Kamarit

Tänään aloitettiin vihdoin kamareiden pintaremontti. Talossamme on kaksi peräkkäistä kamaria, niin kuin rintamamiestaloissakin on tapana ollut. Eilen kannoimme kamareista kaikki tavarat pois ja tänään pääsimme tositoimiin. Sadepäivä on tänäänkin, joten kattoremontti on joka tapauksessa seisokissa.

  

Toisesta kamarista tulee ruokailuhuone ja toisesta olohuone. Molempiin kamareihin on käynti pitkänomaisesta keittiöstä, molemmissa on pönttöuunit ja kamareita yhdistää isompi oviaukko, joka on joskus 90-luvulla muotoiltu holvikaareksi. No, oviaukkoja vähän muotoillaan – holvikaari saa lähteä ja aukkoa hiukan isonnetaan. Keittiön toista oviaukkoa myös vähän levennetään, toinen saa olla kokoisensa, mutta oven karmit otetaan pois, koska väliovi on turha. Pönttöuunit maalataan uudelleen – ornamentit maalataan yli, itse pidän yksinkertaisemmasta. Katto maalataan valkoiseksi, lattiasta tulee vaalean harmaa maalattu lautalattia ja seinille olen katsonut jo tapetin Pihlgrem & Ritolasta: Jukka Pellisen Bownet.

Tapetteja pyörittelin mielessäni pitkään. Ensin ajattelin raitaa ruokahuoneeseen ja isokuvioista tapettia olohuoneen perälle. Päädyin kuitenkin kauniiseen ja yksinkertaiseen. Yhtenäisyyttä lisää sekin, että molempiin huoneisiin laitetaan samaa tapettia. Pinnoista tulee siis taas harmaata ja valkoista, senkin uhalla, että vanhat kalusteemme eivät oikein istu sinne. Mietin sitä asiaa sitten myöhemmin.

Jotain on jo tänään saatu aikaiseksikin. Purkuhommat on melkein tehty ja mieheni putsaa parhaillaan kattoa  maalausta varten.  Kuvittelemme selviävämme tästä remontista parissa viikossa. Vaan, jos sama malli jatkuu kuin tähänkin asti, todennäköisin valmistumisaika on 5 -6 viikkoa. Katsotaan nyt…

Tietoja Saara

Äiti, vaimo ja siivoushullu kirjaa omaksi ilokseen muistiin 50-luvun puutalon mittavaa remonttia ja muutosta. Mukana sisustusta, tuunausta ja pelargonioiden parissa hääräilyä.
Kategoria(t): Olohuone, Sisäremontti Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

4 vastausta artikkeliin: Kamarit

  1. Paluuviite: Kamarit vielä vaiheessa | Tuulentupa

  2. Paluuviite: Uunien uudet vaatteet | Tuulentupa

  3. Paluuviite: Kamat kamareihin | Tuulentupa

  4. Paluuviite: Uunien uudet vaatteet | Tuulentupa

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s