Taaperon sänky

Olen katsellut pienelle pojallemme sänkyä jo elokuusta asti, mutta jahkaaminen on aina vaan kestänyt. Muurame olisi ollut hieno, samoin AVA Roomin tyylikäs sänky. Kalliita molemmat. AVA Roomin sängyn jo melkein tilasin, mutta sänkyjä ei ole esillä missään Tampereen seudulla, niin jäin empimään.

Rakas etana

Perhetutut tarjosivat omaa, vanhaa lasten sänkyä, jossa on vuosien varrella nukkuneet heidän lapset ja lapsen lapset. Sänky on itse tehty 70-luvun alussa ja ajan hammas on purrut siihen melko kovaa. Isäntä pudisteli päätään ja vähän empien minäkin tätä sänkyä lähdin kunnostamaan, mutta mielenkiinnosta halusin nähdä saisiko siitä nätin tuunaamalla.

Vanha sänky

MaalaushommiaSain isännän ylipuhuttua hiontahommiin, samalla kiristeli vähän ruuveja ja korjasi laitojen tappeja tukevammaksi. Itse pääsin maalaamaan. Mustalla, puolihimmeällä kalustemaalilla sudittiin – ihan niinkuin viimeaikoina kaikki muutkin meidän huushollissa. Sen maalaaminen on osoittautunut myös aika helpoksi. Puolihimmeässä ei kaikki virheet näy ja sillä saa helposti siistiä jälkeä. Myös sängyn pohjalaudoitukset lopulta uusittiin. 

Isännän lisäksi apuna sängyn kunnostamisessa oli tietysti Pikkuapulainen. Apulaisen työhaalarit ovat mummin tekemät ja osoittautuneet tuikitarpeellisiksi kellarikeikoilla. Innokas työmies on yleensä näiden keikkojen jälkeen yltäpäältä tomussa.

Pikkuapulainen       Innokas, pieni työmies

Sängyn patja käytiin tilaamassa Tampereelta vaahtomuoviin erikoistuneesta liikkeestä. Saimme teetettyä sen mittojen mukaan myös kulmista lovettuna ja päälle teetätimme samassa paikassa suojakankaan. Hinta yhteensä  75 euroa. Patja istui niin kuin mittatilauksena teetetyn kuuluukin.

Päiväpeitto on vasta tekeillä, joten nyt  kuvassa on meiltä löytynyt musta viltti toimittamassa päiväpeiton virkaa. Etana sängyllä on tietysti mummin tekemä. Sänky käännetään sitten toisin päin kun laitoja ei enää tarvita.

Lapsen sänky

Tästä tuli parempi, kuin uskalsimme odottaakaan. Ainakin on retro ja persoonallinen. Sänky on ollut menestys pojankin mielestä. Pinnasängystä tavalliseen sänkyyn siirtyminen sujui vaivattomasti. Varmasti, koska oli itsekin mukana kunnostamassa sänkyä. Kovasti on mieluisaa mennä nukkumaan uuteen, omaan sänkyyn.

Lapsen nurkkaus

Sänkyoperaation myötä päivitimme koko pojan nurkkauksen kaksivuotiaalle sopivammaksi. Synttäreitä vietetäänkin jo huhtikuussa.

N niinkuin Nalle

Etana

Lapsen pöytä

Kesää odotellessa

Lapsen soppi

A new bed  for two year old boy. Bed is self made in 1970’s and was given to us by family friends.  After some fixing and painting it looks pretty good. At least it has character and personality. Little helper was helping to fix the bed, therefore the bed is now very important and it is his favourite furniture.

Tietoja Saara

Äiti, vaimo ja siivoushullu kirjaa omaksi ilokseen muistiin 50-luvun puutalon mittavaa remonttia ja muutosta. Mukana sisustusta, tuunausta ja pelargonioiden parissa hääräilyä.
Kategoria(t): Lapselle, Makuuhuone, Sisustus, Tuunausta, Vanhat tavarat Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

3 vastausta artikkeliin: Taaperon sänky

  1. Paluuviite: Satumaa | Tuulentupa

  2. Paluuviite: Top five | Tuulentupa

  3. Paluuviite: Kevään merkkejä | Tuulentupa

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s