Anna mun kaikki kestää!

Vihdoinkin sain valoa riittävästi keittiöön. Kun joku asia jää roikkumaan, voi se näköjään jäädä keskeneräiseksi vuosiksi ja sitten viime metreillä vielä kuukausiksi.

Meidän keittiöremontti valmistui  reilut kaksi vuotta sitten. Syksyllä päivien pimetessä muistettiin taas, että altaan päältä välitilasta puuttuu valot. Valoille tehtiin jo heti silloin remontin yhteydessä välitilaan ja yläkaappien päälle varaukset ja alusta asti on ollut selvää, millaiset valot hankitaan. Vaan ei ole hankittu. Silkkaa saamattomuutta!

Kodinhoitohuoneeseen hankittiin aikoinaan  led valot ala- ja yläkaappien välitilaan. Valot ovat olleet todella mainiot. Liukuva himmennysmahdollisuus tekee valoista oikein käyttökelpoiset. Samanlaiset on ollut ajatuksena keittiöön.

Vihdoinkin joulun välipäivinä saatiin hilattua itsemme asiantuntevaan liikkeeseen ja tohinalla tilattiin systeemit. Toimitus  kesti pari viikkoa ja sähkömiehen paikalle saaminen viikon. Eikä mennyt taaskaan mikään ihan putkeen. Toisessa led nauhassa ei ollut jotain johtoa (en ihan tarkkaan kuunnellut isäntäväkeä) ja käytiin liikkeessä, jossa se korjattiin. Sähkömies kutsuttiin uudeelleen paikalle. Kaappien yläpuolelle oltiin otettu kauppiaan suosituksesta himmeämpää valoa. Erityisesti kaupassa kysyin, että onhan se kuitenkin saman väristä valoa toisen nauhan kanssa ja näin vakuutettiin olevan. Ei ollut. Oli aivan eri väristä, punertavaa valoa. Ja liian himmeää. Isäntä taas takaisin kauppaan ja sai vaihdettua välirahalla oikeanlaiset valot. Sähkömies taas paikalle…

Lednauha

Luulisi, että tämä tarina loppuisi tähän, mutta ei – uusi valonauha oli vahvasti keltaista valoa. AARGH! Hermo menee! Olenko jotenkin omituinen jos haluan päällekkäin olevien valojen olevan samaa värisävyä? Tai mielummin siis ei mitään värisävyä vaan valkoista luonnollista valoa! Tä? Isäntä kauppaan…

Himmennin

Mutta nyt on valot. Ainakin melkein. Jos oikein tarkasti katsot, niin värilämpö ei ole ihan sama vieläkään. Ehkäpä sitä ei oikein kuvasta näe, himmeämpänä ero on selvä kuvassakin, mutta oli niin ruma kuva, etten viitsinyt sitä tähän laittaa. Asia on siis vielä kesken. Voipi olla, että joudutaan antamaan periksi – en kyllä millään haluaisi. Mutta muuten hyvät valot. Minäkin, ikänäön yllättämillä silmilläni, näen nyt hiukan paremmin.

Välitilan valot

Näitä ledinauhojahan myydään kyllä ihan rautakaupassakin edullisesti. Meillä oli ajatuksena satsata hiukan enemmän, että saataisiin laadukkaat ja hyvät, oikean sävyiset ja valaistusvoimakkuudeltaan oikeanlaiset valot. Tai niin ainakin luultiin.

Led-valonauhat keittiössä

Led-nauha on oikein näppärä kiinnittää hankaliinkin paikkoihin. Me kiinnitimme ne kauppiaan suosituksesta alumiinilistaa käyttäen kaappeihin. Miinuksena on todella rumat himmentimet. Yritettiin laittaa ne sellaiseen paikkaan, että eivät olisi aina silmissä, mutta minunkin pitää ylettyä niihin ilman jakkaraa. Tuolla ne nyt ovat, mikroaaltouunin yläpuolella.

Kahden vuoden kokemuksella kodinhoitohuoneen valoista ja pari päivää keittiövaloihin totutelleena näitä led valonauhoja voin kyllä  kaikesta huolimatta suositella. Ne saa kivasti piiloon ja valaisevat tasaisesti sillä kirkkaudella kuin itse haluaa.

 New kitchen lights. We have had a lot of difficulties to get lights of same colour to the top of the cabinets and under the cabinets. It is already fourth led strip we have tried. Not quite the same yet but closest so far.

Tietoja Saara

Äiti, vaimo ja siivoushullu kirjaa omaksi ilokseen muistiin 50-luvun puutalon mittavaa remonttia ja muutosta. Mukana sisustusta, tuunausta ja pelargonioiden parissa hääräilyä.
Kategoria(t): Hankintoja, Keittiö, Remontti, Sisäremontti Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Anna mun kaikki kestää!

  1. Paluuviite: Ota näistä nyt selvää! | Tuulentupa

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s