Valkoinen vaaka

Ostin useampi vuosi sitten Kangasalan rompepäiviltä hetken mielijohteesta vanhan valurautaisen vaa’an. Isäntä taisi sen maksaa ja selkä vääränä roudata kotiinkin. Asustimme silloin siinä lähistöllä ja olimme kävellen liikkeellä. Tiedoksi vain, että vaaka painaa paljon. Isännän vaivannäöstä ja kiroamisesta huolimatta unohtui se varastoon pariksi vuodeksi.

Valurautainen, vanha vaaka

Kunnes kesällä kerran laitoin sen osiksi (tai siis isäntä laittoi), hiekkapuhalsin (tai siis isäntä puhalsi) ja maalasin valkoiseksi (ihan itse maalasin). Maalaamisen viisaudesta en tiedä, mutta sen tiedän, että sen muodot ja kauniit kuviot tulivat näin paremmin esiin. En ollut tajunnutkaan kuinka kauniin vaa’an olin ostanut. Tarmon puuskani lopahti siltä erää, enkä jaksanut tietystikään enää koota vaakaa. Olisikohan tuostakin kesästä jo neljä vuotta?

Yksityiskohtia

 

Kauniita yksityiskohtia

 

Punnuksia

Meidän Ukilla on myös ollut jalka paketissa viimeiset viisi viikkoa (kyllä, sattumoisin olemme olleet jalkapuolia yhtä aikaa), joten hänellekin on pitänyt kehitellä istuviltaan onnistuvaa tekemistä. Vaa’an kokoamiseen meni häneltä puoli päivää. Onneksi olin ottanut kuvat ennen purkamista, niin oli jotain mistä ottaa mallia. Enpä olisi tainnut itse edes osata.

Vaaka

Nyt tälle kaunistukselle pitäisi keksiä hyvä paikka ja mahdollinen käyttötarkoitus. Korujen säilytyspaikka? Ihan vaan koriste? Ideoita? Toistaiseksi se päätyi makuuhuoneen senkin päälle. Sopivasti olinkin juuri siivonnut kaapin kuntoon.

Korujen säilytyspaikka

 

Vaaka piirongin päällä

 

Valkoinen vaaka makuuhuoneen senkin päällä

An old scale that I bought from flea market few years ago. It was cleaned and painted white. Last week my dad put it back together and now I’m looking a good spot for it in the house.

Tietoja Saara

Äiti, vaimo ja siivoushullu kirjaa omaksi ilokseen muistiin 50-luvun puutalon mittavaa remonttia ja muutosta. Mukana sisustusta, tuunausta ja pelargonioiden parissa hääräilyä.
Kategoria(t): Hankintoja, Makuuhuone, Tuunausta, Vanhat tavarat Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

6 vastausta artikkeliin: Valkoinen vaaka

 1. Mima sanoo:

  Onpa kaunis vaaka ja yksityiskohdat siinä! Korutelineenä se varmaan sopisi hienosti olemaan. Tai sitten ihan vain sellaisenaan. 🙂

  Tykkää

 2. Tosi kaunis tuli tuosta vaa’asta! 🙂 Oot puhunu aikasemminkin noista Kangasalan rompepäivistä, millon ne on ja onko joka vuosi? Meillä on mökki Kangasalla ja olis kiva käydä tollasessa tapahtumassa joku kerta.

  Tykkää

  • Saara sanoo:

   Juu, romutori on varmaan meidän henkinen koti, kun sinne pitää joka kesä mennä kiertelemään. Virallinen nimi tapahtumalle lienee Restaurantapäivät ja on Pikkolan koulun pihassa. Miehille siellä enimmäkseen on rompetta ja roinaa, mutta niinkuin isäntä muistaa joka vuosi vitsailla, minä ne löydöt olen kuitenkin tehnyt. Joka kerta.
   Viime vuonna kuulimme huhua, että ne olisivat tänä vuonna jossain muualla, mutta tämän linkin takana näyttäisi olevan tieto, että vanhassa paikassa edelleen tulevanakin kesänä: http://www.tammob.fi/restauranta.htm. Niin kauan kun me olemme siellä käyneet, on ne olleet aina heinäkuun toisena viikonloppuna ja lyhyempi tapahtuma elokuun lopulla. Jos menette, varatkaa aikaa, romua on silmän kantamattomiin….

   Tykkää

 3. Paluuviite: Pikapäivitys | Tuulentupa

 4. Paluuviite: Muistelot | Tuulentupa

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s