Muistelot

Aika kuluu niin että perässä ei pysy. Lapsen myötä se on tuntunut kuluvan vielä entistä nopeammin. Pikkuapulainen kasvaa, maailma muuttuu, peilissä on vuosi vuodelta vanhemmat kasvot…

Vastahan me muutimme tänne Tuulentupaan! Vain hetki sitten Pikkuapulainen ilmestyi maailmaan kasvot edellä ja suuret silmät ammollaan.

Monissa blogeissa muistellaan nyt mennyttä vuotta. Taidanpa tällä kertaa muistella menneitä itsekin. Vuosi 2015. Muisto per kuukausi. Olkaa hyvät!

Mitä kuuluu!? Minä täältä veneestä soittelen...

Tammikuun sadekeleillä oli keksittävä puuhaa sisällä. Kuvassa on Pikkuapulaisen pahvilaatikkovene nimeltään Sympaatti.

Tutin poltto nuotiolla

Helmikuussa Tuttikeiju vieraili lopulta meilläkin. Pikkuapulainen poltti tuttinsa mökillä nuotiossa – yksi kerrallaan. Urhea poika. Päättäväisesti toimittu, eikä pisaraakaan kyyneliä.

Perhekuvia

Maaliskuussa saimme kehystettyä ja seinälle sukulaismiehen ottamat perhekuvat. Monien vaiheiden jälkeen onnistuimme tekemään jonkinlaisen toisinnon vanhasta perhekuvasta karusellissa.

Korujen säilytyspaikka

Huhtikuussa viemäritöiden viimeistely pisti pihan mullin mallin. Lisäksi kuljin keppien kanssa kahdeksan viikkoa. Niinpä sisätiloissa piti olla sitäkin nätinpää ja minulla oli aikaa puuhastella kotona – minut yllätti uudenlainen tuunaus– ja sisustusvimma.

Vasta istutetut mustamarja-aroniat

Toukokuussa päästiin laittamaan pihaa, korjaamaan vaurioita ja suunnittelemaan uutta. Istutettiin mm. 80 metriä uutta pensasaitaa.

Hiekkalaatikolla

Kesäkuussa elämä pyöri pihatöiden ympärillä. Kesäkukkia, pihan tasoitusta, suunnittelua, mutta myös aikaa lapsen kanssa. Tässä vietämme hiekkalaatikon uuden paikan kunniaksi hiekkalaatikon avajaisia.

Uusi venepaikka

Heinäkuusta on vaikea valita vain yhtä muistoa. Kukat ja piha, rompepäivät, kirpparilöytöjä… Veneilykelejä oli kuitenkin niin vähän, että kun vene lopulta saatiin vesille ja uuteen kotisatamaan, oli se sen verran iso tapahtuma, että sitä kelpaa muistella.

Mielenmaisema, illan viimeiset säteet

Elokuu oli töiden alkamisesta huolimatta ihana, lämpöinen kuukausi. Retki joelle oli yksi kohokohta, toinen suosikki oli pikkuvenetsialaiset mökillä. Keinu mökin rannassa on paikka, johon liittyy monta muistoa, siinä on minun mielenmaisema.

Uusi roskakatos

Syyskuussa piha sai uutta ryhtiä. Isäntä tekaisi sinne uuden roskakatoksen – ”äidin kopin”, niinkuin kolmevuotiaamme kaikille ja joka paikassa kertoi.

Pelargoniat talvehtimassa

Lokakuussa oli kesäkukat lopultakin siirrettävä sisälle. Pelargoniat saivat täksi talveksi kodin meidän kakkoseteisestä. Sitä on pidetty nyt isännän vastusteluista huolimatta viileämpänä ja toistaiseksi kaikki pelakuut voivat suhteellisen hyvin.

Puinen paloauto

Marraskuussa mieltäni ilahduttivat kirpparilöydöt.

Tähti maljakossa

Joulukuussa meillä oli Pikkuapulaisen kanssa askarteluvimma. Tein näitä paperitähtiäkin aivan käsittämättömän määrän. Näperreltiin lapsen kanssa kilpaa kaikenlaista. Pari pillitimanttiakin tein Talosta koti -blogista poimituilla ohjeilla. (Tiedoksi vaan, kaikki tähdet hyödynnettiin. Suurin osa koristi joulumuistamisia ja paketteja, osa jäi koristuksesksi kotiin, hyllyn päälle ja tähtinauhaksi.)

Olipa pitkä vuosi! Ja toisaalta niin kovin lyhyt. Ihanaa aikaa. Kiitos teille ihanat lukijat ja menestyksekästä ja onnellista uutta vuotta teille kaikille! 

Last year review. 2015 was a long year, yet still so short. Wonderful time.
Successful and happy new year to all of you!

Tietoja Saara

Äiti, vaimo ja siivoushullu kirjaa omaksi ilokseen muistiin 50-luvun puutalon mittavaa remonttia ja muutosta. Mukana sisustusta, tuunausta ja pelargonioiden parissa hääräilyä.
Kategoria(t): Lapselle, Mökillä, Sisustus, Tuunausta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

6 vastausta artikkeliin: Muistelot

 1. Milla sanoo:

  Ihana kooste viime vuodesta ❤️ Noita paperitähtiä aion vielä tehdä…Ihanaa vuotta 2016 sinulle ja perheellesi 🌟!

  Liked by 1 henkilö

 2. Sellainen vuosi 🙂 Hyvää 2016:tta teille! Lisää paperitähtiä ens jouluksi, hahaa!

  Liked by 1 henkilö

  • Saara sanoo:

   Ei, ei paperitähtiä ensi jouluna! Tai, jos löytyy joku uusi malli 🙂
   Toivottelinkin Jäärälään hyvää uutta vuotta blogissasi, toivotan siis nyt vain mukavaa viikonloppua!

   Tykkää

 3. Marika sanoo:

  Ihana Sympaatti! 😀 Mahtavaa alkanutta vuotta 2016 teille!

  Liked by 1 henkilö

  • Saara sanoo:

   Marika, meillä innostuttiinkin tosiaan pahvilaatikoista rakentelemaan kaikenlaista: Sympaatti, mummoankan auto, hella… Niissä on se hyvä puoli, että kun leikit on leikitty moneen kertaan ja kyllästytty, viedään systeemit kierrätykseen. Itse asiassa parasta on yhdessä niiden suunnittelu ja tekeminen. Sympaatista tosin ei olla vielä luvuottu, sitä on vain tuunattu lisää. Ratti, veneen avain ja sille virtalukko…
   Välillä nostetaan se varastoon ja sitten taas esille 🙂
   Ihanaa alkanutta vuotta sinulle!

   Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s