Kipeät kantapäät

No niin, pönttöuunien luukut eivät sitten onnistuneet ihan niinkuin Strömsössä. Kuten aiemmin kirjoitin, maalasimme ne silikonimaalilla ja että se vaatii kuumennuksen. Kuvittelimme, että tavallinen uunien lämmittäminen riittäisi. Ei riittänyt, luukuista lähti aina lämmitettäessä epämiellyttävä silikonin käry. Päätimme sitten lämmittää ne kerralla kunnolla kuumiksi. Ohjeessa luki, että ne pitää lämmittää 230 asteeseen tunniksi.  Saimme luukut tarpeeksi kuumaksi ja käry oli vuorokauden ajan hirvittävä joten talossa tehotuuletus ja pojan kanssa evakkoon. 

Seurauksena tästä lämmittämisestä uunit kellastuivat luukkujen ympäriltä – ajan kanssahan ne olisivat kellastuneet joka tapauksessa, mutta harmihan se oli, kun oli uusi maali pinnassa. Jälkiviisaana voi todeta, että luukut olisi pitänyt käsitellä ensin valmiiksi ja maalata vasta sitten muu uuni.

Luulimme jo onnistuneemme luukkujen kanssa, mutta viikonloppuna toinen uuneista kuumeni vähän enemmän ja taas tuli epämiellyttävä hajuhaitta. Mitta tuli täyteen ja pyysimme alan asiantuntijan katsomaan, mitä luukuille voisi tehdä. Mielessä oli myös puuhellan kunnostus, jotta sitä voisi sitten jatkossa turvallisesti käyttääkin. Ensimmäinen kommentti oli, että luukkuja ei pitäisi koskaan maalata. Eli luukuista maali pois ja uusi käsittely. Saamme myös puuhellan kuntoon kerralla, emmekä ala sitä enää pilaamaan väärillä aineilla. Joskus vaan on hyäksyttävä kipeät kantapäät ja tehtävä asiat uusiksi paremmalla onnella.

Puuhellan ovat edelliset asukkaat maalanneet luukkuja myöden valkoiseksi. Tästä lähdetään…

Puuhella

Tietoja Saara

Äiti, vaimo ja siivoushullu kirjaa omaksi ilokseen muistiin 50-luvun puutalon mittavaa remonttia ja muutosta. Mukana sisustusta, tuunausta ja pelargonioiden parissa hääräilyä.
Kategoria(t): Sisäremontti, Tuunausta Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

5 vastausta artikkeliin: Kipeät kantapäät

 1. Paluuviite: Voi yhden kerran! | Tuulentupa

 2. Nina Harvela sanoo:

  Sievän näköinen puuhella teillä, Itse haaveilen samanmoisesta :). Olisi mukava tietää minkälevyinen teidän hella on? Mietin etä minkälaista hellaa voisin mökilleni suunnitella, koska tila on kovin rajallinen… -nina-

  Tykkää

 3. Nina sanoo:

  Tuon kokoinen hella saattaa juuri ja juuri mahtua, siinä olisi kaikki tarpeellinen, vedenlämmitinkin… Täytynee vielä ottaa muurariin yhteys suojaetäisyyksien merkeissä.

  Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s