Pakkasilta suojaan

Tällä viikolla on ollut ainakin kahtena aamuna pakkasta. Niinpä tuli hiukan kiire hankkia pelargoniat sisätiloihin. Onneksi ne eivät pienestä kylmästä säikähdä. Sääli niitä on sisälle tuoda, kun kukkivat nyt parhaimmillaan. Tänä kesänähän pelargoniat eivät ainakaan minulla alkaneet kukkia kunnolla kuin vasta elokuun loppupuolella. Vien ne talvehtimaan yläkertaan, jossa pidämme matalampaa lämpötilaa tämän talven.

       

Myös aiemmin kasvihuoneesta tuomani sisäkukat ovat kaikki innostuneet kukkimaan oikein todella: valkoiset orkideani kukkivat jo nyt, vaikka normaalisti ovat kukkineet vasta marraskuun lopulla; mummolta saamani punainen orkidea, jota en ole aiemmin saanut kukkimaan lainkaan, työntää kahta kukkavartta; keväällä poikamme syntymän johdosta saamamme limen vihreä orkidea työntää uutta kukkavartta; kiinanruusussa on nuput ja joulukaktus on nuppuja täynnä. Vien varmasti ensi kesänäkin huonekasvit kasvihuoneeseen, kun menestys on tällainen.

       

Tietoja Saara

Äiti, vaimo ja siivoushullu kirjaa omaksi ilokseen muistiin 50-luvun puutalon mittavaa remonttia ja muutosta. Mukana sisustusta, tuunausta ja pelargonioiden parissa hääräilyä.
Kategoria(t): Kasvit, Pihalla Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Pakkasilta suojaan

  1. Hanna sanoo:

    Voi, kun minunkin joulukaktus kukkisi noin hienosti – orkideoista puhumattakaan! Mutta eipä taida onnistua keskuslämmityksen keskellä….

    Tykkää

  2. Paluuviite: Kukkii! | Tuulentupa

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s