Syyssiivo

Yläkerran remontti on meillä jo mielessä. Haaveena on saada se talven aikana valmiiksi. Isännällä olisi jo inspiraatiokin päästä aloittamaan. Yläkerta pitäisi ensin kuitenkin tyhjentää. Mihin saamme mahtumaan kätevästi suuren kirjoituspöydän, vanhan kaapin, pulpetin, vanhan ompelukoneen, lamppuja, erinäisiä laatikoita ja muuta irtokamaa, mitä sinne muutossa kannettiin? Myös pelargonioille, joita olen talvettanut yläkerrassa tähän asti, on keksittävä uusi talvehtimispaikka.

Kellarissahan meillä on ruhtinaallisesti tilaa, mutta miten ihmeessä se on tullut täyteen kaikenlaista roinaa? Vastahan me on asuttu täällä vajaa kolme vuotta! Olen tähän asti luullut, että olemme järkeviä kuluttajia, emmekä ainakaan hamstereita.

Autotalli pursuaa tavaraa

Toissa viikonloppuna veimme pojan hoitoon mummille, aloitimme siivousurakan ja totesin, että hamstereitahan täällä asuu. Kellari ja ulkotalli on päässyt aikamoiseen kuntoon, on kamaa vaikka mihinkä tarkoitukseen, työkaluja, huonekaluja, mattoja, remonttikamaa, moottoripyörä, polkupyöriä, pojan ulkoleluja, harjoja, puutavaraa, vanhoja ikkunoita, moottoreita, ruohonleikkuri, lehtipuhallin… Lista on ihan loputon. Osa kamoista on tarpeellisia, osa selvästikin ei tarpeellista.

Ylitäysi talli

Ei kun peräkärry pihaan roskatavaraa varten ja tyhjennyspuuhiin. Yksi sunnuntai meni ja saimme vasta pihatallin putsattua. No, isäntä kyllä värkkäsi minulle hyllyt kukkien talvisäilytystä varten ja teki penkin tapaisen alakerran tallin oven vierustalle. Muuten koko kellarin siivous odottaa vielä toista urakkapäivää. Että saadaan tuotua sinne lisää kamaa yläkerrasta ja että voidaan sitten viimeinkin aloittaa yläkerran remontti.

Siivottu!

Jotain valmistakin saatiin, eli puhdas ulkotalli – pesin jopa ikkunat 🙂 Kyllä nyt kelpaa viedä auto talliin, eikä tarvitse rapsutella aamutuimaan laseja jäästä. Ja kyllä kelpaa kantaa kukat sisään turvaan pakkasilta, kun on kunnon hyllyt. Saa nähdä onko kellarissa liian lämmin…

Hyllyt pelargonioiden talvisäilytystä varten

Tukimuurin päälle tehty penkki

 

 

 

Tietoja Saara

Äiti, vaimo ja siivoushullu kirjaa omaksi ilokseen muistiin 50-luvun puutalon mittavaa remonttia ja muutosta. Mukana sisustusta, tuunausta ja pelargonioiden parissa hääräilyä.
Kategoria(t): Kasvit, Remontti, Sisäremontti Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s