Koevärjäys

Beessistä kaudestani on jo kymmenen vuotta vuotta, sinisestä ainakin 15 ja vaaleanpunaisesta 25 vuotta. Kaappeihin on siis kertynyt kaikenkirjavia pyyhkeitä. Periaatteessa ihan hyviä, mutta väärän värisiä. Jossain on joku ruostetaharakin, mikä ei lähde pois.

Monenkirjavat pyyhkeet

Ongelmapyyhkeet

En osaa heittää periaatteessa käyttökelpoista tavaraa pois jollei sille keksi jotain käyttöä. Äitini on kierrättämisen mestari ja hänellä yleensä ideoita riittää. Tällä kertaa keksin ihan itse kokeilla värjäämistä. Heitin pyyhkeet väriaineen kanssa pesukoneeseen ja hei, nyt minulla on mustia pyyhkeitä pino!  Jää nähtäväksi irtoaako väri vielä värjäyksen jälkeenkin vai toimiiko ihan näin. Ompelulankaan ei väri näyttänyt tarttuvan, joten mustissa pyyhkeissä on nyt vaaleanpunaisia ja  sinisiä tikkauksia. Ei haittaa.

Vaaleat tikkaukset

Pyyhkeiden sekaan väräyksessä heitin haalistuneet villatakin ja housut. Villatakki erityisesti näyttää nyt ihan uudelta ja housut saivat uutta ryhtiä. Tulipahan kokeiltua tätäkin.

Värjäyksen jälkeen

Mustat pyyhkeet

Kukka onnistuneelle värjäykselle

I have lot of towels different colour. I did like pink about 25 years ago, blue 15 and brown ten years ago. All wrong colour. Last weekend I tried dyeing them in the washing machine. Here is the result. Pretty good. Now I have a pile of black towels. And also almost like a new sweater instead of  washed out one.

Tietoja Saara

Äiti, vaimo ja siivoushullu kirjaa omaksi ilokseen muistiin 50-luvun puutalon mittavaa remonttia ja muutosta. Mukana sisustusta, tuunausta ja pelargonioiden parissa hääräilyä.
Kategoria(t): Tekstiilit, Tuunausta Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Koevärjäys

 1. SusannaT. sanoo:

  Hyvä ajatus, mäkin värjään (onnistuneesti ja joskus vähemmän onnistuneesti) aika usein, mutta en ole hoksannut värjät pyyhkeitä! Daah! Mullakin on kaappi pullollaan vääriä värejä, mustat menisi meille nyt loistavasti. Värjäämistäni vaatteista kyllä irtoaa väriä reippaasti pari seuraavaa pesukertaa, mutta sitten niistä tulee ihan ok. 🙂

  Tykkää

 2. Saara sanoo:

  Hei,
  Olin itsekin hämmästynyt kuinka hyvin värjäys teki kaikki pyyhkeet täsmälleen saman värisiksi. Hyvä tietää, että värjäävät vielä muutaman pesukerran. Tosin pesen ne varmaankin mustien kanssa samassa, joten ei varmaan haittaa paljoakaan. Kunhan vaan ei suihkun jälkeen kuivatessa väriä kauheasti irtoaisi 🙂

  Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s