Elämää keittiöremontin keskellä

Kohta olemme olleet neljä viikkoa ilman keittiötä. Ensi viikolla on asennus ja sen jälkeen on vielä  sähkötöitä ja muuta viimeistelyä. Ainakin siis pari viikkoa vielä elämää remontin ehdoilla. Aika on mennyt nopeasti, vaikka täytyy myöntää, että vähän väsyttää. Lähinnä sen vuoksi, että mieheni on ollut kiinni päivätöissä ja remontissa, jolloin minulle ja pojalle päivä on kaksistaan kovin pitkä.

Elämämme on supistunut talon lisäosaan koska keittiö on keskellä taloa ja nyt sen läpi ei voi tai ei viitsi kulkea. Eli vietämme aikaa lähinnä makuuhuoneessa ja kodinhoitohuoneessa. Olen alkanut käyttää parvekkeen ovea pelkästään kulkureittinä, ettei tarvitse mennä eteiseenkään remonttiromujen sekaan.

Olohuone kun on toisella puolen taloa, olen katsonut telkkaria yhteensä viisi kokonaista kertaa koko tänä aikana. Itse asiassa on ollut oikein mukavaakin välillä rauhoittua muihin asioihin. Aamulehti tulee luettua tarkemmin, kun on tästä syystä jonkinlaisessa uutispimennossa.

Pojan kanssa olemme ehtineet enemmän ulos. Ja nyt poika viihtyy rattaissa muutenkin kuin vain nukkumassa, kun voi istuen katsella maisemia. Tästä syystä yhtäkkiä sain pihan haravoitua. Olin ajatellut sen jäävän kevääseen, mutta nyt on piha puhdas! Kuin kreivin aikaan, sillä tälle päivälle on luvattu lumisadetta. Vielä ei valkoista näy – päinvastoin, näyttää aika vihreältä – mutta mittari on selkeästi pakkasen puolella.

Keittiössä pohjatöiden aikataulu on täpärällä. Mikrolaastin, jota tuli muuriseinään ja allaseinälle, laittaminen oli paljon työläämpi homma kuin mitä olimme laskeneet. Siihen meni yhteensä kolme päivää. Mikrolaastikerroksia tuli monta ja vedenkestävyyden vuoksi myös muutama lakkakerros päälle. Varmaan asiantuntia olisi tehnyt sen nopeammin. Jälkikin voi paikoitellen näyttää vähän aloittelijan tekemältä, mutta tähän on tyydyttävä, aikaa ei ole nyt tehdä sitä paremmin.

Tämä viimeinen viikko menee lattian maalauksessa. Haluaisimme maalata sen kolmesti, mutta voi olla että ei ehditä. Katsotaan kuinka kauan kuivumiseen menee näillä keleillä. Asentaja tulee kuitenkin maanantaina klo 8.00, joten silloin on oltava kuivaa.

Työvaiheita:
Purkua,
 putkien siirtoa, seinien kittaamista, levyttämistä ja maalausta, muurin oikaisua ja rappausta, lattian työstöä, mikrolaastin laittamista, uuden keittiön osille paikan hakemista…

   

   

   

Tietoja Saara

Äiti, vaimo ja siivoushullu kirjaa omaksi ilokseen muistiin 50-luvun puutalon mittavaa remonttia ja muutosta. Mukana sisustusta, tuunausta ja pelargonioiden parissa hääräilyä.
Kategoria(t): Keittiö, Pihalla, Sisäremontti Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Elämää keittiöremontin keskellä

  1. Paluuviite: Valoa tunnelin päässä | Tuulentupa

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s