Hidas alku

Virtuaaliystäväni Vanha Jäärä  Hiilihapoilla-blogista haastoi minut kertomaan blogini tarinan. Kiitos Jäärä! (Jäärä kirjoittelee mainiota blogia arjen asioista ekologisesta näkökulmasta.)

No jaa, ensin ajattelin, että eihän tässä mitään tarinaa ole, kunhan kirjoittelen. Mutta raappasin kuitenkin jotain kasaan, tässä Tuulentuvan tarina:

Tuulentupa ja hiekkalaatikko pojalle

Elämässäni alkoi aivan uusi ja ihana vaihe 2012. Ehdin kiertää maailmaa, tehdä julmetusti töitä, olla kyseenalaisessa avoliitossa, harrastaa intohimoisesti, kunnes kohtalo vihdoinkin saattoi minut ja nykyisen aviomieheni yhteen. Paras asia oli, että viiden vuoden yhdessä elämisen jälkeen, viime tipassa, saimme ihanan pienen ihmeen: pikkuisen poikavauvan.

Pienet varpaset

Kaikki tämä ja uusi vanha kunnostusta vaativa talo, Tuulentupa. Jäin äitiyslomalle ja yhtäkkiä tajusin, että minulla on kerrankin aikaa tehdä jotain muutakin kuin töitä. Tosin aika oli sidottu kotiin, pienen nyytin luokse.

Meidän pieni pallero

Mistä lie päähäni pälkähti, että talon remontin ja muutoksen voisi dokumentoida blogiin. En ollut koskaan itse seuraillut blogeja, en tuntenut yhtään bloggaajaa tai tiennyt sellaisen pitämisestä mitään. Olin aivan ummikko ja täysin tietämättömänä ja vähän arastellen kirjoitin ensimmäiset postaukset.

Remontti makuuhuoneessa

Ensimmäisen vuoden kirjoittelin remonttia ylös ihan itseämme varten. En mainostanut blogia kenellekään tai missään. Taisin ennemminkin pelätä, että joku löytää tänne.

Katto ja kaavelit 2012

Nyt kun katson noita ensimmäisiä kirjoituksiani ja kuviani, olen vain tyytyväinen, ettei tullut kauheasti mainostettua. Vieläkään en ole tuttaville  tästä harrastuksestani juurikaan puhunut. Muutama harva tietää ja joku on osunut blogiini sattumalta. Edelleen jostain syystä tätä vähän kainostelen. Olen halunnut tutustua tähän touhuun kaikessa rauhassa.

Nyytistä kasvoi mainio Pikkuapulainen

Ja rauhassa olen kyllä saanut ollakin. Lukijamäärä on tosin kasvanut tasaisesti, mutta pienissä lukemissa edelleen ollaan. Ja hyvä niin. Blogilla on kokonaiset kolme (kyllä, luit oikein: 3) seuraajaa Facebookissa. Varmaan koko blogimaailman aliennätys kolmen vuoden bloggaamisen jälkeen 🙂

Vanhat tavarat ja romutorit ovat koko perheen harrastus

Pikkuhiljaa olen kuitenkin huomannut jääneeni tähän koukkuun. Olen löytänyt mahtavia blogeja ja ihania blogiystäviä. Tämähän on kokonaan toinen todellisuus!

Yksityiskohta

Aiheeni ovat aikaa sitten rönsynneet muuallekin kuin remonttiin. Pidän kaikesta kauniista, vanhoista esineistä ja erityisesti kotona puuhastelusta. Olenpa saattanut oppia valokuvaamisestakin jotain matkan varrella. Tämä on minulle keino irrottautua töistä ja arjesta, joten mitään maailmoja syleileviä tarinoita tai liian vakavaksi meneviä juttuja täältä on turha haeskella.

Pikkuapulaisen pipaprit

Kaupallista mainontaa blogissani ei vielä toistaiseksi ole ollut. Olen saanut pari varteenotettavaa ehdotusta siltä saralta, mutta en ollut siihen silloin vielä valmis.

Tuunausta

Tekninen puoli ei ole ollut missään vaiheessa ongelma. Osaan ammattinikin puolesta html:t ja muut koodaukset riittävän hyvin ja nämä valmiit alustathan ovat helppokäyttöisiä. Visuaalinen puoli ja valokuvaaminen on toinen juttu. Jos törmäisin johonkin kurssiin tai koulutukseen sillä saralla, saattaisinpa jopa osallistua. Arvostan hyvin tehtyjä ja tyylikkäitä blogeja, mutta omat taitoni ovat sillä saralla lapsen kengissä. Siinä toivoisin erityisesti kehittyväni vielä.

Yrtit ja kukat rappusilla

WordPressiin päädyin sen vuoksi, että jostain luin, että siinä olisi enemmän mahdollisuuksia jos halutessaan myöhemmin haluaa enemmän käyttää teknisiä ominaisuuksia(?) Muuta kriteeriä minulla ei silloin ollut. En tiennyt alustoista yhtään mitään. Voi olla, että valitsisin tällä kokemuksella samoin vielä nytkin. Tosin muista alustoistahan minulla ei ole kokemustakaan.

50-luvun talon helmiä: pönttöuuni

Blogn nimi. Hmm! Ei kovin menevä. Eikä houkutteleva. Ei kovinkaan nuorekas eikä raikas. Amatöörin itse keksimä. Mutta sillä mennään. Jotenkin sen muuttaminenkaan ei tunnu hyvältä idealta. Tämä talo on Tuulentupa ja tämän talon ja sen asukkaiden touhuista täällä puhutaan.

Pikkuapulaisen valtakuntaa

Voisi sanoa, että blogitaipaleeni, vaikkakin kestänyt jo kolme vuotta, on vasta alussa. Vastahan olen päässyt vauhtiin 🙂

Pikkuapulaisen mäkiauto

Tällä kertaa en taida haastaa ketään erityisesti. Kaikki, jotka tämän jutun jaksoivat loppuun asti lukea, voivat tarttua haasteeseen ”blogini tarina”.

Tietoja Saara

Äiti, vaimo ja siivoushullu kirjaa omaksi ilokseen muistiin 50-luvun puutalon mittavaa remonttia ja muutosta. Mukana sisustusta, tuunausta ja pelargonioiden parissa hääräilyä.
Kategoria(t): Lapselle, Remontti, Sisäremontti, Sisustus. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

22 vastausta artikkeliin: Hidas alku

 1. Taru sanoo:

  Tosi kiva tarina, kiitos! Ei kuule mitään syytä, miksei joku jaksaisi lukea loppuun asti. Päinvastoin, olisin jaksanut vaikka kuinka pitkälti vielä 🙂

  Sulla on ihanan rento ote mutkattomassa blogissasi. Tykkään kovasti, jollei ole tullut vielä mainittua ❤

  Liked by 1 henkilö

 2. Täällä seurataan teidän menoa edelleen, vaikka omassa blogissa ollut hiljaista viime aikoina monestakin syystä. Koukuttavaahan tämä on ja täytyisi nyt yrittää ryhdistäytyä blogin kanssa itsekin! Mukavaa joulun odotusta!

  Liked by 1 henkilö

  • Saara sanoo:

   Anne, mukava kuulla sinusta! Ihmettelinkin mihin olet kadonnut. Blogista ei kannata stressata, kirjoita sitten kun oikeasti siltä tuntuu. Rauhallista joulunaikaa myös sinulle.

   Tykkää

   • Saara sanoo:

    Tuli vielä mieleeni, että huomsitko, että laitoin sinulle syyskuussa Liebster award haasteen? Vastata ei tarvitse, jos ei tunnu siltä, en missään tapauksessa pahastu. Ajattelin vain, että et ehkä huomannut sitä.

    Tykkää

 3. Karoliina sanoo:

  Oli tosi kiva, että joskus kommentoit blogiini, koska sitä kautta löysin sinun blogisi ja olen lukenut kaikki postauksesi siitä lähtien. Blogissasi on jotain persoonallista ja mukavaa, ja olen jäänyt lukijaksi. Ilahdun aina kovasti, kun olet kirjoittanut uuden postauksen. 🙂

  Liked by 1 henkilö

  • Saara sanoo:

   Kiitos Karoliina, mukava kuulla että pidät. Olenpa tainnut minäkin jäädä vakituiseksi vierailijaksi Keskipäivässä-blogiin 🙂

   Tykkää

 4. MIMIPLATO sanoo:

  Tännehän tätä on jääty koukkuun… 😀

  Liked by 1 henkilö

 5. Milla sanoo:

  Aivan ihana tarina ❤️ Usko vain, että seuraajina pysytään! Tunnen kyllä tunteen, että eihän tästä oikein kehtaa kenellekään kertoa…Ihana on blogisi! Oikein mukavaa lauantai-iltaa!

  Liked by 1 henkilö

  • Saara sanoo:

   Milla, en tiedä mistä tuo noloilu juontaa, mutta niin se vain on. Suomalainen vaatimattomuus. Pitäisi opetella siitä pikkuhiljaa pois. Ainakin vähän. Liika vaatimattomuuskaan ei välttämättä aina kaunista. Ihanaa ensimmäistä adventtia teille. Täällä paistaa muuten nyt aurinko!

   Liked by 1 henkilö

 6. Aww, pikkuinen Pikkuapulainen pärekorissa! 🙂 Ihanaa kun tartuit haasteeseen! Ja turhaan kainostelet, ei sun blogi kalpene yhtään ns. ammattibloggarien tuotosten rinnalla! Ja tämäkin kommentti tulee ehkä jo kolmanteen kertaan tai sitten ei, mikähän mulla nyt mättää…mutta ei se mitään, koska unohdin ekalla kertaa kommentoida tuosta blogin nimestä, että ihan mainio nimi. Apulannan kaveritkin on kuulemma jossain vaiheessa tuumineet, että ois kai sitä aikoinaan voinut suorittaa hiukan tarkempaa harkintaa bändin nimeä keksiessä…mutta hah, Apulanta on Apulanta ja Tuulentupa on Tuulentupa (Ja Tuulentupa ei todellakaan ole mitään apulantaa, kaukana siitä!)

  Liked by 1 henkilö

  • Saara sanoo:

   Jäärä, pärekori oli meillä alakerrassa päiväpetinä vauvelilla muutama ensimmäinen kuukausi. Siihen tehtiin pehmeämmät reunuksetkin, kun vauveli alkoi enemmän heilua. Kyllä oli ihana ja suloinen.
   Kommenttisi tuli tosiaan kolme kertaa, missä lie ongelma? Mutta ei se mitään, poistin ylimääräiset.
   Nyt kun sanot tuon nimiasian noin, niin mikäs siinä sitten. Jos kerran Apulantakin on ollut hyvä nimi, niin miksei tämäkin 🙂

   Tykkää

 7. Mima sanoo:

  Mielenkiintoinen tarina! Aina kivoja kuvia! 🙂

  Liked by 1 henkilö

  • Saara sanoo:

   Kiitos Mima! Osa kuvista oli jo täällä nähtyjä, mutta osa ennen julkaisemattomia. Kirjoittelen tätä vastausta ihanassa auringon paisteessa, aurinkoa myös sinun sunnuntaihin!

   Tykkää

 8. Marika sanoo:

  Ihana tarina! Blogiasi on aina ilo lukea, katsella ja muuten vaan fiilistellä. Tunnistan itsessäni myös tuon ujostelun oman kirjoittelun kohdalla. Mielestäni blogisi on kuitenkin hyvin selkeä ja tarkasti tehdyn näköinen sekä tietty kaunis! ❤ Oli pakko käydä välittömästi Facebookissa tykkäämässä.

  Liked by 1 henkilö

 9. Katriina sanoo:

  Ja sitten on meitä tällaisia, jotka eivät tykkää Facebookissa (koska eivät ole siellä), eivätkä liity seuraajaksi/lukijaksi (koska eivät osaa sellaisia kommervenkkejä), mutta uskollisesti lukevat blogiasi ”anonyyminä”. En edes muista, kuinka kauan olen lukenut! 🙂
  Kiitos blogista ja mukavaa joulunaikaa!

  Liked by 1 henkilö

  • Saara sanoo:

   Katriina, saa lukea anonyyminä! Ehdottomasti. Lähinnä FB-tilini taitaa olla vitsiksi luokiteltava vähäisen kiinnostuksen vuoksi 🙂 Enpä ole itsekään kovin aktiivinen siellä.
   Kiva, että olet uskollisesti piipahtanut täällä vierailulla.
   Ihanaa ja rauhallista joulun odotusta sinulle!

   Tykkää

 10. Kokeilenpa kommentoida uudelleen, kun muutama päivä sitten ei onnistunut millään. Lukijaksi kuitenkin onnistuin liittymään. Ennen en edes huomannut, että Facebookista löydyt. 🙂

  Hurjan paljon olette talon kanssa töitä tehneet. Hienoa jälkeä!

  Liked by 1 henkilö

  • Saara sanoo:

   Jotain häikkiä kommentoinnissa taitaa olla?? Nyt sanoit, että ei onnistunut ja joiltakin tulee kommentit tuplana – jopa triplana. No, ei pieni mitään, nyt onnistui.

   Kiitos Maria, kiva tietysti kuulla kehuja, kun touhuttu tosiaan on aika paljon 🙂 Ollaan kyllä nautittukin työn tuloksista. Urakka kuitenkin jatkuu…

   Liked by 1 henkilö

 11. Paluuviite: Bloggaajalta bloggaajalle | Tuulentupa

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s