Paakkusokkeli

Ruma sokkeliTalon ulkoremontti jatkuu vielä tänäkin kesänä. Ajatuksissa on sokkelin rappaaminen uudelleen. Väri nykyisessäkin on ihan ok, mutta muuten se on erityisen ruma. Se näyttää ihan siltä, kuin siihen olisi heitelty summan mutikassa mutapaakkuja ja maalattu päälle.

Vähän kovalta hommalta se kyllä kuulostaa, että paakut pitää ensin saada jotenkin pois ja rapata sokkeli sitten tasaiseksi, mutta minä en pääse yli tuosta kammottavasta pinnasta. Isäntä on ajatellut tehdä työ itse ja olisi aika päästä aloittamaan. Minun tehtäväksi jää tälläkin kertaa pitää huolta huushollista, talkoolaisista, pojasta ja siivota jäljet. Viimeisin listalla ei taida ihan mikään pikkujuttu ollakaan. Talon rapsimisen jälkeenkin minulla on mennyt hermot moneen kertaan huonoon kuntoon, kun maalilastuja ja roskaa on joka paikassa ja löytyy edelleen pihasta. Miten saisi miesväen ymmärtämään, että rappausjäte voisi tulla jotenkin valmiiksi siistiin pinoon, pressun päälle tai jotain jo työtä tehdessä? Varmaan ajattelevat, että ei ole naisen ajattelussa mitään järkeä. Mutta onko järkeä siinäkään, että siivoamiseen menee sama aika kuin itse remonttiin?

Sokkelin paakkurappaus

Sokkelin väri pitäisi vielä päättää. En vielä tiedä maalataanko se vai voisiko sen rapata jotenkin valmiiksi sävytetyllä laastilla. Päätöksiä… Osa kellarin ikkunoistakin menee uusiksi ja loput maalataan.

Uskon vakaasti, että tämäkin vaivannäkö kannattaa ja talon ilme muuttuu taas parempaan suuntaan. Kunhan vain päästäisiin aloittamaan.

Kaunista

Tässä vähän kaunistakin, rumien sokkeleiden vastapainoksi.

House renovation is going to continue outside. The problem you can see in the pictures. Lower part of the house is ugly. We are supposed to do something about it to make it look nicer. Hopefully.

 

Tietoja Saara

Äiti, vaimo ja siivoushullu kirjaa omaksi ilokseen muistiin 50-luvun puutalon mittavaa remonttia ja muutosta. Mukana sisustusta, tuunausta ja pelargonioiden parissa hääräilyä.
Kategoria(t): Julkisivu, Remontti Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Paakkusokkeli

  1. Paluuviite: Vähemmän remonttia, enemmän lomailua | Tuulentupa

  2. Paluuviite: Siisti sokkeli | Tuulentupa

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s