Löytöjä 2016

En ole mikään keräilijä, mutta intohimoa vanhoihin esineisiin on aina ollut. Keräilijä en ole siinä mielessä, että en ole keskittynyt mihinkään erityiseen systemaattisesti. Osa aarteistani on jo joutanut kiertoon ja osa odottaa kellarissa sopivaa käyttötarkoitusta tai kierrätystä.  Kovasti aina saarnaan tavaran vähyyden puolesta ja saan ajoittain puuskan vähentää tavaraa. Kuitenkin yhtä usein teen ”löytöjä” joita ei voi ohittaa. Pattitilanne.

Tänäkin vuonna näitä löytöjä oli muutamia, vaikka kirppareita ja romutoreja ei enää tulekaan kierreltyä vanhaan malliin.  Tässä viisi mieluisinta löytöä:

1. Tammikuussa teimme isotätini luota huikean vintagelöydön. Kaksi Gastone Rinaldin nojatuolia 50-luvulta. Itselläni ei ollut hajuakaan tuolien alkuperästä, mutta sain vinkin kahdeltakin Tuulentuvan lukijalta. Tuolit osoittautuivatkin sitten hippasen arvokkaammiksi kuin mitä alunperin kaavailin. Jopa sen verran arvokkaiksi, että tuli paineita niiden entisöinnistä. Tuolit ovat liian hienot kellarissa säilytettäväksi, pitäisi tehdä niiden suhteen jotain. Vaan mitä? Hyvät neuvot olisivat tarpeen. Tarvitsisimme ensinnäkin pätevän kunnostajan. Kangas pitäisi varmasti olla mahdollisimman samankaltainen kuin alkuperäinen, mutta minkä värinen? Pitääkö rungolle ja puuosille tehdä jotain? Vähemmän arvokkaan tuoliparin olisinkin jo verhoiluttanut aikaa sitten, mutta nämä…

Nojatuoli 50-luvulta

2. Pääsiäisenä ehdimme käväistä kirpparilla. Sieltä löysin tämän ihanan mustavalkoisen peltipurkin. Vähän vaatimattomampi löytö, mutta omasta mielestäni huippukiva.

Lankaköynnös muutti ulkoa sisälle

3. Aarikan mustavalkoinen peltipurkki löytyi pilkulliselle kaveriksi myöhemmin syksyllä. Ja vielä myöhemmin muun kaupanteon yhteydessä silmäni osuivat Aarikan mustavalkoisiin tarjottimiin. Sain ne kaupanpäällisiksi! Ihanat!

Aarikan mustavalkoinen pieni peltipurkki

Mustavalkoiset retrotarjottimet

4. Lokakuussa minulla oli aikaa pyöriä somessa ja olla nopea tarvittaessa. Haaviini jäikin kaksi priimakuntoista käsinojallista pinnatuolia, jotka ovat saman valmistajan ja samanlaiset kuin meidän keinutuoli. Olin näistä niin onnellinen.

Pinnatuoli olohuoneen nurkassa

5. Ja sokerina pohjalla: ruokahuoneen uusi valaisin. Vintage tai retro, ihan miten vaan. Olen rakastunut tähän lamppuun. Ruokahuone sai ihan uuden ilmeen valaisimen vaihdon myötä.

"Uusi" ruokahuoneen valaisin

Mukavaa vuodenvaihdetta!

My best finds 2016. Have a nice new year’s weekend!

 

Ps. Koska tavaraa kertyy, vanhasta on päästävä eroon. Myynnissä on ainakin vanha ruokailuhuoneen valaisin. Jos olet kiinnostunut, laita viestiä sähköpostiin.

 

Tietoja Saara

Äiti, vaimo ja siivoushullu kirjaa omaksi ilokseen muistiin 50-luvun puutalon mittavaa remonttia ja muutosta. Mukana sisustusta, tuunausta ja pelargonioiden parissa hääräilyä.
Kategoria(t): Astiat, Hankintoja, Sisustus, Vanhat tavarat. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

10 vastausta artikkeliin: Löytöjä 2016

  1. Mahtavia löytöjä! Hyvää uutta vuotta! 🙂

    Liked by 1 henkilö

  2. Milla sanoo:

    Ihania löytöjä vuoden varrelta…! Kaikkea hyvää ja ihanaa uudelle vuodelle 2017❤

    Liked by 1 henkilö

  3. Löytöjen vuosi! Toivottavasti myös 2017 tuo teille kaikkea mukavaa tullessaan! Hyvää uutta vuotta! 🙂

    Liked by 1 henkilö

  4. Katinka sanoo:

    Upeita löytöjä vuoden varrella olet tehnyt! Onnea ja iloa, sekä hyvää oloa uuteen tulevaan vuoteen 2017 <3!

    Liked by 1 henkilö

  5. Sini_K. sanoo:

    Luin suosikkiblogejani (jälleen kerran) ja törmäsin sekä tähän postaukseesi että toiseen, jossa on ratkaistu vastaava tuoliongelma kuin sinun arvotuolisi kanssa. Tunnetko Tuija Talvitien blogit? http://asunnot.oikotie.fi/kotiin/blogit/kotikiikarissa/virastosta-paraatipaikalle-uudelleenverhoillut-kilta-tuolit

    Innostutko myös osallistumaan pihahaasteeseen, jonka lanseertasin blogissani? 🙂

    Sini K.
    kasvihormoni.fi

    Liked by 1 henkilö

    • Saara sanoo:

      Sini, kiitos vinkistä tuolien suhteen! Olen tainnut törmätä noihin mainitsemiisi Kita-tuoleihin aiemmin ja ihailin jo silloin kuinka taidokkaasti ne oli verhoiltu. Harmillisesti tekijät ovat Turun seudulla ja yritän vielä katsella jotain vaihtoehtoa täältä Pirkanmaalta. Varmasti niitä onkin, täytyy vain aktivoitua haeskelemaan.
      Ja kiitos haasteesta! Taidanpa selailla kuvia, josko minulta löytyisi kuva/kuukausi pihaan littyen. Varsinaisesti en miellä itseäni puutarhabloggaajaksi, mutta katsotaan mitä löytyy. Palaan asiaan, kun saan postauksen tehtyä.

      Tykkää

Kommentoi