Keittiö tilattu!

Kyllä on ottanut koville keittiön suunnittelu! Ensimmäinen suunnitelma tuntui tosi hyvälle. Sitten näin toisen ja sekin oli tosi hyvä. Ongelma oli se, että suunnitelmat olivat tosi erilaiset. Molemmissa oli myös puutteensa. Itse kun aloimme miettiä asiaa ystäviemme ja sukulaisten kanssa, ideoita tuli paljon – jotkut toteuttamiskelpoisia, jotkut eivät. Loppujen lopuksi, otimme molemmista kahdesta alkuperäisestä suunnitelmasta hyvät puolet ja yritimme ratkaista ongelmakohdat itse. Keittiöhän on malliltaan aika haasteellinen, vaikka neliöitä onkin runsaasti.

Jouduimme tekemään jonkun verran kompromisseja. Luovuin alunperin haluamastani Festivo jääkaappi-pakastin yhdistelmästä ja toimivasta apteekkarin kaapin paikasta. Nämä olisivat tukkineet keittiön ikävästi. Eli uhrasin käytännöllisyyden avaruuden ja mukavamman visuaalisen vaikutelman saavuttamiseksi. Tein uhrauksia myös avaruudesta ja tyylikkyydestäkin, jotta sain tarpeeksi kaappeja. Mieheni halusi retrojääkaapin, ja se sitten sijoitettiin lopulta muuria vasten (kompromissi tämäkin, olisimme halunneet muuriseinän kokonaan näkyviin).

Lattiamateriaalia, keittiötasojen materiaalia ja muita yksityiskohtia on myös pohdittu oikein tosissaan. Pitkään ajattelimme, että haluamme lattiaan ehdottomasti korkkia. Siitä ei kuitenkaan löytynyt mieluista väriä. Laminaattia emme halua, emmekä laattaa, joten oikeastaan ainoaksi vaihtoehdoksi jää tehdä samanlainen lautalattia kuin muissakin huoneissa on. Lautalattia tulee halvemmaksikin ja saan sen värisen kuin haluan. Kaikki materiaali kuluu käytössä, mutta puuta on ehkä helpoin korjata. Sen voi hioa, maalata uudelleen jne. Lisäksi se on mielestäni kaikista vaihtoehdoista kaunein.

Puhuimme jo elokuussa, että keittiötilaus pitäisi saada sisään. Asian työstäminen kesti kuitenkin näin kauan. Nyt on jo lokakuu kääntymässä loppusuoralle ja saimme vasta tilauksen tehtyä. Mutta tehty on! Kun oli pakko, jotta meillä olisi edes teoreettinen mahdollisuus saada valmista jouluksi. Nyt vain keittiötä purkamaan….

Kiitokset kaikille ideointiin osallistuneille: Leena, Sirkka, äiti, isä, Katri, Hanna, Tuomas, Minna, Ilpo, Maija….

Keittiöfirmalle kiitokset kärsivällisyydestä. Vähän jo hävetti, kun aika vain kului ja kuudennella viikolla pyysin sähköpostilla (kun en enää puhelimessa kehdannut) taas uusia kuvia – olisikohan ollut yhdeksäs versio.

Tietoja Saara

Äiti, vaimo ja siivoushullu kirjaa omaksi ilokseen muistiin 50-luvun puutalon mittavaa remonttia ja muutosta. Mukana sisustusta, tuunausta ja pelargonioiden parissa hääräilyä.
Kategoria(t): Hankintoja, Keittiö, Sisäremontti Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Keittiö tilattu!

 1. Hanna sanoo:

  Jei! Homma etenee 🙂 Tsemppiä!

  Tykkää

  • Saara sanoo:

   Jep. Tänään purettiin vanha keittiö kokonaan pois. Nyt viisi viikkoa ilman keittiötä. Se aika tarvitaan, kun tehdään kaikki pinnat, sähköt, putket yms. Kun täytyy töissäkin käydä.

   Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s