Pienen pojan työkalut

Kesän paras lelu: itse tehty trimmeri

Pikkuapulainen on joutunut saanut kasvaa remontin keskellä ja isäänsä ihaileva poika on imenyt vaikutteita aika lailla. Poika häärää työkalujen kanssa aamusta iltaan. ”Isi minä niin haluaisin rälläkän.” Ja isi ei voi vastustaa, tekaisee sitten kekseliäästi puusta sellaisen. Minä en edes tiennyt mikä on rälläkkä!

Rälläkkä

Kaksivuotiaana pojalla oli jo paljon laajempi sanavarasto työkaluosastolla kun meikäläisellä on koskaan ollut. Rompepäivillä viime kesänä: ”Katso Pikkuapulainen kuinka iso jakoavain!” ”Äiti! Se on kiintolenkkiavain!”

”Tuopa Pikkuapulainen isille sieltä hyllystä niitä klemmareita ja pari prikkaa!” Pikkuapulainen kiikutti 2½-vuotiaana erehtymättä hyllystä isille oikeat tavarat. Minä luulin että klemmari on paperiliitin, prikasta en tiennyt senkään vertaa.

Pikkuapulaisen tyokalut rivissä

Meidän ei ole tarvinnut tehdä erikseen retkiä huvipuistoihin tai puuhamaihin, meikäläiset menee rautakauppaan. 1½-vuotias Pikkuapulainen sai maita järisyttävän slaagin Bauhausin pihassa, kun piti lähteä rautakaupasta pois. Olisi halunnut vielä tutkia lumilinkoja. Meillä meni puoli tuntia, että saatiin pikkumies autoon.

2-vuotiaana Kodin Terrassa pikkuapulainen juoksi pitkin käytäviä ja huusi r:ää sorauttaen ”Äitii, ÄITII, äiti täällä on RRIMMEREITÄ!”. Poika oli niin innoissaan, että ihan vapisi, kun käytävällä roikkui kymmenittäin erilaisia trimmereitä.

Pensasleikkuri

Pikkuapulainen tuli poikkeuksellisesti kanssani työmaalle käymään ja odottamaan lääkäriin menoa. Otin hänelle viihdykkeeksi työkalukuvaston. Siellä poika sitten opetti tädeille kahvihuoneessa mitä milläkin työkalulla tehdään. En minä vaan tiennyt mikä räikkä on! 2-vuotias pikkuapulainen tiesi.

Naulapyssy

Isi kun tekaisi pojalle sen rälläkän, pitihän sitä saada muitakin työkaluja ja puutarhakoneita. Tämän kesän hitti on ollut Pikkuapulaiselle puusta itse tehty trimmeri. Sillä on trimmeröity tänä kesänä tosi paljon. Ääniefektien kera. Brrrrrr! Brrrrrrrrrrrrrr!

Pikkuapulainen vetää trimmeriä käyntiin

Kuvissa on trimmerin ja rälläkän lisäksi pensasleikkuri ja naulapyssy. Tästä ei lelut parane!

The best toys of this summer: self made tools. String trimmer, angle grinder, nail gun and hedge cutter.

 

Tietoja Saara

Äiti, vaimo ja siivoushullu kirjaa omaksi ilokseen muistiin 50-luvun puutalon mittavaa remonttia ja muutosta. Mukana sisustusta, tuunausta ja pelargonioiden parissa hääräilyä.
Kategoria(t): Lapselle Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

6 vastausta artikkeliin: Pienen pojan työkalut

 1. Minna sanoo:

  Aivan mahtava pikkuapulainen!

  Tykkää

 2. Heh, peräti polttomoottorikäyttöinen trimmeri kun se piti näköjään ensin nykäistä käyntiin 🙂 Vaikka kuinka yrittäisi kasvattaa lapsensa sukupuolineutraalisti, niin pojissa on silti synnynnäinen viehtymys kaikenlaisiin pöriseviin vehkeisiin.

  Mä ihmettelin aikoinaan serkkuani – maanviljelijän poikaa, nyt itse maanviljeljä sukupolven vaihdoksen jälkeen- kun hän 6-vuotiaana osasi asiantuntevasti esitellä kaikenlaiset traktorin perässä vedettävät härpäkkeet, joita oli monenlaisia erilaisiin tarkoituksiin. Mä en itse tiennyt alle kouluikäisenä yhtikäs mistään mitään!

  Tykkää

  • Saara sanoo:

   Tottakai polttomottorilla! Poika osaa jo ihmetellä, että on huonot tulpat, kun ei lähde hyvin käyntiin 🙂 Kyllä totta tosiaan on pojilla joku sisäänrakennettu juttu tuo kiinnostus koneisiin ja vempaimiin.
   Remppaamisen vastapainoksi vein pojan tanssitunneille tänä syksynä. Osaava opettaja on ottanut heti ohjelmistoon ”robottitanssin”, joka on kovasti myös pojan mieleen 🙂

   Tykkää

   • Hyvä kun on tulleet nuo ”katutanssit”, niin poikiakin saa tanssiharrastuksen pariin! Työkaveri kertoi kilpatanssia harrastavasta tuttavaperheen pojasta, jota oli homoteltu koulussa, mutta poika oli sanonut jääkiekkoa harrastaville kiusaajilleen:”Itse ootte homoja, kun toisianne vaan siellä halailette. Minähän tanssin tyttöjen kanssa, pöljät!” 🙂 Tanssisaleiltahan ne tytöt löytyy – kantsis poikien tajuta se ja suunnistaa sinne!

    Liked by 1 henkilö

   • Saara sanoo:

    Niinpä, sieltä ne tytöt löytyy! Poika saa itse sitten myöhemmin päättää mitä haluaa harrastaa. Tanssi on kyllä hieno sellainen. Mikä tahansa tyyli. Paritanssi, katutanssi… Toistaiseksi poika on kovasti tykännyt tanssitunneista ja menee sinne mielellään.

    Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s