Pianolle maalari

Olen pari vuotta enemmän tai vähemmän aktiivisesti yrittänyt löytää rohkeaa maalaria, joka uskaltaisi maalata meidän pianon valkoiseksi. Ei ole halukasta löytynyt. Piano ei ole mikään antiikkipiano, onpahan vain vanha ja ruma. Piano soi hyvin ja sillä on tunnearvoa, joten en viitsisi sitä kaatopaikallekaan viedä.

Nyt viimeistään, kun kamarit on pian saatu kuntoon, tuntuu huonolta ajatukselta kantaa tätä kellertävää pianoa uusittuihin vaaleisiin tiloihin.

Jos joku tietää voiko pianon maalata ja missä tai kenellä sen voi teettää, antakaa ihmessä vinkki! Paikan pitäisi olla kohtuullisen matkan päässä Tampereelta.

   

Tietoja Saara

Äiti, vaimo ja siivoushullu kirjaa omaksi ilokseen muistiin 50-luvun puutalon mittavaa remonttia ja muutosta. Mukana sisustusta, tuunausta ja pelargonioiden parissa hääräilyä.
Kategoria(t): Tuunausta Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

27 vastausta artikkeliin: Pianolle maalari

  1. Hanna sanoo:

    Moikka!
    Kokeiles täältä – ainakin voi kysyä josko Treen seudulla joku tekee samaa. Heillä on pianomaalaamo, joten luulisi sieltä saavan vinkkejä, jos uskaltaa itse sitä maalata (tai ehkä kannattaisi ruiskumaalata).
    http://www.fonecta.fi/tuotteet-ja-palvelut/Oulu/310889/Soitinliike+Pianot+%26+Flyygelit/

    Tykkää

    • Saara sanoo:

      Kiitos Hanna,
      Taisin itsekin joskus katsella tuota ehdottamaasi, mutta kun ovat Oulussa asti. Taidan kuitenkin tehdä, niin kuin ehdotit eli kysellä, josko he tietäisivät vastaavaa Tampereen seudulta.

      Tykkää

  2. Paluuviite: Kamat kamareihin | Tuulentupa

  3. Jensku sanoo:

    Oletko saanut vastausta kysymykseesi?
    Itse olen suunnitellut myös pianon maalaamista, mutta ei ole mitään tietoa siitä.

    Tykkää

    • Saara sanoo:

      Hei, Olin vihdoinkin yhteydessä tuohon Oululaiseen firmaan, joka tekee pianojen pintakäsittelyitä. Sain heiltä oikein ystävällisen vastauksen. Ilmeisesti heidän asiakkaistaan suurin osa on pääkaupunkiseudulta ja muualta Etelä-Suomesta. Koska he kuljettavat muutakin, pianot kulkevat heidän mukaansa siinä vähän niinkuin samalla.
      Hinta-arviota omasta pianostani en ole vielä saanut, mutta odottelen sitä mielenkiinnolla.
      Laitan heidän vastaukset sinulle sähköpostiin.

      Tykkää

      • Jensku sanoo:

        Kiitos. Oma pianoni on tuommoisen saman mallisen näköinen, viilupintainen, muttei kiiltävä. Myöskin haluaisin valkoiseksi maalata sen. Tai sitten jollakin tosi räväkällä värillä… Hinta-arvio kyllä kiinnostaisi. Jos saat sellaisen, voisitko edelleen laittaa sähköpostiini, kiitos? Ja jos omasi käsitellään, niin kerro ihmeessä kokemuksesi!

        Tykkää

  4. Saara sanoo:

    En valitettavasti ole löytänyt ketään halukasta maalaria. Tosin nyt en ole taas tässä välissä ehtinyt kyselemäänkään. Jotkut rohkeat ovat maalanneet itse, mutta luulisin, että ruiskulla tulisi paljon parempi jälki.
    Jos keksit tähän ratkaisun laita ihmeessä tänne viestiä. Kiinnostuneita on varmasti muitakin.

    Tykkää

  5. Anu sanoo:

    Hei, oletko saanut pianon maalautettua? Tuliko kalliiksi? Haluaisin myös maalauttaa tumman pianoni valkoiseksi. Asumme Tampereella…

    Tykkää

    • Saara sanoo:

      Hei, sain ihan kohtuuhintaisen tarjouksen Oulusta, mutta koska heiltä ei saa maalausta täyskiiltävänä, en vielä lähtenyt maalauttamaan. Tarjous olisi pitänyt myös käyttää ennen vuoden vaihdetta, joten nyt hinta voi olla jo enemmän – en tiedä.
      Kysyin tarjouksen myös Salosta: http://www.pianokartano.fi/korjaukset, siellä hinta samaa luokkaa – kiiltävänä vähän kalliimpi, mutta kuljetus tuo niin paljon lisäkuluja, että en raaskinut siihenkään lähteä.
      Tästä pianon maalauksesta on ollut tosi moni kiinnostunut, joten jos keksit ratkaisun, kerro ihmeessä siitä täällä.

      Tykkää

  6. Marketta Kannisto sanoo:

    Hei, meitä on näköjään monta, jotka tahtoisivat samaa. Minullakin vanha Hellas odottaa valkaistumista. Kiiltävä pitäisi saada. Musiikkiasiantuntijalta kyselin maalaamiseen vaikutusta sointiin, ja hänen mielestään nämä ”tusinapianot” tohtii kyllä maalata. Irti kaikki mahdolliset osat ensin, ruiskumaalausta suositteli hän myös. Laita Saara minullekin tuo hinta-arvio, niin tiedän suurinpiirtein mistä summista puhutaan, eli saisiko samalla hintaa jo käytetyn valkoisen…

    Tykkää

    • Saara sanoo:

      Laitan hinta-arviot tulemaan sähköpostiisi Marketta. Itsekin olen jo miettinyt sitä vaihtoehtoa, että vaihtaisinko kokonaan käytettyyn valkoiseen…

      Tykkää

      • Hei, etsin kuumeisesti tietoa juurikin pianon maalauksesta 🙂 Laittaisitko ystävällisesti minullekin noita hinta-arvioita tulemaan osoitteeseen checklistbyblond@gmail.com

        Kiitokset jo etukäteen!

        Tykkää

      • Saara sanoo:

        Hei,
        Laitan tulemaan. Kannattaa kuitenkin pyytää oma tarjous, koska omistani on jo vähän aikaa – hinnat ja ehdot on voineet muuttua jonkin verran.
        Itse en vielä lähtenyt maalauttamaan. Itse asiassa pienen lapsen kanssa on ollut hyväkin, ettei tarvitse varoa kolhuja. Jonain päivänä sitten…

        Tykkää

      • Kiitos nopeasta vastauksesta! 🙂 Varmaan joo hinnat päivittyneet, mutta kun ei ole mitään havaintoa puhutaanko satasista vai tuhansista, niin saa jotain osviittaa 🙂 Piano on isäni vanha hänen lapsuudestaan ja hän sai jo slaakin pelkästä ajatuksesta maalata piano. En siis tiedä uskallanko tehdä sitä, jos vaikka rahallisesti siihen pystyisikin 🙂

        Tykkää

      • Saara sanoo:

        No, ainakaan pianosta ei sitten pelkästään värin takia voi luopuakaan – kun on tunnearvoa. Maalaus varmaan parempi vaihtoehto isällesikin 🙂

        Tykkää

  7. Paluuviite: Helmiä vai hirvityksiä? | Tuulentupa

  8. Paluuviite: Top five | Tuulentupa

  9. Anonyymi sanoo:

    Moi, Vinkki pianon värin vaihtamiseen. Kalvo nimeltä dc fix. Neljä rullaa ja yksi työpäivä riittää yhteen pianoon ja hintaa tulee 40 euroa. Ja mikä parasta- jos uusi väri kyllästyttää, nappaa vaan kalvo pois 😊. Terkuin uudenvärisen kasaripianon omistaja

    Liked by 1 henkilö

    • Saara sanoo:

      Hei,
      Kiitos mahtavasta vinkistä! Mistä tuota kalvoa saa? Ei sinulla sattuisi olemaan kuvaa kasarapianostasi uudessa värissä? Kiinnostuneita olisi varmaan muitakin kuin minä.

      Tykkää

      • Laura sanoo:

        Miten pianolle kävi? 🙂

        Tykkää

      • Saara sanoo:

        Häpeäkseni voin vain todeta, että tuolla se ruokahuoneessa edelleen on rumankellertävänä. Välillä päätän vaihtaa sen kokonaan valkoiseen ja välillä päätän, että maalaan itse. Enpä ole kaiken tämän muun remonttisäädön keskellä jaksanut pianoon paneutua. Silmäkin on jo huolestuttavasti tottunut tuohon rumilukseen.
        Edelleen kuulisin mielelläni hyviä vinkkejä, jos joku tietää hyvän keinon ratkaista tämä ongelma.

        Tykkää

    • Elina Heinämäki sanoo:

      Olisiko sinulla kuvaa miten onnistui? Kiinnostaa kovasti.

      Tykkää

  10. Vinkki sanoo:

    Maalautimme pianomme tuolla oululaisella firmalla Pianot & Flyygelit. Oli täys floppi.

    Kolhivat pianon kuljetuksessa eli maalipinta virheellinen ja jätti pianon epävireeseen, vaikka viritys kuului hintaan. Ei ole suostunut korjaamaan eikä hyvittämään mitään, vaan vaativat lisää rahaa, jotta tulisivat hoitamaan homman loppuun.

    Lyövät luuria korvaan ja haukkuvat asiakasta, kun yrittää heidän kanssaan keskustella.

    Maksun 1200 euroa vaativat etukäteen vedoten lomarahojen maksuun. Luotimme firmaan, joten rahat meni.

    Melkein puoli vuotta on nyt mennyt.

    En missään nimessä suosittele tätä firmaa.

    Liked by 1 henkilö

    • Saara sanoo:

      Hyvä tietää! Ja hyvä kun kommentoit, ettei kukaan muu vaan enää joutuisi samanlaiseen ruljanssiin. Huono homma teidän kannalta. Harmi!
      Meillä tuo pianon maalaus on unohtunut kaiken muun touhun alta. Aina välillä sitä ajatuksissani mietin, mutta vielä en ole saanut mitään aikaiseksi.

      Tykkää

  11. Elina Heinämäki sanoo:

    Pianonmaalausta suunnittelen minäkin. Tuo kalvokin voisi toimia. Olisiko kuvaa?

    Tykkää

  12. Paluuviite: Vuosi 2017 pakettiin | Tuulentupa

Kommentoi