Yksityiskohtia – väliovet ja kahvat

Yksityiskohdat ovat tärkeitä ja siksi vaikeimpia päätettäviä remontissa. Kuulun tällaisissa asioissa jahkailijoiden eliittiin. Lopulta päätös on kuitenkin aina tehtävä, joskus väkisin, joskus luontevasti aikansa muhittuaan. Mukana päätöksenteossa on aina tietysti haaveet ja niitä rajoittamassa budjetti. Kompromissejakin on tehtävä – ei auta.

Muutamassa seuraavassa postauksessa jaan teille joitakin esimerkkejä monista yksityiskohdista, mitä itse mietin remontin edetessä todella pitkään ennen päätöstä.

Väliovista ja kahvoista aloitetaan:

Väliovet: Alkuperäisiä ovia ei ollut vaan vanhat kulahtaneet laakaovet. Tilalle haluttiin koko taloon yhtenäiset ovet ja siksi kyseessä oli aika iso päätös. Olin ehdoton siitä, että ne olisivat massiivipuiset ja siitä pidettiin kiinni. Päätös syntyi pikkuhiljaa tutustuttuani kaikenlaisiin vaihtoehtoihin. Pidän nykyisten ovien yksinkertaisuudesta. Osa ovista otettiin nelipeilisinä ja kapeammat ovet yksipeilisinä. Toisen eteisen oven haluan jossain vaiheessa muuttaa ikkunalliseksi, jotta valo eteisen ikkunasta kulkeutuisi myös ruokahuoneeseen. Mutta vasta sitten kun yläkerta ja eteinenkin on rempattu. Nyt remonttisotkut ovat piilossa oven takana.

Ovet ovat Mattiovien mallistoa.

Väliovet

Väliovi

Oven kahvat: En halunnut ihan peruskahvaa, en liian kruusattua, en kultaista, enkä kiiltävää. Ajattelinkin jo, että sellaisia kahvoja ei ole olemassakaan, mitkä haluaisin. Sitten löysinkin yllättäen rautakaupan hyllystä nämä. Kahvat miellyttävät edelleenkin minun silmää. Eivät kiillä, ovat kauniit, mutta eivät liian koristeelliset. Toivoa sopii, että näitä löytyy vielä yläkerrankin oviin.

Kahva

Jatkuu…

 Renovation details, part 1.

 

Tietoja Saara

Äiti, vaimo ja siivoushullu kirjaa omaksi ilokseen muistiin 50-luvun puutalon mittavaa remonttia ja muutosta. Mukana sisustusta, tuunausta ja pelargonioiden parissa hääräilyä.
Kategoria(t): Remontti, Sisäremontti, Sisustus Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s