Puhdaslakanapäivä

Puhtaat lakanat

Olin suunnitellut tälle päivälle kaikenlaista. Suihkun pesua, kaupassa käyntiä, paketointia ja joulusalaisuuksia… Pikkuapulainen herätti meidät aamuyöllä ja vapisi kylmästä. Kuume nousi nopeasti. Yöllä sitten totesin, että jää kaupassa käynnit toiseen kertaan, mummille poikaa ei voisi viedä. Sama kuvio kuin viime vuonna, sillä erolla, että itse olen potenut flunssaa viimeiset kolme viikkoa, enkä toivottavasti nyt jouluna.

"Uudessa" lampussa valo

Mutta, mutta, suunnitelmat menivät siis uusiksi. Sain aamulla tarmon puuskan ja vaihdoin sitten lakanat ja kävin läpi petivaatteet muutenkin. Mikään ei vedä vertoja sille, kun saa kömpiä sänkyyn puhtaisiin lakanoihin. Ainoa parempi asia olisi ehkä, että lakanat olisi kuivatettu ulkona tuulessa. Näillä keleillä ei sentään niin hyvin ole asiat.

Marimekon kuvastosta napattu "taulu"

Pikkuapulaisen sängyssä on ihanaiset pilvilakanat. Kesällä kirpparilta löydetyn pallolampun alla roikkuu Marimekon kuvastosta säästämäni kuva. Siitä tuli joulutaulu laminointikoneen ja mustaksi maalatun housuhenkarin avulla.

Ikean pallolakanatOmaan sänkyyn petasin hetken mielijohteesta Ikeasta nappaamani pallolakanat. Niistä tuli jotenkin lapsuus mieleen. Hämärästi muistelen, että mummolassa olisi ollut samanlaiset punavalkoiset, kun olin lapsena siellä yökylässä.

Nej, men härregud! Kyllä ruotsalaislla on kummallisia pussilakanoita! Kuka noita neppareita muka koskaan laittaa kiinni? Ne vain haittaavat mankelointia, ovat tiellä ja hyödyttömät. Ja missä ovat lakanan yläreunassa olevat reiät, että saisi täkin kulmista kiinni? Miten näitä oikeaoppisesti oikein kuuluisi pedata?

Puhtaat lakanat

Ja nyt kun katselen kahta viimeistä kuvaa, päätän vielä kerran, että yläkertaan ei tule tapetteja. Tapetit on nyt nähty. Hankala pitää puhtaana ja aivan liian kirjavaa minun makuuni.

Fresh and clean sheets today.

Tietoja Saara

Äiti, vaimo ja siivoushullu kirjaa omaksi ilokseen muistiin 50-luvun puutalon mittavaa remonttia ja muutosta. Mukana sisustusta, tuunausta ja pelargonioiden parissa hääräilyä.
Kategoria(t): Lapselle, Makuuhuone, Tekstiilit, Vanhat tavarat Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Puhdaslakanapäivä

  1. Kyllä teillä on tunnolliset äiti ja poika, kun joululomalla sairastavat. Pikaista paranemista Pikkuapulaiselle!

    Ja joo, mä en kans ymmärrä niitä neppareita pussilakanoissa. Joko jumittavat mankelin tai hajoavat mankelissa.

    Liked by 1 henkilö

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s