Kamarit vielä vaiheessa

Kamareiden remontti aloitettiin heinäkuun puolenvälin tienoilla. Niin siinä sitten kävi, että ennustukseni kävi toteen. Vaikka itse kuvittelimme, että remonttiin menee pari, kolme viikkoa, nyt on jo kuudes viikko menossa. Loppusuoralla kuitenkin mennään. Mieheni parhaillaan asentelee viimeisiä listoja. Sen jälkeen vielä viimeistellään joitain juttuja, asennetaan ovet ja maalataan pönttöuunit. Pönttöuunien maalaaminen on minun homma, joten saa nähdä saanko niitä maalatuksi edes jouluun mennessä…

Emme me sentään koko kuutta viikkoa ole näitä kahta huonetta rempanneet. Kaaveleihin saatiin ikkunat paikoilleen, yläkerrassa on tehty eristyksiä kuntoon, päivätyössäkin pitää käydä ja vauvaa hoitaa. Tapetteja odoteltiin viikko ja kaikenlaista suunnittelua on ollut välissä.

Purkuhommissa löytyi kaikenlaista mielenkiintoista. Tapetikerroksia oli monta. Ensin poistettiin kolme kerrosta ja sen jälkeen levyt. Levyjen alta paljastui uudet tapettikerrostumat, jotka näkyvät vasemmalla olevassa kuvassa. Eli yhteensä kerroksia oli ainakin 6-7.

Katon maalauksen ja seinien paikkailun jälkeen, purettiin lattia. Lattiassakin oli monta kerrostumaa: laminaatti, muovimatto, lastulevy, paksu kerros vanhoja sanoma- ja aikakauslehtiä vuosilta 1958-59 ja lopuksi sahanpurut. Lehdet olivat mielenkiintoista tutkittavaa ja niitä oli paljon. Sieltä löytyi lisäksi mm. talon lasten kouluvihkoja ja Kansakoulun laskuoppi vuodelta 1928 (mikä sattuikin sopivasti, kun olen itse keräillyt vanhoja matematiikan oppikirjoja). Vanhoista Kotiliesi-lehdistä ja niiden kansista ajattelin myöhemmin ehkä tehdä tauluja keittiöön.

    

Lautalattian tekeminen sujui jo hyvin, kun sitä ensin harjoiteltiin eteisessä. Lautojen suunnnan olisin halunnut toisin päin: valon suuntaisesti ja samaan suuntaan kattopaneelien kanssa. Koolausten vuoksi se nyt tuli sitten kuitenkin kuten kuvassa alla näkyy. Kai tähän silmä tottuu. Kuvista näkyy myös, että oviaukon holvikaari on muuttunut kantikkaaksi ja lattia on jo saanut maalin pintaan.

      

Pönttöuunien taustat maalattiin tummemman harmaalla. Osaan jo kuvitella, kuinka kauniit uunit ovat, kun saan ne maalattua kiiltävän vaaleiksi.

Tapetti on seinässä ja olen toistaiseksi ollut tyytyväinen valintaani.

Listojen kanssa mieheni teki suuren työn tekemällä niihin urat sähköjohtoja varten. Sähköt on talon vanhalle puolelle vedettävä pääsääntöisesti pinta-asennuksina. Näin saatiin iso osa johdoista piiloon jalkalistojen alle ja kokonaisuus on huomattavasti siistimpi.

     

Nyt sitten päätetään vielä millaiset pistorasiat ja kytkimet laitetaan ja kutsutaan sähkömies töihin. Haluaisimme talon vanhalle puolelle vanhan malliset ”retrorasiat”, mutta kohtuuhintaisia hyvännäköisiä on ollut vaikea löytää. Todennäköisesti päädymme uusvanhaan Renovaan, vaikka eivät ihan sitä olekaan, mitä olimme ajatelleet. Otammeko mustat vai valkoiset? Mustissa näkyy pöly ja valkoiset näyttävät tosi muovisilta.

Listoja vielä puuttuu ja kaikenlaista pientä säätöä. Pääsisiköhän jo parin viikon kuluttua kalustamaan huoneita? 

Tietoja Saara

Äiti, vaimo ja siivoushullu kirjaa omaksi ilokseen muistiin 50-luvun puutalon mittavaa remonttia ja muutosta. Mukana sisustusta, tuunausta ja pelargonioiden parissa hääräilyä.
Kategoria(t): Olohuone, Sisäremontti Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Kamarit vielä vaiheessa

  1. Paluuviite: Kotiliedet seinälle | Tuulentupa

  2. Paluuviite: Kaapit haltuun – osa 2 | Tuulentupa

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s