Kaapit haltuun – osa 2

Projekti kaapit järjestykseen jatkuu. Hyllypaperia pari vuotta metsästäessäni kehitin kaikenlaisia ideoita, miten muulla tavoin voisin vanhaan liinakaappiin laittaa hyllyihin suojat. Nyt  kun hyllypaperia lopulta löytyi, sain kipinän kokeilla tätäkin ideaa.

Hyllyihin suojat

Kamareiden lattian alta löytyi remontissa vinot pinot vanhoja lehtiä enkä ole raaskinut heittää kaikkia pois –  josko niistä jotain keksisi. Nyt kokeilin käyttää niitä hyllypaperin asemasta. Kontaktimuovilla vahvistettuna näistä tuli ainakin persoonallisia hyllyn suojia, jos ei muuta. Ei kylläkään  hyllypaperin veroinen keksintö. Tässä kaapissa on nyt sitten otteita Aamulehdistä vuosilta 1957 – 60.

Sanomalehtipaperin sovitus hyllyn pohjalle

Tätä suojausprojektia edelsi kaapin melko omalaatuinen puhdistusoperaatio. Kerroin aiemminkin tämän punaisen liinavaatekaapin hajuongelmasta. Kaappi on haissut sisäpuolelta vahvasti vanhalta hajuvedeltä, eikä tuulettaminen ole auttanut. Olen lukenut varmaan kaikki niksit mitä netistä vaan löytyy hajun poistamiseksi ja kävin lopulta tuumasta toimeen.

Kontaktimuovi sanomalehtipaperin päälle

Ensin perusteellinen putsaus ruokasoodalla.  Lisäksi olen pitänyt soodaa kaapissa hajun kerääjänä jo jonkin aikaa. Sen jälkeen kaapin pesu ihan raakalla väkiviinaetikalla.

Suojat laatikon pohjalla

Lopputulos: Haju lähti kaapin toisesta puoliskosta mielestäni kokonaan. Toisella puolella on vielä häivähdys hajusta jäljellä vaikka jätin kokonaan pois laatikon, jota epäilen ongelman aiheuttajaksi. Vieläkään en siis voi kaappiin laittaa liinavaatteita, niin kuin alunperin olin suunnitellut. Mutta arkistokaappina ja kameratarvikkeiden säilytystilana se kyllä toimii.

Valmiit suojat laatikoissa

Olen onnellinen – olen selvästikin saamassa vanhaa järjestystä elämääni takaisin. Kaappi kerrallaan…

Punaisen kaapin "hyllypaperit"

 

Aamulehtiä vuosilta 1957 - 60

Organizing closets – part 2.  I was using old magazines and plastic cover to protect the shelves.

Tietoja Saara

Äiti, vaimo ja siivoushullu kirjaa omaksi ilokseen muistiin 50-luvun puutalon mittavaa remonttia ja muutosta. Mukana sisustusta, tuunausta ja pelargonioiden parissa hääräilyä.
Kategoria(t): Makuuhuone, Tuunausta, Vanhat tavarat Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s