Polulla

Kun meidän perhe muutti tänne Tuulentupaan 4½ vuotta sitten, meistä ei kumpikaan tajunnut ennenkuin keväällä, että meillähän on, hyvänen aika sentään, jokinäkymät! Seuraavana syksynä meille valkeni, että järvikin pilkottaa peltojen takana. Hienot näkymät ovatkin – erityisesti keväällä ja syksyllä, kun puissa ei ole vielä runsasta lehdistöä.

Ihanat luonnon värit kevätauringossa

Joki avautui meille todella vasta viime kesänä, kun teimme perheen kanssa yhden illan omatoimiretken joelle pienellä jollalla. Uskomaton elämys. Ja aivan kotinurkilla.

Luontopolulla

Nyt meillä on uusi mahdollisuus tutkailla jokea ja maisemia maista käsin. Paikalliset ovat ryhtyneet kunnostamaan jokea ja jokivartta talkoovoimin. Melkein meidän talon kulmalta – vain tien ylitys – alkaa uuden uutukainen joen rantaa pitkin kulkeva luontopolku. Polku on vielä keskeneräinen ja sitä kunnostetaan talkoovoimin, mutta voi miten kiva bonus täällä asumiseen!

Luontopolun varrella

Kaikki kunnia ja kiitos paikallisille aktiivihenkilöille, jotka ovat ryhtyneet suojelemaan ja kunnostamaan jokea ja sen ympärstöä! Aivan mahtavaa, että näitä tämänkaltaisia ihmisiä on olemassa.

Polku

Aiemminkin olemme katselleet ikkunasta keväisin ja syksyisin kun joelle on lapannut väkeä kameroiden kanssa. Lintujen suosikkipaikka. Isännän kanssa juuri viikonloppuna totesimme, että onpa meillä hienot huudit täällä kun ojan yli loikkii jos jonkinlaista kameramiestä.

Joki

Minun kärsivällisyydellä ja taidoilla ei linnuista saa häävejä otoksia, pitäisi varmaan yrittää äänittää sitä konserttia, joka tuolla joen varrella kuuluu.

Joen varrella

Kiitos!

New footpath along the river almost starting from our backyard. Thanks to local active people who have started to restore the river and river shore.  Thank you!

Tietoja Saara

Äiti, vaimo ja siivoushullu kirjaa omaksi ilokseen muistiin 50-luvun puutalon mittavaa remonttia ja muutosta. Mukana sisustusta, tuunausta ja pelargonioiden parissa hääräilyä.
Kategoria(t): Pihalla Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

4 vastausta artikkeliin: Polulla

 1. Tosi hieno homma, että porukka on aktivoitunut kunnostamaan jokivartta! Mutt noi lintubongarit voi olla ihan riesakin. Meidän lähistöllä tupsahti joku harvinainen tipu talvehtimaan yhden paritalon pihaan ja hetken päästä piha-aidan takana seisoi kymmenittäin lintubongareita objektiivit ojossa. Minkäs teet – kunnan maalla he seisoivat. Minä oisin kyllä hätistellyt harjan varrella sen tipun muualle, silläpä ne ois bongaritkin lähteneet 🙂

  Liked by 1 henkilö

  • Saara sanoo:

   Onneksi nuo bongarit on sentään tuolla tien toisella puolella. Enemmän täällä oli ruuhkaa talvella, kun joella oli retkiluistelurata – autoja oli parkkeerattu tien varret täyteteen ja väkeä lappasi edestakaisin. Rata oli kyllä tänä talvena hieno, vaikkei sinne itse ehdittykään.

   Tykkää

 2. Aliisa sanoo:

  Ihana joki teillä siinä ihan vieressä. Olisipa mukava meloskella siellä hiljakseen 🙂

  Liked by 1 henkilö

  • Saara sanoo:

   Aliisa, voisi tosiaan kuvitella että melonta olisi erityisenkin kivaa tuolla kaikessa rauhassa. Joki on tosiaan mukava bonus, kun taloa ostaessa ei sitä oikeastaan noteerattu lainkaan.

   Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s