Aidanistutustalkoot

Tänään on istutettu aitaa. Minä tietysti pojan katsomisen ohella olen vain kerännyt risuja ja huolehtinut talkooväelle kahvia ja makkarasoppaa. Hiki on kyllä tullut siinäkin. Onneksi tein ison kattilallisen soppaa jo eilen illalla.

Mustamarja-aronian taimia

Mustamarja-aroniaa istutettiin kaikkiaan 80 metriä (160 taimea, puolen metrin välein). Onpa hyvä, että meillä on näissä asioissa asiantunteva naapuri. Itse olisimme tunanneet tämän kanssa vielä ensi viikollakin. Naapuri oli tehnyt viikolla myös kaikki pohjatyöt valmiiksi, joten mikäs siinä oli laittaessa taimia kuoppaan.

Naapurin pohjustama aidan paikka

Nämä naapurit eivät kyllä olekaan tästä todellisuudesta! Esimerkiksi pelkästään meidän tienvierusaitaa pohjustaessaan ja jyrsiessään, oli naapuri onkinut vähintään kuution kivenmurikoita ja toisen mokoman puun juuria. Eikä tässä vielä kaikki – siinä samalla jyrsi koneellaan meidän myllätyn pihan uudet nurmikon pohjatkin. Kaupan päälle saimme vielä kädestä pitäen opastusta nurmikon kylvämisessä ja viimeistelystä. Ja haki meille pihaan kalkit, lannoitteet, siemenet ja taimet. Meille ei jäänyt kuin maksumiehen osa. Siitä me ei tingitty, mitään laskujen puolittamisia ei voi missään tapauksessa hyväksyä. Kaikki tämä mylläyshän lähti meidän viemäriprojektista.

Siitä sitten taimia kuoppaan

Että KIITOS!

Tarkkaa puuhaa, taimet puolen metrin välein

Piha alkaa pikkuhiljaa näyttää vähän lohdullisemmalta kuin vielä viikko sitten. Seuraavaksi aita leikataan 15 senttiin. Ja kesällä vielä uudelleenleikkaus. Aidoissa on toivottavasti  jo tulevana syksynä vähän enemmän korkeutta kuin 15 cm ja tälle kasville niin tyypillistä väriloistoa.

Valmista aitaa

Planting a hedge today. Black chokeberry in English, I quess.

 

 

Tietoja Saara

Äiti, vaimo ja siivoushullu kirjaa omaksi ilokseen muistiin 50-luvun puutalon mittavaa remonttia ja muutosta. Mukana sisustusta, tuunausta ja pelargonioiden parissa hääräilyä.
Kategoria(t): Kasvit, Pihalla Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

3 vastausta artikkeliin: Aidanistutustalkoot

  1. Paluuviite: Jo joutui armas aika | Tuulentupa

  2. Paluuviite: Vähän vehreämpää jo | Tuulentupa

  3. Paluuviite: Muistelot | Tuulentupa

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s