Kesäkukat pienellä budjetilla

Ennen ostin aina paljon yksivuotisia kesäkukkia istutettavaksi. Olen kuitenkin pikkuhiljaa siirtynyt toisenlaiseen tapaan. Tänä kesänä tähän mennessä minulla on kukkiin mennyt yhteensä 5 euroa.

Mårbacka

Olen innostunut säilyttämään pelargoniat talven yli. Jotenkin niihin kiintyy, eikä niitä raaskisi talveksi poiskaan heittää. Vanhemmat ja vahvemmat yksilöt ovatkin onnistuessaan aivan upeita. Tänä vuonna en tosin ole onnistunut niinkään hyvin. Suurin ja näyttävin yksilöni kuoli jo syksyllä, kun unohdin sen pakkasyöksi ulos ja nämä muut eivät jostain syystä tänä vuonna ole vielä innostuneet kasvamaan ja kukkimaan entiseen malliin. Parin viikon päästä varmaan jo kukkivat, nuppuja on  jo. Valkoisen pelargonian nimikettä en tiedä, mutta vaaleanpunainen on tuttu ja turvallinen mårbacka.

Valkoinen pelargonia

Olen myös tykästynyt istuttamaan perennoja ruukkuihin. Ne eivät ole niin kranttuja sateelle ja näin saan kukat pihalla sinne minne haluan. Erityisesti kuunliljat ja pikkusydän näyttävät hyvältä ruukuissa koko kesän. Kukat talvehtivat kasvimaan laidalla, sinne syksyllä ne kippaan ja keväällä kaivan ruukkuihin.

Perennat ruukussa

Pellonlaidalta löytynyt orvokki

Kuunliljat ruukussa

Tänä vuonna istutin myös muutamia toisten yrttien jalkoihin jääneitä yrttejä purkkiin.  Eikä näitäkään tarvitse roudata edestakaisin suojaan sateelta.

Yrtit ruukuissa

Kesäsateen yllättämät

En raaskinut nuukuuksissani ostaa suurta valkoista amppelia parvekkeelle, joten ostin pari pientä tainta ja istutin ne itse, varmaan tämä tästä kasvaa kivaksi.

Amppelin alku

Toki olen myös saanut kukkia. Orvokit työkavereilta ja valkoiset marketat äidiltä.

Valkoista

Vähän sinistäkin

Vaihtuva kimppu on parvekkeen ikkunalla, jotta sitä voi ihailla myös sisältä käsin.

Vaihtuvat kukat ikkunan takana

Kesä ja kukat

Summer flowers with the small budget.  Some flowers were kept winter season indoors and some in the garden under the snow.  Alltogether 5 euros.

 

Tietoja Saara

Äiti, vaimo ja siivoushullu kirjaa omaksi ilokseen muistiin 50-luvun puutalon mittavaa remonttia ja muutosta. Mukana sisustusta, tuunausta ja pelargonioiden parissa hääräilyä.
Kategoria(t): Kasvit, Pihalla Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Kesäkukat pienellä budjetilla

  1. Paluuviite: Istutuspuuhia | Tuulentupa

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s