Karuselli

Sukulaismies on eläkepäivinään muuttanut vanhoja diojaan sähköiseen muotoon ja kuvia kilahtelee minunkin sähköpostiin aina silloin tällöin. Ne ovat aivan ihania muistoja menneiltä vuosilta!

Perhekuvia

Yksi niistä on ollut ehdoton suosikkini. Olen siinä itse noin yksivuotiaana äidin ja isän kanssa karusellissa. Ihan sellaisessa leikkipuistokarusellissa, minkä kaikki 60-70-luvulla lapsuuttaan viettäneet muistavat.

Vanha perhekuva

Ihana! Eikö?

Valokuvia

Keväällä sain älynväläyksen, että haluaisin saman sukulaismiehen ottaman toisinnon tästä kuvasta ja omasta perheestäni. Poikamme ei enää ihan noin pieni ollut, mutta kaksivuotias ja tarpeeksi pieni vielä toisintoon.

Pikkuapulainen tarkassa puuhassa

Ei se kuitenkaan ihan niin yksinkertaista ollut. Noita karusellejahan ei löydä enää mistään. Paitsi yhden löysin useamman kuukauden kyselyjen ja etsimisen päätteeksi sattumalta. Selailin sanomalehden asuntoilmoituksia ja siellä, pikkuriikkisessä kuvassa kerrostalosta ja sen pihasta, pilkisti metallinen, vanha, ruostunut karuselli. Sattumoisin naapuripitäjässä ja kivenheiton päässä meiltä.

Valokuvia ruokailuhuoneen seinällä

Vasta syyskuussa saatiin sovittua treffit kameran käyttäjän kanssa ja suunnistimme vieraan taloyhtiön  pihalle poseeraamaan. Kuvissa hyvältä näyttänyt karuselli oli kyllä autenttinen ja sopivan vanha, mutta paljon pienempi kuin alkuperäisessä kuvassa. Ihan samanlaista toisintoa ei siis voitu yrittää, mutta karuselli antoi kuitenkin viitettä tuohon vanhaan kuvaan.

Valokuvat seinällä

Ympäristö oli vaativa kuvaukseen, kun ympärillä oli 70-luvun kerrostalolähiön pihapiiri. Ihan helppoa ei myöskään ollut saada 2½-vuotiasta, vilkasta poikalasta poseeraamaan porukalla, että oltaisiin saatu edes yksi onnistunut otos.  Siihen nähden kuvista tuli oikein mallikelpoiset. Ihanat! Oli jopa valinnan vaikeutta.

Kehykset

Idean näistä kuvista sain jotakuinkin vuosi sitten ja nyt olen ne saanut teetettyä, kehystettyä ja seinälle – minulta kuitenkin kohtuullinen suoritus. Vaaleita tai valkoisia kehyksiä lähdin hakemaan ja tällaisiin päädyin. Kylläpä ovatkin mukavat muistot tuossa seinällä!

Valmiit, kehystetyt valokuvat

KIITOS Raine ja Ulla-Riitta!

Perhekuvat: Raine Hupponen

Family pictures. Other from 1969 and the other from 2014.

Tietoja Saara

Äiti, vaimo ja siivoushullu kirjaa omaksi ilokseen muistiin 50-luvun puutalon mittavaa remonttia ja muutosta. Mukana sisustusta, tuunausta ja pelargonioiden parissa hääräilyä.
Kategoria(t): Hankintoja, Sisustus, Vanhat tavarat Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

3 vastausta artikkeliin: Karuselli

 1. Sonja sanoo:

  Itse olen syntynyt 1990-luvulla Oulussa ja meidän lähimmässä leikkipuistossa oli tuolloin tuollainen karuselli. 🙂 Myöskin keskustan tuntumassa olevassa leikkipuistossa oli tuollainen, molemmat taidettiin vaihtaa uusiin laitteisiin vasta näin 2010-luvulla puistoja remontoidessa. 🙂

  Tykkää

  • Saara sanoo:

   Hei,
   Niin, taitaa olla nykyiset turvallisuusmääräykset sellaisia, että vanhat karusellit on ollut pakkokin vaihtaa uusiin. Ja hyvä niin. Aikamoiset vauhdit noissa vanhoissa sai – jalat ilmassa ja kroppa vaakasuorassa niissä roikuttiin vauhdin hurmassa. Tulipa nostalginen olo 🙂

   Tykkää

 2. Paluuviite: Muistelot | Tuulentupa

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s