Ylläri pihassa

Ollaan alusta asti (jo kolmatta kesää) ihmetelty pihassa kukkapenkkien omituisia paikkoja. Yksi penkki purettiinkin ja siihen on kylvettu nurmikkoa. Toista penkkiä alettiin purkaa jo viime syksynä, mutta siinä tuli ylläri vastaan: penkin alla on 15 cm paksu betonilaatta.  Työ jäi kesken, kun jäimme ihmettelemään, että mikäs ihme tämä nyt sitten on. Ilmankos kukkapenkki oli omituisen korkea  eikä siinä menestynyt mikään kasvi.

Betonilaatta

Isäntä epäili, että siinä on vanha kaivon paikka ja halusimme varmistaa, että se on ainakin turvallinen, ennen kuin raivaamme koko penkin pois. Meillä on kaivinkonehommia tekevä naapuri ja kyselimme häneltä, muistaako olisiko siinä joskus ollut kaivo. Ja jos on, niin ottaisiko betonilaatan pois ja täyttäisi samalla kaivon. Ei muistanut, mutta soitti sitten talon aiemmalle omistajalle ja kysyi asiaa.

Omituinen kukkapenkki melkein purettuna

Eipä ollut kaivoa, siihen olivat vain aiemmat asukkaat valaneet grillauspaikan. Siis paksu, iso betonilaatta! Mitäs me sille sitten tehdään? Pois ottaminen tuntuu aika isolta hommalta. Paikka on sellainen, että ei siihen oikein kasvihuonettakaan viitsi rakentaa päälle. Olisiko kenelläkään hyviä ideoita, miten voisi hyödyntää suhteellisen isoa betonilaattaa puutarhassa?

Rikkaruohoja

Rumien laattakuvien vastapainoksi pari kuvaa siitä, miksi voi olla mielissään siitä, että ruohonleikkuukone ei yllä joka paikkaan. Yläpuolella kauniita rikkaruohoja ja alapuolella ihana vaaleanpunainen akilleija.

Akilleija

Tietoja Saara

Äiti, vaimo ja siivoushullu kirjaa omaksi ilokseen muistiin 50-luvun puutalon mittavaa remonttia ja muutosta. Mukana sisustusta, tuunausta ja pelargonioiden parissa hääräilyä.
Kategoria(t): Pihalla Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

6 vastausta artikkeliin: Ylläri pihassa

 1. Taru sanoo:

  Jos laatta on auttamattomasti sellaisessa paikassa, että se häiritsee eikä järkevää käyttöä löydy, niin minä poistaisin sen 🙂 Jos betoni on vähänkin ”haperoa”, eikä joukossa ole paljon rautaa, saattaisi purkaantua ihan lekalla. Jos ei, niin vuokraamosta piikkausvehje päiväksi ja sillä lähtee. Rautoja varten ehkä vielä jokin leikkuri, jos rauta on mattona.

  Ihan ekaksi mulle tuli mieleen, että laatta esiin ja sen päälle painepuisia laattoja, ja siihen pieni pöytäryhmä oleskeluun. Mutta jos tuo on tosiaan epäedullisessa paikassa, niin sitten mäkeen vaan 🙂

  Tykkää

  • Saara sanoo:

   No juu, olet varmaan oikeassa. Viisain temppu on varmaan poistaa koko höskä.(Huokaus, mikä homma.)
   Itse jo mietin kaikenlaisia systeemejä. Kivikkoryhmä sen päälle on yksi vaihtoehto. Aiemmassa elämässäni rakastin maksaruohoja ja kivikkokasveja, nyt meidän pihassa ei ole kiven kiveä eikä mitään muutakaan vastaavaa paikkaa tuon tyyppisille kasveille.
   Katsotaan nyt…

   Tykkää

 2. Sonja sanoo:

  Eikö sitä sanota, että korosta sitä mitä et voi peittää. 🙂 Mutta tietysti jos olet auttamattomasti sitä mieltä, että betoni pitää peittää, niin suosittelen sen poistamista.

  Jään seurailemaan juttujasi. 🙂

  Liked by 1 henkilö

 3. Saara sanoo:

  Niinpä, kyllä se varmaan on poistettava. Olen muutenkin kyllästynyt ylimääräisiin esteisiin nurmikkoa ajaessa. Täytyy vielä ylipuhua isäntä poistohommiin.
  Kiva, että kommentoit – tervetuloa uudelleen!

  Tykkää

 4. Paluuviite: Betonilaatta läks | Tuulentupa

 5. Paluuviite: Pihalla | Tuulentupa

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s