Reikä seinässä

Keittiöremontin suunnittelu alkaa tästä.

Teimme reiän seinään nähdäksemme, minkä ihmeen vuoksi muurin eteen on rakennettu n. 30 cm syvä kotelo. Jos sen saisi pois, tulisi pitkänomaiseen keittiöön vähän lisää tilaa ja muurin saisi näkyviin. Lisäksi puuhellan ympäristö ja muuriseinä olisi hiukan  helpompi suunnitella. Valitettavasti kotelon takana menee yläkerrasta tulevat putket, joten tämä idea jouduttiin heti alkuinnostuksen jälkeen hautaamaan.

Keittiö on hiukan hankala suunniteltava muutenkin. Vanhanaikainen ikkunakorkeus määrittää työskentelytasojen korkeudet ikkunaseinällä. Puuhellan korkeus määrittää tason korkeuden muuriseinällä. Allasseinälle taas varmaan olisi viisainta laittaa tasot standardikorkeudelle. Tämä tarkoittaa sitä, että keittiöömme tulisi tasot kolmelle eri korkeudelle. Vähän levotonta…

        

Kaappeja emme missään tapauksessa tarvitse kuitenkaan niin paljoa, kuin niitä on nyt. Niitä vähentämällä keittiöön saa varmasti ilmavuutta ja tilan tuntua lisää. Mieluummin jätän vähän tilaa vaikka irtokalusteille kuten astiakaapille tms.

Katsotaan mitä tässä vielä kehitellään. Parin viikon kuluttua olisi kuitenkin tarkoitus jo päästä tilaamaan keittiö jostain, jotta sitä päästäisiin joskus rakentamaankin. Olisi mahtavaa, jos koko keskikerros olisi valmis jouluun mennessä.

Tietoja Saara

Äiti, vaimo ja siivoushullu kirjaa omaksi ilokseen muistiin 50-luvun puutalon mittavaa remonttia ja muutosta. Mukana sisustusta, tuunausta ja pelargonioiden parissa hääräilyä.
Kategoria(t): Keittiö, Sisäremontti Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

8 vastausta artikkeliin: Reikä seinässä

 1. Hanna sanoo:

  Kuulostaa siltä, että voit suosilla luopua tavanomaisesta! 😀
  Luovu ajatuksesta, että joku on pakollista (no, se putkien paikka on pakollinen). Laita ikkunan kohdalle jotain sellaista, mikä voi olla alempana, vaikka leivontataso tai aamupalapöytä tms ….mutta sen sanon, että ainakin allastaso kannattaa olla sen 90 cm, jos haluaa säästää selkäänsä (kokemuksia vanhasta omasta keittiöstä). Voisiko osan seinästä korvata lasilla tai lasitiilillä, jos haluat avaruutta, mutta et voi poistaa koko seinää?

  Tykkää

  • Saara sanoo:

   Kiitos Hanna taas vinkeistä! Pitäisikö pitää taas keittiön suunnittelupalaveri? Edelliseenkin keittiöön saatiin sinulta hyvät ideat.

   Tykkää

   • Hanna sanoo:

    Joo, sopiihan se! Päivitetään vaan ideat – meillä juuri loppui köökiremppa, joten vihdoin sekin on tehty! 🙂 (Niin ja siinä samalla vähän muutakin remppaa tuli tehtyä……).

    Tykkää

 2. Saara sanoo:

  Kiitos vielä Hanna ja Tuomas viimeisestä – vinkeistä ja ajatusriihestä keittiön osalta! Pikkuhiljaa se alkaa tästä käsitys muodostumaan – vielä kun saadaan selville, mikä on mahdollista ja mikä ei.

  Tykkää

 3. Paluuviite: Keittiö tilattu! | Tuulentupa

 4. Paluuviite: Tähän on tultu | Tuulentupa

 5. Paluuviite: Suunnitelmat uusiksi? | Tuulentupa

 6. Paluuviite: Valoa tunnelin päässä | Tuulentupa

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s