Shittiä

Sunnuntaina meidän sivupiha näytti tältä:

Sivupiha pojan ikkunasta

Sivupiha alapihalta katsottuna

Sivupiha ennen kaivuutöitä

Ja tiistaina tältä:

Kaivuut aloitettu

Pensaat ja puut nurin

Ankea piha

Sanoisinko, että ”Shit happens!” 😦

Totuuden nimissä olemme tienneet tämän päivän koittavan jo talon  ostohetkellä, mutta pihan myllääminen ja puiden kaataminen sattuu  sydämeen. Ja sattuu myös lompakkoon.

Puut ja pensaat irti juurineen

Talokauppoja tehdessämme pitäjämme oli saamassa viemäriverkkoprojektia päätökseen – ainakin aloitustarjousten osalta. Talon entiset asukkaat olivat päättäneet olla liittymättä viemäriosuuskuntaan (luonnollisesti, kun tiesivät luopuvansa talosta jo siinä vaiheessa). Me puolestamme myöhästyimme alkutarjouksesta (6000 euroa) kuukaudella. Eipä mitään, olemme pitäneet rahat sivussa, kun tiesimme, että lopulta viemäriasia on laitettava kuntoon. Ja tiesimme senkin, että myöhästyneiden liittymismaksu on huomattavasti enemmmän (10 000 euroa). Mutta – sitä emme tienneet, että  myöhästyneiden summaan ei sisälly kaivuutyöt, putkityöt eikä sähkötyöt. Siis ainoastaan liittyminen ja pumppu. Tästä tuli meille ainakin 5000  euron lisälasku.

Tänä aamuna näkymä pojan ikkunasta

Eikös ole olemassa jokin yhdenvertaisuuspykälä? Ei se tässä viemäriasiassa ainakaan toteudu. Kuntalaiset ovat melkoisen eriarvoisessa asemassa,  riippuen siitä missä asuvat tai ovatko sattumoisin ostaneet talon kuukautta liian myöhäään. Jonkun verran olen toki valmis maksamaan siitä, että tehdään ympäristöä vähiten kuormittava vaihtoehto ja että saan asua haja-asutusalueella eikä taajamassa, mutta kohtuus kaikessa! Isännän sanoin: ”Kyllä tulee paskalle kova kilohinta!”

Siitä linja naapurin puolelle

Isäntä on kolme viikkoa putkeen selvitellyt erilaisia vaihtoehtoja, jotta ei olisi ollut välttämätöntä myllätä myös naapurin pihaa. Tien alitus olisi tullut niin kalliiksi, että se oli pakko hylätä. Meillä on kyllä paremmat naapurit, kuin olisimme ansainneetkaan: Eivät olleet moksiskaan, totesivat vain, että pihakoivu pitää kaataa, lupasivat tehdä sen ja tulivat vielä avuksi kaatamaan valtavaa kuusta pois kaivurin tieltä. Uskomatonta! Naapuri on itse asiassa painanut koko  viikon hommia (ensin puusavottaa ja sitten lapiomiehenä kaivuutöissä) – itse emme ole ehtineet töihin nimeksikään. Kahvit sentään olen saanut kiikutettua työmaalle.

Miten tuollaisia naapureita voi lopulta kiittää? Ideoita?

Tätä kirjoitusta viimeistellessäni meillä alkaa jo helpottaa (eikä pelkästään sen vuoksi, että vessa toimii taas). Kaivurimies teki tosi siistiä jälkeä ja huomenna aloitetaan pihatyöt -kaikenlaisia visioita on mielessä. Sisätiloissa tavallista parempi perjantaisiivous ja lasi viiniä, niin elämä palautuu taas raiteilleen.

Lyhtykukat kuivumassa puuhellan päällä

Chaos at our sideyard. Joining to the publick drain system.

Tietoja Saara

Äiti, vaimo ja siivoushullu kirjaa omaksi ilokseen muistiin 50-luvun puutalon mittavaa remonttia ja muutosta. Mukana sisustusta, tuunausta ja pelargonioiden parissa hääräilyä.
Kategoria(t): Pihalla, Remontti Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

9 vastausta artikkeliin: Shittiä

 1. SusannaT. sanoo:

  Voi ei! Teidän pihalla oli niin kauniita puita… Puhumattakaan tuosta rahanmenosta, jotenkin kyllä ihan epistä 😦 Tsemppiä projektiin, toivottavasti saisitte neuvoteltua noita kuluja vähän tasapuolisemmaksi.

  Tykkää

  • Saara sanoo:

   Niinpä. Tänään päästiin siivoamaan pihaa ja urakka tuntuu melko massiiviselta. Kaiken lisäksi alkoi sataa lunta ja tuli sellainen tunne, ettei ehditty mitään ja talvikin jo tuli. Eiköhän tämä tästä, joitakin tukihakemuksia on tarkoitus laittaa eteenpäin, ihan periaatteesta joskaan ei kovin toiveikkaana.

   Tykkää

 2. Paluuviite: Oi voi meidän pihaa! | Tuulentupa

 3. Paluuviite: Aidanistutustalkoot | Tuulentupa

 4. Paluuviite: Vähän vehreämpää jo | Tuulentupa

 5. Paluuviite: Juopuneet pensaat | Tuulentupa

 6. Paluuviite: Kesän remonttisaldo | Tuulentupa

 7. Paluuviite: Valkoinen toukokuu | Tuulentupa

 8. Paluuviite: Pihalla | Tuulentupa

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s