Oi voi meidän pihaa!

Statistiikasta huomaan, että juuri nyt haetaan paljon piha– ja puutarhajuttuja. Ja päädytään haettaessa tänne Tuulentuvankin sivuille. Olen Blogilistallakin tainnut laittaa tagiksi sanat piha ja puutarha. Eipä voi oikein sillä saralla tällä hetkellä henkseleitä paukutella.

Kevään merkkejä, sateenvarjojalava

Sen lisäksi, että likimain kaikki pelargoniani kuolivat talven aikana, pihassa (ei todellakaan mikään puutarha) on tällä hetkellä piru irti. En koskaan ajatellut, että tässä tehtäisiin näin isoja pihajuttuja missään vaiheessa, mutta yksi asia johti toiseen…

Piha kaivinkoneen käsittelyssä

Syksyllä, pakon sanelemana, meidän sivupiha myllättiin viemäriprojektin vuoksi. Yritin pysyä tyynenä ja ajattelin, että kyllä arvet ajan kanssa paikataan. Talven aikana mietin kovasti miten sivupihasta saisi mahdollisimman kivan ja takaisin sitä näkösuojaa tielle päin mikä menetettiin, kun kaikki puut ja pensaat revittiin juurineen irti. Lopputulos oli se, että otin muutama viikko sitten yhteyttä pihasuunnittelijaan, jotta saisin edes muutaman järkevän idean.

Sadevesien johtamista pihasta pois

Oltiin jo sovittu, että kaivinkone tulee viimeistelemään sekä naapurin, että meidän myllätyt tantereet ja laittamaan multakerrosta päälle. Hyvä oli siis saada suunnitelma ennen tätä. No, suunnitelmat ovat suunnitelmia ja todellisuus karua. Koska isäntää on vaivannut alapihalla veden kertyminen autotallin eteen keväisin, haluttiin tarkistaa myös sadevesien johtaminen alapihalla kuntoon. Siitä tulikin vähän isompi kuoppa kuin yhden salaojakaivon levyinen kaistale. Kuvista voitte nähdä tämän hetken tilanteen. Huokaus.

Myllätty piha

Suunnitelmat ovat siis yksi juttu, toinen on yrittää selittää kaivinkonemiehelle isännän välityksellä, mitä haluaisin. Isäntä ymmärtää omalla tavallaan, kaivinkonemies toisella ja lopputulos sivupihalla on jotain sinne päin, mitä suunnittelija ja minä visioimme.

Kuoppa

Ja kun kerran on kaivinkone pihassa, otetaanpa tuo huonoon kuntoon päässyt orapihlaja-aitakin pois ja tilalle samaa, mitä tulee toisellekin sivulle: mustamarja-aroniaa. Hyvä idea ja nopeasti toimittu, mutta kuka tekee jälkityöt: tasoitukset, mullat, lannoitteet, uuden aidan istuttamisen…?

Poistettu orapihlaja-aita

Ja nyt naapurin ehdotuksesta kaivetaan se ainoa asia, mistä pihassa alunperin tykkäsin, ylös. Eli sireenipuskat talon edestä. Niitä siirretään lähemmäksi rajaa, meille tulee sitten lisätilaa etupihalle, jostain syystä ne ovat melkein metrin meidän puolella. En tiedä onko siirto sellaisenaan mahdollinen, mutta yritetään. Tästä tulee myös paljon jälkisiivottavaa, pihatien reunaamista, kaivinkoneen jälkien tasoittamista yms. yms.

Kevään merkkejä

No, kun nyt aloitetaan pihan uudelleen rakennus, on ainakin mitä postailla jatkossa. Se on selvää, että tästä ei selvitä yhdessä kesässä. Meillähän on myös remontti meneillään yläkerrassa, isännällä veneen kunnostusta kesäkuntoon, mökilläkin pitäisi kai jotain tehdä, lapsi, joka tarvitsee aikaa, päivätyöt… Eipä käy aika pitkäksi.

Our ”garden”. Not nice at the moment, maybe in the future.

 

 

 

Tietoja Saara

Äiti, vaimo ja siivoushullu kirjaa omaksi ilokseen muistiin 50-luvun puutalon mittavaa remonttia ja muutosta. Mukana sisustusta, tuunausta ja pelargonioiden parissa hääräilyä.
Kategoria(t): Kasvit, Pihalla Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

8 vastausta artikkeliin: Oi voi meidän pihaa!

  1. Paluuviite: Möksällä | Tuulentupa

  2. Paluuviite: Uusia tapoja | Tuulentupa

  3. Paluuviite: Jo joutui armas aika | Tuulentupa

  4. Paluuviite: Hiekkalaatikon uusi paikka | Tuulentupa

  5. Paluuviite: Vähän vehreämpää jo | Tuulentupa

  6. Paluuviite: Juopuneet pensaat | Tuulentupa

  7. Paluuviite: Äidin koppi | Tuulentupa

  8. Paluuviite: Muistelot | Tuulentupa

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s