolyhdyt

Tämän hetken tilanne:

Peltikatto

Tietoja Saara

Äiti, vaimo ja siivoushullu kirjaa omaksi ilokseen muistiin 50-luvun puutalon mittavaa remonttia ja muutosta. Mukana sisustusta, tuunausta ja pelargonioiden parissa hääräilyä.
Kategoria(t): Julkisivu Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Kattoremontti

  1. Paluuviite: Kattoa kanssa | Tuulentupa

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s