Top five

Vaikka remontti ja sisustaminen etenee hitaasti ja blogini päivittyy harvakseltaan, tuli minulla yllättäen 100 postausta täyteen! Sen kunniaksi ajattelin käydä läpi tähän asti suosituimmat postaukset ja kertoa mitä juuri niille asioille tällä hetkellä kuuluu.

Viimeisen vuoden aikana viisi kärjessä ovat olleet seuraavat postaukset:

1. Pianolle maalari
2. Makuuhuone
3. Sävyt
4. Kaavelit
5. Punainen liinavaatekaappi

1. Pianolle maalari on ollut ylivoimaisesti suosituin ja haetuin sivu blogissani. Suomi on ilmeisesti täynnä rusehtavia tusinapianoja, joita haluttaisiin päivittää maalaamalla. En todellakaan ole löytänyt maalaria pianolle. Silmäkin on taas tottunut tuohon kellertävään pianoon ja siinä se vain ruokahuoneen seinustalla nököttää – keltaisena. Joululomalla tuli sitä jopa vähän soiteltua ja testailtua, missä kunnossa se on. Ihmeen hyvässä kunnossa, vaikka edellisestä virityksestä on ainakin kymmenen vuotta ja pari muuttoakin on ollut välissä.

Pianon peittona tavaraa

Olen tässä miettinyt uskaltaisinko itse maalata sen. Kiiltävää siitä ei itse saa, mutta jonkunlaisen varmaankin. Ei siinä ainkaan rahallista tappiota tulisi, jos arvottoman pianon itse maalaamalla saa pilalle. Toinen vaihtoehto tosiaan on luovuttaa koko piano pois ilmaiseksi sille, joka sen viitsii itse hakea ja hommata valkoinen tai musta piano tilalle. Katsotaan nyt.

Ruma piano

Pianon maalaamisesta on viimeisen vuoden aikana ollut kiinnostunut tosi moni, joten jos joku tietää tähän hyvän vinkin, niin tervetuloa kommentoimaan!

2. Makuuhuone on päivittynyt kovastikin tuon ensimmäisen postauksen jälkeen. Ikkunoissa on verhot – valkoiset, ajatukseltaan valelaskosverhot, toteutukseltaan jotain sinne päin. Ikkunan eteen hankittiin työpöytä Ikeasta (odotellaan työhuoneen valmistumista yläkertaan). Tykkään pöydästä kovasti. Ei vie paljoa tilaa ja on tyylikäs. Alkuun pidin siinä läppäriä, mutta siirsin sen sitten keittiöön, jossa en häiritse muiden unia. Nyt pöytä on lähinnä laskutasona, säilytyslipastona ja kukkapöytänä.

  Makuuhuone

Makuuhuoneen työpöytä

Makuuhuoneen kirjoituspöytä

Makuuhuone

Lapsen soppi on muuttunut vauvan nurkkauksesta kaksivuotiaan leikkipaikaksi. Pieni pöytä ja tuolit, lelukorit ja tuunattu sänky petivaatteineen ovat uutta.

Mummin tekemä Nalle

Lapsen musta sänky

Eniten makuuhuoneessa on hakujen perusteella kiinostanut käsittelemätön parketti ja sen maalaaminen. Tähän ratkaisuun olen ollut todella tyytyväinen. Muualla talossa on lautalattia, mutta uudelle puolelle sitä ei voitu laittaa, koska lattia olisi koolauksien kanssa noussut liikaa. Laitoimme lattiaan käsittelemättömän saarniparketin ja siihen saman maalin kuin muuallekin talossa. Parketin hintaan ei vaikuttanut mitenkään se, että se otettiin tehtaan linjalta pois ennen käsittelyä. Saimme parketin tarjoushintaan ja se oli n. 35 euroa/neliö. Maalin hinta ja työ kannattaa laskea kokonaishintaan mukaan. Saarniparketti on kestänyt yllättävän hyvin kaikki kolhut. Kokonaisuus muun talon kanssa on melko yhtenäinen. Eihän tämä nyt ihan aito lautalattia ole, mutta menettelee.

Maalattu parketti

Kun joskus pääsemme aloittamaan yläkerran remontin ja muutamme makuuhuoneet sinne,  olen kehitellyt kaikenlaisia ideoita tämän tilan käytöstä. Arkiolohuone, tv-huone, oma ompelu-/työhuone, vuokrahuone turisteille… Saa nähdä. 

3. Sävyt. Tämä tosiaan on ollut yksi suosituimmista sivuista. Tähän ei kait voi muuta sanoa, kuin että olen ollut kaikkiin valitsemiimme värisävyihin enemmän kuin tyytyväinen. (Keittiön tapetti nyt oli vähän murheellinen tapaus, mutta muuten.)

Tapetit eivät aiemmin minun juttuni olleetkaan, päinvastoin, olen maalannut seinät valkoisella ja sisustanut tekstiileillä. Tämän talon remontissa innostuin tapeteista, mutta luulen, että kun pääsemme remontissa yläkertaan asti, palaan todennäköisesti maalattuihin seinäpintoihin. Tapetit ovat hankalia varjella kolhuilta ja pienen lapsen sotkuilta. Puhumattakaan eri tapettierien värisävyjen erojen aiheuttamista ongelmista ja pettymyksistä – kun väri ei olekaan se täydellinen harmaa, mikä mallipalassa…

4. Kaavelit saatiin valmiiksi ja eristettyä. Nyt suunnitellaan yläkerran remontin loppuun saattamista. Tänä keväänä mies puuhastelee veneen kanssa, kesällä viimeistellään talon maalaus (ulkovaja ja talon sokkeli) ja tehdään vähän pihatöitä. Syksyllä sitten yläkerran kimppuun. Kuvista näkee, että remonttia tehdään vielä pitkä tovi. Sen voin sanoa, että kaaveleiden kohdalla rahan meno ja vaivannäkö kannatti. Tila yläkerrassa on aivan toista luokkaa nyt, maisemista puhumattakaan.

Kaaveli pohjoiseen päin

Kaaveli etelään päin

5. Punainen liinavaatekaappi on toistaiseksi paikoillaan makuuhuoneessa. Liinavaatteita siinä ei kyllä ole voinut pitää. Kaappi nimittäin haisee sisältä. Ostohetkellä sitä ei voinut tietää, kun ostin sen Tori.fi:n kautta. Maalausvaiheessa kyllä jo vähän haistelin, mutta en tajunnut ongelman suuruutta. Joka tapauksessa kaappi haisee pahasti pinttyneelle hajuvedelle, enkä tiedä miten hajun saisi pois. Joku ehdotti otsonointia. Tehoaisiko se ja onko sitä mahdollista tehdä yksittäiselle huonekalulle? Nyt säilytän kaapissa sellaista kamaa, mihin ei haju tartu. Kaappi ei onneksi haise ulospäin ovien ollessa kiinni.

Liinavaatekaappi 50-luvulta

Vanhat huonekalut ovat upeita ja persoonallisia. Joskus vähän liiankin persoonallisia, niin kuin tässä tapauksessa. Vähän harmittaa, kun tehtiin iso työ sen maalaamisessakin.

Maalattu liinavaatekaappi

Allthough my blog is updating relatively slow, suddenly there were 100  posts done.  Top five posts  during last year were:

1. Pianolle maalari (To paint a piano?)
2. Makuuhuone (Bedroom)
3. Sävyt (Coulours)
4. Kaavelit ( Bay windows to the roof)
5. Punainen liinavaatekaappi (Red bedroom closet)

Tietoja Saara

Äiti, vaimo ja siivoushullu kirjaa omaksi ilokseen muistiin 50-luvun puutalon mittavaa remonttia ja muutosta. Mukana sisustusta, tuunausta ja pelargonioiden parissa hääräilyä.
Kategoria(t): Hankintoja, Julkisivu, Lapselle, Makuuhuone, Sisäremontti, Sisustus, Tuunausta Avainsana(t): , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

7 vastausta artikkeliin: Top five

 1. Katriina K. sanoo:

  Hei! Tuo liinavaatekaappi on upea! Mikä maali ja sävy tuossa on?
  – Katriina

  Tykkää

  • Saara sanoo:

   Hei, Kiitos! Minulla oli pitkään visio tuosta kaapista ja haeskelin aikani sopivaa kaappia sopivaan hintaan. Maalin värikään ei ihan natsannut ekalla yrittämällä, mutta en antanut periksi. Kun jotain saa päähänsä…
   Maali oli Helmi kalustemaalia ja värin sävy T1096, näyttää isona pintana aika lailla erilaiselta kuin pienessä värilastussa.
   -saara

   Tykkää

   • Katriina K. sanoo:

    Kiitos! Punainen on minun voimavärini – säväyttää aina, kun näen hyvän punaisen. 🙂 t. Katriina

    Tykkää

   • Saara sanoo:

    Eipä kestä. Unohdin sanoa, että maali oli kiiltoasteeltaan kiiltävä.
    -saara

    Tykkää

 2. Onpas ihana punainen liinavaatekaappi. Työpiste on myös aivan upea pinnatuoleineen. Hyvää kesän jatkoa!

  Tykkää

 3. Saara sanoo:

  Kiva, että miellyttää silmää, vaikka siinä ei liinavaatteita voikaan pitää 🙂 Mukavaa kesän jatkoa myös sinulle!

  Tykkää

 4. Paluuviite: Kaapit haltuun – osa 2 | Tuulentupa

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s