Naapurit

On meillä käynyt hyvä säkä – naapureiden suhteen meinaan! Meillä on yksi varsinainen rajanaapuri ja toinen naapuri tien toisella puolella. Muitakin naapureita toki on, maallahan kait kaikki kylän väki on naapureita.

Rajanaapureihin mieheni tutustui jo talvella, kun kävi kyselemässä lupaa maalämpökaivolle. Mitään ongelmia ei lupa-asioiden kanssa ollut. Eikä tullut myöhemminkään, kun molemmilta naapureilta kyseltiin lupaa julkisivuremontteihin. 

Näkymä kotiovelta tammikuussaPitkin talvea mieheni huuteli naapureille, että käyvät vaan hakemassa lumilinkoa lainaksi aina kun lunta tuli vähän enemmän. Naapuri sitä mielellään suurimpien lumien aikaan lainailikin. Vaan maksoi lainansa takaisin maalis-huhtikuun vaihteessa, kun Pirkanmaalla oli kovat lumimyrskyt. Poikamme syntyi juuri pahimman lumen tulon aikaan ja mieheni tietysti vietti aikaa sairaalassa meidän kanssa niin paljon kuin pystyi. Mukava yllätys oli hänelle, kun tuli työpäivän  ja sairaalareissun jälkeen väsyneenä kotiin ja ajatteli, että kotona on puolen metrin vahvuudelta lumitöitä odottamassa – naapuri oli käynyt kolaamassa pihan puhtaaksi! Pihaa ei ihan hetkessä sellaisista lumista saa puhtaaksi, joten tästä oli kyllä suunnattoman suuri apu.

Samoilta naapureilta saimme myös listan talossamme aiemmin asuneista ihmisistä. Olimme kiinnostuneita talon historiasta ja mieheni siitä naapurin miehelle mainitsi. Muutaman päivän kuluttua ovikello soi ja naapuri toi meille täydellisen listan edellisistä asukkaista ja vuosiluvuista. Mukana oli myös vuosiluvut, jolloin talomme oli toiminut paikallisena postikonttorina. Tällöin talossa oli postinhoitaja asunut vuokralla yläkerrassa. Legendan mukaan taloon on tehty postiryöstökin joskus 70-luvulla. Rosvo jäi kiinni: poliisit seurasivat vain latua – oli nimittäin käynyt suksilla varkaissa. En tiedä kuinka paikkansa pitävä tieto tämä on, kuuleman mukaan pari muutakin taloa samalla kylällä on toiminut aikanaan postina.

Toisiin naapureihin tutustuimme sitten, kun piti kysellä lupia julkisivuremonttiin. He asuvat tien toisella puolella vanhassa kaupparakennuksessa. Isäntä siellä tietää kylän historiasta varmasti kaiken. Vappuna olimmekin heidän pihallaan kahvittelemassa ja kuulemassa paikkakunnan historiasta ja nykyisistä kuvioista. Apua saa näiltäkin naapureilta. Viimeksi kävi naapurin emäntä esittelemässä puutarhakoneita ja tarjosi niitä lainaksi, jos meillä vain on tarvetta. katolla

Muitakin kylän naapureita on piipahdellut pihassa pitkin kesää. Kattoremontin aikaan mm. kattopeltejä on käyty kyselemässä. Ehdimme ne jo luvata rajanaapurille. Olimme vain tyytyväisiä, kun joku vie ne ilmaiseksi pois, joten emme tietystikään niille mitään hintaa määrittäneet. No, naapuri ilmestyi kattotalkoisiin ja teki kolme pitkää työpäivää – ei mikään huono juttu meille, kun kattoremontti tökki tuossa vaiheessa pahasti.

Tietoja Saara

Äiti, vaimo ja siivoushullu kirjaa omaksi ilokseen muistiin 50-luvun puutalon mittavaa remonttia ja muutosta. Mukana sisustusta, tuunausta ja pelargonioiden parissa hääräilyä.
Kategoria(t): Remontti. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s