Istutuspuuhia

Palasin toukokuussa vielä kolmeksi viikoksi töihin, mikä tarkoitti sitä, että tukka putkella otin kiinni poissaoloni aikaisia töitä. Kuin tuulitunnelissa yritin pihassa ja kotonakin tehdä jotain. Sellaisia hommia, mitä ei kainalosauvojen kanssa pystynyt. Kesäkukkien ajattelemiselle saatikka sitten istuttamiselle ei vielä ole ollut aikaa.

Istutuspuuhia

Mutta menneellä viikolla on vihdoinkin ollut. Tänä vuonna olen oikein ostanutkin kukkia. Suurimmalle osalle pelargonioistani kun kävi talven aikana vähän kehnosti. Eli ihan niin edullisella budjetilla en tänä vuonna päässyt kuin viime kesänä.

Kukkia maitotonkassa

Yllätyksekseni taisi paras kesäkukkasesonki kaupoissa olla jo ohi, kun oli vaikea löytää enää mitään kunnollista. Menin viikko sitten maanantaina tohinalla Plantageniin ajatuksena ostaa sieltä kaikki kerralla. Valikoima oli niin huono, että tulin kotiin melkein tyhjin käsin. Nämä ihanat valkoiset pikkupetuniat sieltä kuitenkin löysin. Eikä reissu suinkaan ollut turha, kun löysin Pikkuapulaiselle vihdoinkin pienet puutarha-/työhanskat.

Ainoat tuomiset puutarhamyymälästä

Kävinpä muutamassa muussakin puutarhamyymälässä viime viikolla ja totesin, että vika taitaakin olla minussa, kun ei mikään kelpaa. Löysin kuitenkin näitä mahtavia valkoisia, mutta tummalehtisiä kesäbegonioita. Niitä on minulla joskus muinoin ollut ja ne olivat aivan mahtavat. Sen jälkeen en ole niitä mistään löytänyt. Paitsi nyt – Bauhausista. Niitä oli enää viisi jäljellä, ehkä muutkin olivat niitä hamstranneet.

Tummalehtiset begoniat

Olenpa oikein nauttinut näistä puuhista. Tuulesta ja sateesta huolimatta. Sain Pikkuapulaisenkin hetkeksi kanssani istutuspuuhiin. Uusilla puutarhahanskoilla oli hyvä tehdä hommia.

Lapsen työ- ja puutarhahanskat

Pidän yksinkertaisista kesäkukista, erityisesti valkoisista. Petuniat pääsivät parvekkeelle amppeliin ja lisäksi yksi ikkunan taakse maitotonkkaan.

Pikkupetuniat näkyvät olkkarin ikkunasta

Pelargonioissa pitäydyn samassa värissä kuin ennenkin: valkoisia tietysti ja vähän joukkoon vaaleanpunaista.

Hieman vaaleanpunaista

 

 

Pikkuapulainen

Planting the summerflowers with Little Helper.

Tietoja Saara

Äiti, vaimo ja siivoushullu kirjaa omaksi ilokseen muistiin 50-luvun puutalon mittavaa remonttia ja muutosta. Mukana sisustusta, tuunausta ja pelargonioiden parissa hääräilyä.
Kategoria(t): Kasvit, Pihalla, Vanhat tavarat Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s