Keittiöön kontrastia

Kahvikattaus keittiössä

Käyn kyllä joskus tosi hitaalla, lähestulkoon aivosumussa. Niin kävi ainakin tämän projektin kanssa. Ostin keittiön seinätauluksi tarkoitetun Marimekon  Vatruska-kuosisen kankaan jo melko tarkkaan vuosi sitten. Olin ajatellut kangasta ruokapöydän viereen mutta tulin katumapäälle koska silloin 1½-vuotiaamme oli ruuanheittelyiässä. Ajattelin, että ehkä myöhemmin.

Kangastaulu keittiössä

Keväällä muistin kankaan ja totesin, että meillä ei enää ruoka lennä, joten eikun toimeen vaan. Pyysin miesväkeä tuomaan minulle isohkon styrox-levyn rautakaupasta. No rautakaupasta tuotiin minulle  levyä, mutta ei styroxia vaan jotain muuta rakennuslevyä(?). Se oli epäsopivan kokonen, joten projekti tyssäsi, kun en tiennyt, miten olisin saanut pari palaa yhteen tehdäkseni siitä leveämpää.

Levyä

Rohkea rokan syö, sanotaan ja erilaisten ideoiden joukosta päätin kokeilla liimaamista. Okei, nyt tiedän, että tyhmäähän se oli. Bostik sulatti levyn heti ja kuumaliima vaan ei pystynyt pitelemään niin isoja levyjä yhdessä.

Uusi yritys kuumaliimalla, alla edellisen liiman tekemät urat

Lopulta mieheni kiikutti minulle sopivan palan styroksia kaupasta. Seuraava ongelma oli sitten styroksissa olevat mustat pilkut, jotka näkyivät kankaan läpi. Tästä lannistuneena projekti oli taas pari viikkoa sivussa. Viimeisenä lomaviikonloppuna sain tarmon puuskan, uhrasin vanhan lakanan ja laitoin sen alukankaaksi.  Se ei peitä pilkkuja täysin, mutta riittävästi.

Styroksin pilkut

Pingotin kankaat  ensin oikealta puolelta nuppineuloilla.

Alukankaan pingotus oikealta puolelta

Lakanan kiinnitin nurjalta puolelta tylysti ilmastointiteipillä.

Pingotus nurjalta puolelta

Nurja puoli kiinni lmastointiteipillä

Varsinaisen kankaan kiinnitin huolellisesti nuppineuloilla. Jotta voin mahdollisesti hyödyntää kangasta joskus muuhunkin, en leikannut sitä lainkaan, vaan taittelin ylimääräiset taakse. Kolme kertaa – koska ensin unohdin jättää kangasvapaata aluetta kiinnitysnauloja varten ja toiseksi kangasvapaan alueen tein ensin väärään päähän. Sormet olivat pikkuisen hellänä kaiken tämän jälkeen.

Kankaan pingotus oikealta puolelta

Kangas kiinni nuppineuloilla nurjalta puolelta

Kaikki kangas taiteltu taakse

Seinään kiinitykseen löysin netistä ohjeet: listanauloja seinään ja levy työnnetään niihin kiinni. Toistaiseksi on pysynyt seinässä.

Valmis kangastaulu

Tulos on kiva ja tuo kontrastia harmaaseen keittiöön. Kenelläkään muulla tosin ei olisi mennyt tähän kokonaista vuotta. Tai näin paljon turhaa energiaa kaikenlaiseen säätämiseen. Yksinkertainen homma…

Mustavalkoinen kangastaulu

Art in the kitchen – made of fabric and polystyrene.

Tietoja Saara

Äiti, vaimo ja siivoushullu kirjaa omaksi ilokseen muistiin 50-luvun puutalon mittavaa remonttia ja muutosta. Mukana sisustusta, tuunausta ja pelargonioiden parissa hääräilyä.
Kategoria(t): Keittiö, Sisustus, Tekstiilit, Tuunausta Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s