Kulmakukkapenkki

Palataanpa vielä loppukesän puuhasteluihin. Etupihan reunakiviprojekti muuttuikin siis pation rakenteluksi. Ja kukkapenkin.

Rappusten kulma

Meillä on ollut talon kulmalla ongelmanurkkaus, jossa on ollut nurmikko. Nurmikko vaan ei ole siinä oikein kasvanut, johtuen todennäköisesti huonosta pohjasta ja paikan paahteisuudesta. Nurkka on ollut oikea ankeuden huippu.

Ankea kulmaus

Kaavailin siihen sitten kukkapenkkiä. Sain syntymäpäivälahjaksi vuorokauden minun määrämiä pihatöitä ja käytin sen tähän.

Syntymäpäivälahja

Isäntä kaivoi kuuliaisesti montun, teki pohjatyöt ja kuljetti mullat. Reunakivet ladottiin kukkapenkin ympärille ja näin etupihan reunakiviprojektikin edistyi samalla hiukan.

Kukkapenkki edistyy

Portaiden vieressä oli myös pieni epämääräinen alue ”nurmikkoa”. Siihen tehtiin kiveys ja nyt siinä voi oikeasti pitää lyhtyjä ja kukkia tai muuta kivaa. Kylläpä näyttää heti niin paljon paremmalta.

Kiveys portaiden vierellä

Vaikka niin tohinalla halusin tätä kukkapenkkiä ja siihen piti heti siirtää kaikenlaisia perennoja, jäin kuitenkin empimpään paikan paahteista sijaintia. Millaiset kukat tai kasvit siinä oikein loppujen lopuksi viihtyisivät?

Ensimmäiset istutukset

Projekti jäikin sitten tältä syksyltä kesken. En saanut päätettyä, mitä siihen istutetaan ja jalkaoperaation vuoksi en enää ole päässyt pariin viikkoon pihatöihinkään. Eli aika loppui kesken. Nyt hieno kukkapenkki kasvaa rikkaruohoa. Paitsi tuo kulma, johon istutuin äidiltä saamaani valkokukkaista maanpeitekasvia (jonka nimeä en edes tiedä). Tässä kohtaa on aika vähän multaa, joten ajattelin, että maanpeiteasvi on sikäli siihen sopiva. Lisäksi matala kasvi ei sitten peitä kukkapenkin muita kasveja etupihalta päin katsottuna.

Palataan ensi keväänä taas asiaan, kun pääsen istutustöihin. Vinkkejä kasveista tietysti ottaisin mielelläni vastaan. Kulmaan paistaa aamupäivästä pitkälle iltapivään aurinko suoraan. Kuiva se on myös. Pitäisiköhän roudata siihen kiviä koristukseksi 🙂

Planning and building a new flower bed into front yard.

Tietoja Saara

Äiti, vaimo ja siivoushullu kirjaa omaksi ilokseen muistiin 50-luvun puutalon mittavaa remonttia ja muutosta. Mukana sisustusta, tuunausta ja pelargonioiden parissa hääräilyä.
Kategoria(t): Kasvit, Pihalla Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

5 vastausta artikkeliin: Kulmakukkapenkki

 1. MarianneJ sanoo:

  Hyvä idea laittaa tuo kivetys portaan viereen. Penkkiin laittaisin jotain matalaa havua, tuiviota tms. ja penkin katteeksi joko ns. ”heittokiveä” tai kuorikatetta. Ei tarvitsisi kitkeä 🙂

  Liked by 1 henkilö

  • Saara sanoo:

   Marianne, taputtelin itsekin itseäni olalle, kun hoksasin tuon kivetyksen portaiden viereen. Näyttää jotenkin viimeistellymmältä. Havut varmaan olisivat yksi vaihtoehto. Itse harkitsin marjakuusta tuomaan vähän korkeutta. Mietin vain, ett kun on paahteinen paikka, pitääkö niitä havuja sitten peitellä keväisin, en millään viitsisi. Katsotaan nyt, minulla on kevääseen asti aikaa miettiä 🙂
   Mukavaa loppuviikkoa!

   Liked by 1 henkilö

 2. Jaa-a. En ole perehtynyt aurinkoisen paikan kasveihin, kun meidän pihalla on jokseenkin pelkästään varjopaikkoja. Kivet viihtyy missä vaan 😉 Kyllä siitä vielä kukkapenkki tulee!

  Liked by 1 henkilö

  • Saara sanoo:

   Kivet on oikeastaan aika hienojakin, taidanpa ihan harkita niitä 🙂
   Kyllä siitä kukkapenkki tulee, mutta vähän nolottaa, kun sillä oli olevinaan niin kiire ja nyt kasvaa rikkaruohoa…

   Tykkää

 3. Paluuviite: Syyskeittiö | Tuulentupa

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s