Hamstrausta

Aarteita?

Viikko sitten töissä kehuskelin, että meidän perheessä hamstraaja on isäntä ja minä pidän rotia sekä paikat siistinä liialta romulta. Toisin tuli todistettua: sattumalta huomasimme, että naapuripitäjässä oma vanha opinahjoni piti iltakoulua, jossa remontin alta myytin kaikki vanha roina tarjouksien mukaan. Tarjoukset sai jättää esineisiin lapulle ja puoli kahdeksaan mennessä parhaan tarjouksen jättänyt sai lunastaa esineet.

Minä taisin vähän mennä sekaisin siellä. Onneksi otimme peräkärryn varuiksi mukaan. Toisaalta oli onni, että meillä ei ollut seuraavana päivänä mahdollisuutta tulla hakemaan tai irroittamaan isompia juttuja, joten ainakin yksi iso kaapisto jäi sinne. Ja onneksi en saanut ihan kaikkea, mistä jätin tarjouksen. Muutama juttu jäi kyllä vähän kaihertamaan. Hinnat kun olivat vähintäänkin kohtuullisia.

Yhtä avaruusaiheista opetustaulua oikein kyttäsin siinä puoli kahdeksan aikaan. Nimeni oli viimeisenä listalla ja kun kello kävi, kävin nappaamassa taulun käteeni ison hymyn kera… kunnes eräs rouva tuli sitten siihen ja otti taulun minulta pois ja väittäen tarjouksensa olevan isompi. Minä kummastuneena katsoin lappua ja kyllä, tämä rouva oli korjannut omaa tarjoustaan omani yläpuolelle. Siis voiko niinkin tehdä? Taulu olisi ollut hieno! Hävisin 50 sentillä. Menetin myös vanhan Suomen kartan ja yhden mielenkiintoisen arkistolaatikon. 😦

Tulin ostamisvimmassa hommanneeksi yhden kokopuisen vanhan (siis todella painavan) opettajanpöydän, 6 euroa; ison, keltaisen, pyöreän, trumpettijalkaisen pöydän, 1 euro; keltaisen, lasten pöydän neljällä jakkaralla, 2 euroa; kaksi matalaa liitutaulua, 2 euroa; kolme keltaista säilytyslokerikkoa, 1 euro; tauluviivaimen, 0,5 euroa. Olin jättänyt tarjouksen myös yhdestä pitkästä naulakosta, mutta en enää muistanut missä se oli, joten se myös jäi sinne.

Romukasa

Meillä on ennestään vanha kaksinistuttava pulpetti, joten kun aloitamme syksyllä yläkerran remontin ja sinne tulee myös pojan huone, niin teema siellä taitaa olla koulu ja värinä ilmeisesti ainakin vähän keltaista. Mutta mitä ihmettä teen tuolla opettajanpöydällä?

Keltaista

Liitutaulut

Tietoja Saara

Äiti, vaimo ja siivoushullu kirjaa omaksi ilokseen muistiin 50-luvun puutalon mittavaa remonttia ja muutosta. Mukana sisustusta, tuunausta ja pelargonioiden parissa hääräilyä.
Kategoria(t): Hankintoja, Lapselle, Vanhat tavarat Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Hamstrausta

  1. Paluuviite: Kärpässieni | Tuulentupa

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s