Jäniksen mentävä aukko

Tämä viikonloppu oli varattu harvoinnille. Mutta puissa ja pensaissa on vielä lehdet. Mitä ihmettä! Vaahteroista sentään on lehdet varisseet ja koivuistakin melkein. Mutta meidän jättipajut, sireenit ja muut pensaat sinnikkäästi pitävät lehdistä kiinni.

Pikkuapulainen syyshommissa

Haravoitiin sentään jotain, mutta uusi kierros on tehtävä, kun loput lehdet putoavat. Tiedä sitten, milloin siihen on taas seuraavan kerran aikaa? Ei kai se maailmanloppu ole vaikka jäisi kevääksi.

Pikkuapulaisen kuorma valmiina

Jänikset, pirulaiset, ovat käyneet näykkimässä meidän uutta aitaa. Perhana. Eivät ole edes syöneet, katkoneet vain. Olen ollut niin tyytyväinen kun kaikki 160 mustamarja-aronian tainta lähtivät hyvin kasvamaan. Nyt on parissa kohtaa tälläinen lovi ja varmaan tulee vielä lisää. 80 metriä aitaa on vähän paha suojata mitenkään. Vai olisiko kenelläkän tähän mitään ehdotuksia?

Jänikset, perhana!

Autumn in the backyard. European hare has had a snack with our hedge. How to stop them?

Tietoja Saara

Äiti, vaimo ja siivoushullu kirjaa omaksi ilokseen muistiin 50-luvun puutalon mittavaa remonttia ja muutosta. Mukana sisustusta, tuunausta ja pelargonioiden parissa hääräilyä.
Kategoria(t): Kasvit, Pihalla Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

14 vastausta artikkeliin: Jäniksen mentävä aukko

  1. Hienoja syyspäivän kuvia ja tunnelmia! Tiukassa täälläkin lehdet ovat, ja siksi istuttelin tulppaanin ja narsissin sipulit maahan, että sai hyödynnettyä kauniin päivän. Harmillisia nuo jänöjussit. Eipä niiden temppuja vastaan oikein taida olla keinoja aitapensaissa. Toivotaan, etteivät tule uudestaan. 🙂

    Liked by 1 henkilö

    • Saara sanoo:

      Ihanat olivat tosiaan viikonlopun kelit. Nautittiinkin täysin siemauksin. Haravointi on oikeastaan aika kivaa hyötyliikuntaa. Vaikka sitä sitten turhaan tekisikin – niin kuin tänään totesin kun katsoin takapihalle. Piha oli taas lehtiä täynnä 🙂

      Tykkää

  2. Milla sanoo:

    Ihania syyspäivän tunnelmia pienellä miehellä! Näistä väreistä tulee niin hyvälle mielelle 🙂 Voi minullakin olisi vielä pihahommat edessä, ja niiden kukkasipulien istutus…Toivottavasti säät sallivat vielä. 🙂

    Liked by 1 henkilö

    • Saara sanoo:

      Värit olivatkin viikonloppuna herkullisimmillaan. Valo tulee niin kivasti viistosta ja tekee kaiken vielä kirkkaammaksi.
      Hyvin ehtii sipulit. Ja jos ei ehdi, niin muista rautakanki 🙂

      Liked by 1 henkilö

  3. Meillä käy aina toisinaan niin, että haravointi jää kevääksi, kun lumi ehtii sataa ennen kuin viimeinenkin lehti on puusta pudonnut. Mä en nimittäin tartu haravaan ennen sitä 🙂 Niin että ei ole maailmanloppu tullut vaikkei täällä ole aina haravoitu syksyllä.

    Kaiken maailman tuholaisten torjuntaan on jotain älyttömiä vinkkejä sirotella sitä sun tätä, koska tuholaiset ei muka tykkää hajusta. En ole koskaan kuullut että mikään tuollainen keino tepsisi. Jäniksiiin ei toimi kuin järeät fyysiset suojakeinot eli verkkoa kehiin. Mutta 80 metriä sitä…joopa joo, paras kai vain toivoa että puput löytävät jotain herkullisempaa syötävää jostain.

    Liked by 1 henkilö

    • Saara sanoo:

      Keväällähän on joka tapauksessa haravoitava talven jäljiltä joten ehkä se olisi järkevämpääkin
      Laitan toivoni siihen, että jänöt eivät oikeasti edes tykänneet aidasta, oksat kun lojuivat siinä vieressä vain katkottuna.

      Tykkää

  4. Kyllä voivat jänikset olla riesa! Onpa tuo aikamoinen määrä lähteä suojaamaan pelkkää aitaa. Tässä kohdassa olen niin onnellinen, että meillä on suurin osa pihasta aidattu koiran vuoksi ja siksi omenapuut ovat turvassa noilta pitkäkorvilta. 🙂 Mutta juu aina ei ole niin ollut ja tiedän kyllä tunteen, kun napsivat poikki/pistelevät poskeen suuren työn tulokset. Toiviottavasti löytyisivät jotain muuta syötäväksi kuin teidän pensaat.

    Liked by 1 henkilö

  5. Timo Lampi sanoo:

    Tollassen aidanpätkän suojaa todella helposti. Hylsyillä.
    Jos et muuten saa hylsyjä, kysy paikallisesta ampumaseurasta. Parisen hylsyä/taimen piisaa.
    Itte kerään omat hylsyni talteen ja näin syksyllä paiskon niitä suojattaviin kohtiin. Siihen loppu meillä jänisten syömäjäiset.

    Liked by 1 henkilö

    • Saara sanoo:

      Siis tarkoitatko, että ihan kirjaimellisesti laitettaisiin hylsyjä tuonne pensaiden juurille??
      Vai pitäisikö täsä päätellä, että jänisjahtiin…?
      Voisi kyllä ohikulkevat naapurit ihmetellä, mikä siellä meidän pensasaidan alla kimaltelee, kun olisi yhteensä 80 metriä hylsyjä jonossa 🙂 Mutta jos toimii, niin varmaan olisi kokeilemisen arvoinen juttu. Mihin mahtaa perustua tämä jäniskarkotuskonsti?

      Tykkää

      • Timo Lampi sanoo:

        Kuulemma ruudin hajuun.
        Meillä maalla naapuri kerto mulle tän konstin, ku vastaavassa tilanteessa kiroilin. Ihan vaikka piekkarin hylsyt käy, mutta on uusittava joka syksy. 🙂

        Liked by 1 henkilö

      • Saara sanoo:

        No niinpä tietenkin. Hajuhan se niksi täytyi olla. Ongelmana vaan, että meillä ei kukaan harrasta metsästystä tai mitään muutakaan, mistä hylsyjä..
        Voisinhan kysyä kyllä naapurilta. Kiitos vinkistä Timo!

        Tykkää

  6. Mima sanoo:

    Luin että kahvinporot pitäisi jänikset loitolla, Ilmeisesti eivät pidä niiden tuoksusta. Ajattelin kokeilla meidän omenapuille josko toimisi. Ei muuta kun levittämään suodatinpussista käytetyt porot kasvien juurille. Talvella tosin pitää varmaan ripustaa alimmille oksille esim. käyttämällä vanhaa kunnon sukkahousuniksiä. 🙂

    Liked by 1 henkilö

Kommentoi