Yksityiskohtia – lattia, kynnykset, jalkalistat

Hartaudella mietittyjä yksityiskohtia jatkuu…

Lattia: Lattia oli itse asiassa alusta asti itsestään selvyys: vaalean harmaa lautalattia. Kaikki alkuperäinen säilytettiin (eipä juuri mitään siis) sitten laminaatit sekä muovimatot pois ja lautaa tilalle. Uuden puolen lattiaa mietittiinkin sitten sitäkin enemmän. Lautalattia ei käynyt, joten päädyimme pitkällisen etsimisprosessin päätteeksi saarniparkettiin, joka maalattiin samalla maalilla, kuin muutkin lattiat.

Maalattu saarniparketti

Alunperin halusin lattiasta kiiltävän, mutta väärinkäsitysten kautta siitä tulikin melkoisen matta. Keittiössä on kiiltävää ja näin jälkeenpäin ajatellen on ollut hyväkin, että sitä ei ole muualla. Kiiltävässä, niin hieno kuin se onkin, näkyy ihan kaikki. Kolhut, tahrat… Matassa sen sijaan ei näy, vaaleudestaan huolimatta, juuri mikään.

Vaaleanharmaa lautalattia

Kynnykset: Remontin edetessä totesin jossain vaiheessa, että meillä on melko kirjava kokonaisuus erilaisia kynnyksiä. Jokainen on muokattu tilanteen mukaan. On vanhaa ja uutta kynnystä, matalaa ja korkeampaa, kapeampaa ja leveämpää… Asia rupesi vaivaamaan mieltä ja silmää aina vain enemmän ja enemmän. Vessassa istuessani kerran tuijottelin vessan vanhaa kynnystä ja lamppu syttyi… Kynnyshän oli maalattu ja vielä sopivalla värilläkin. Otettiin siitä sitten värimalli ja maalia hakemaan. Kaikki vanhan puolen kynnykset siis maalattiin ja saatiin kokonaisuus vähän yhtenäisemmäksi. Uudella puolella kynnykset jätettiin kuitenkin puun värisiksi.

Maalattu kynnys

Jalkalistat: Remontin edetessä sitä oppii kaikenlaista. Yksi asia on se, että alan liikkeissä ei välttämättä malleissa ole näytillä kaikki mahdollinen. Olin ajatuksissani jumissa yhdenlaiseen malliin, mutta sitä ei ollut esitteissä eikä kauppojen esillä olevissa malleissa missään leveämpänä. Otin jo selvää listojen teetättämisestäkin, mutta budjetti tuli taas vastaan. Sain sitten kerran suuni auki ja kysyin, että eikö tätä mallia tosiaan ole leveämpänä ja tottahan toki sitä löytyi joka kokoa. Jälkeenpäin ajatellen käytin tähänkin asiaan ihan turhaa aikaa ja energiaa, kun ei tullut mieleen, että kaikki mallit ja leveydet tosiaan eivät varmaan aina ole esillä. Jalkalistoista tykkään vieläkin ja ovat sopivaa leveyttäkin (9 cm).  Kattolistoiksi sen sijaan tuli laitettua ehkä vähän liian leveät listat. Ihan suora malli olisi voinut myös olla kivempi ja sopivampi tänne meille. (Ei kerrota kuitenkaan isännälle, joka käytti kaikki kiroilusanavarastonsa laittaessaan niitä paikoilleen.)

Jalkalistat

Renovation details, painted floors and doorsteps.

Tietoja Saara

Äiti, vaimo ja siivoushullu kirjaa omaksi ilokseen muistiin 50-luvun puutalon mittavaa remonttia ja muutosta. Mukana sisustusta, tuunausta ja pelargonioiden parissa hääräilyä.
Kategoria(t): Sisäremontti, Sisustus Avainsana(t): , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s