Pihassa tapahtuu – pikkuhiljaa

Kevät

Kevät tulla kopsehtii! Tänä vuonna olen ehtinyt tehdä jo nyt jotain pihassa. Johtunee pitkästä, lumettomasta keväästä. Koko piha on haravoitu – kunnes seuraava tuulinen päivä taas tulee. Olemme olleet yhteydessä kunnan puutarhuriin tien varren hienojen, vanhojen pajujen tiimoilta. Josko niitä voisi jotenkin huoltoleikata tai karsia tai jotain. Narsissit ovat ilostuttaneet etupihalla jo parin viikon ajan ja ovat pysyneet hyvinä yöpakkasista huolimatta.

Väriläikkä

Eilen puhuin isännälle toiveesta saada uudet yrittilaatikot ja siirtää ne parempaan paikkaan. Ja mitä ihmettä, tänään on jo toinen laatikoista valmis! Ihan niinkuin olisi taikasauvaa heilauttanut. Saan siis uudet laatikot vanhojen lahojen tilalle. Paikaksi olen katsonut vanhan mansikkamaan paikan, vadelmapensaiden vierestä. Ja nyt laitetaan laatikot sen verran kauaksi toisistaan ja vadelmista, että ruohonleikkuukone mahtuu välistä! Edelliset laatikot olivat oikein maanvaiva nurmikon leikkaajalle. Sitten vaan kuorma multaa ja yrttien taimia maahan. (Sainpa sen kuulostamaan helpolta.)

Lahot yrttilaatikot

Uusi yrttilaatikko

Tuija-aidan leikkauksesta olen myös etsiskellyt tietoa. Milloin se pitäisi tehdä ja kuinka? Monenlaista tietoa leikkausajankohdasta löytyy. Jotkut sanovat, että talvella, toiset kesällä ja ainakin yhden lähteen mukaan maalis-huhtikuussa. Taidan luottaa tuohon viimeiseen, kun sattuu sopiva aika olemaan juuri käsillä. Vaan miten leikkaan? Maastonko mukaan aaltoillen, vain viivasuoraan vähän niin kuin vatupassin kanssa? Kuinka korkeaksi se olisi hyvä jättää? Leikattava ne kuitenkin on. Tuija-aita oli jo istutettu kun muutimme tänne. Aita on harvahko, mutta kasvanut hyvin pituutta. Elän toivossa, että se siitä tuuhistuu, kun leikkaan ja lannoitan sen. Toivottavasti! Tuija-aita ei olisi ollut oma valintani, mutta ei sitä poiskaan kannata kaivaa, joten tällä mennään.

Tuija-aita ja vanhat pajut

Kun oikein tarkkaan tänään katsoin, oli morsiusangervoissa jo hiirenkorvat – kyllä vihreää siellä oli!

Vihreää!

Lämpimiä kevätpäiviä on nyt ennustettu lähipäiviksi. Onneksi tulee pääsiäinen katkaisemaan arkea, ehtii nauttia keväästä vähän perusteellisemmin. Aurinkoa ja valoa, ihanaa!

Kevät

 

Some gardening allready done! Got the new ”box” for growing herbs, planning to do something to the hedge and old trees, cleaning the yard, planting flowers… Spring – my favourite season!

 

Tietoja Saara

Äiti, vaimo ja siivoushullu kirjaa omaksi ilokseen muistiin 50-luvun puutalon mittavaa remonttia ja muutosta. Mukana sisustusta, tuunausta ja pelargonioiden parissa hääräilyä.
Kategoria(t): Kasvit, Pihalla Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Pihassa tapahtuu – pikkuhiljaa

  1. Paluuviite: Harva aita | Tuulentupa

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s