Uunien uudet vaatteet

Kamarien uudet ehostetut uunit ovat nyt kyllä hienot! En tiennyt taas kuinka päin olisin ollut, kun lopputulos alkoi hahmottua – olin niin tyytyväinen. Pönttöuunit ovat olleet kamareiden viimeisin työvaihe. Halusin ne vaaleiksi, yksivärisiksi ja mahdollisimman kiiltäviksi. Uuninluukut tummiksi. Joskus tulevaisuudessa ainakin toiseen etsitään lasiset luukut, jotta pääsemme nauttimaan elävästä tulesta. Näistä puuttuu vielä kipinäpellit edestä.

Uuneissa oli pohjalla vanha maali, josta ei pystynyt sanomaan, onko kyseessä liuotin- vai vesiohenteinen maali. Haimme ohjeita Tampereelta alan liikkeestä. Mukanamme meillä oli tuhkaluukku, josta katsottiin, kumpaa maalia pohjalla oli. Liuotinohenteista se oli, joten sillä täytyi maalata nytkin. Olin luvannut ne itse maalata, mutta mieheni ne sitten kuitenkin maalasi. Saatiin valmista nopeammin. Jouduin puolivuotiaan poikamme kanssa evakkoon talon toiselle puolelle muutamaksi päiväksi. Ohje oli, että maalin pitää saada kuivua ainakin seitsemän vuorokautta.

Uunit pestiin, hiottiin ja sitten maalattiin. Pohjamaalia ei tarvittu, koska pohjalla oli jo maali. Jälkeenpäin ajatellen, kaikki vanha maali olisi pitänyt hioa pois ja maalata sittenkin pohjamaalilla – lopputulos olisi varmasti ollut siistimpi. Uunin luukut voitiin maalata silikonimaalilla  vasta sitten kun uunien maali oli kunnolla kuivunut. Silikonimaali vaatii luukkujen kuumentamisen maalauksen jälkeen.

Uunit ennen

   

ja jälkeen:

   

Tietoja Saara

Äiti, vaimo ja siivoushullu kirjaa omaksi ilokseen muistiin 50-luvun puutalon mittavaa remonttia ja muutosta. Mukana sisustusta, tuunausta ja pelargonioiden parissa hääräilyä.
Kategoria(t): Olohuone, Sisäremontti, Tuunausta Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Uunien uudet vaatteet

  1. Paluuviite: Kipeät kantapäät | Tuulentupa

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s