12 kuvaa puutarhavuodesta 2016

Hymyilyttää hiukan tuo otsikko. Olen ollut koko ajan sitä mieltä, että meillä on piha, puutarhasta ei ole oikein voinut puhua. En siis todellakaan ole mieltänyt itseäni puutarhabloggaajaksi ja olin vähän huvittunut, kun Kasvihormonin Sini K. vinkkasi minulle lanseeraamastaan haasteesta:

”Haastan kaikki puutarhabloggaajat osallistumaan vuoden 2016 puutarhavuoden kertaamiseen kahdentoista kuvan avulla ennen seuraavan puutarhavuoden alkua. … #12puutarhakuvaa”

Ehkäpä piha on kuitenkin pikkuhiljaa muuntautumassa puutarhaksi. Olin vakuuttunut, etten edes löytäisi kahtatoista kuvaa meidän pihasta tai ainakaan kuvaa joka kuukaudelta. Ilmeisesti olen kuitenkin tiedostamattani pitänyt jonkinasteista ”puutarhablogia” koska joka kuukaudelta löytyi kuin löytyikin jotain:

Tammikuussa paukkuivat pakkaset. Blogiin latasin kuvia kotipihasta ja lähiympäristöstä. Tämä kuva ei tainnut yltää postauksiin asti, mutta löytyi nyt ladattuna WordPressin mediatiedostoista.

Kylmä

Helmikuussa keli muuttui nopeasti suojakeliksi. Mitä parhain keli tehdä lumiukkoja ja lumilyhtyjä.

Lumiukot

Maaliskuussa ajatukset kääntyivät kohti kevättä ja napsasin pelargonioista ensimmäiset pistokkaat.

Kevään ensimmäinen pistokas

Huhtikuussa leikkasin meidän tuija-aidan ja sekosin taimimyymälässä.

Tuija-aidan leikkuuta

Toukokuussa puutarha muuttui valkoiseksi.

Rautatienomenapuussa on suuret, kauniit kukat

Kesäkuussa meidän pihaan alkoi hahmottua outo rakennelma.

Isän ja pojan projekti

Heinäkuussa sain vihdoin maalattua pergolan säleikön loppuun ja annoin villiviinille luvan kiivetä sitä pitkin. Kirjoittelin blogiin pihan muutoksesta ja haaveista sen suhteen.

Itse juurrutettu villiviini lähti hyvin kiipeämään kohti pergolaa

Elokuussa meillä aktivoiduttiin pihatöihin ja aloitettiin etupihan reunakiviprojektia mutta tehtiinkin patio. Vietimme myös puumajan tupareita ja nautimme elokuisesta pihasta parhaimmillaan.

Valot kaiteella

Syyskuussa pohdiskelin upean vuorijalavamme kohtaloa.

Vuorijalava - ja kuivaneet lehdet

Lokakuussa toivuin jalkaleikkauksesta ja puutarhatyöt jäivät tekemättä. (Pääsin ensimmäisen kerran haravoimaan uudenvuodenpäivänä, juuri ennen näitä lumisateita ja pakkasia.) Syksyn väreistä voi nauttia silti jalkapuolenakin.

Viime kesänä istutettu mustamaraja-aronia-aita

Marraskuuhan nyt ei varsinaisesti ole mikään puutarhakuukausi, mutta isäntä teki minulle keittiöön ikkunalaudan, jossa voi marraskuussakin vaalia pelargonioita. Lisäksi minuun iski marraskuussa poikkeuksellinen sisäviherkasvi-innostus.

Onko nyt todellakin marraskuu!?

Joulukuussa ensimmäisenä adventtina sytytetyt jouluvalot valaisivat muuten niin pimeää pihaa. Tuija-aidasta leikatut oksat ovat koristaneet portaita ja keittiön ikkunoita. Pääsimme ennen joulun sateita ihailemaan myös kaunista kuuraa puutarhassa.

Joulun odotusta

Kiitos Sini K. tästä haasteesta! Aloinkin yhtäkkiä tuntea itseäni hiukan puutarhabloggaajaksi 🙂

Twelve pictures of our garden in every month of the year 2016.

Tietoja Saara

Äiti, vaimo ja siivoushullu kirjaa omaksi ilokseen muistiin 50-luvun puutalon mittavaa remonttia ja muutosta. Mukana sisustusta, tuunausta ja pelargonioiden parissa hääräilyä.
Kategoria(t): Kasvit, Pihalla. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

10 vastausta artikkeliin: 12 kuvaa puutarhavuodesta 2016

 1. Sini_K. sanoo:

  Aivan hurjan upean postauksen teit, vau! Sitä ei aina aavista, millainen bloggaaja onkaan :D. Jos on koti-bloggaaja ja talossa on piha, pihassa puita ja ottaa kuvia siitä, löytää itsensä helposti puutarhakategoriasta, niin helppoa se on! (Meillä kun puut ovat vielä sellaisia risukeppejä, ei voida puhua kunnolla puutarhasta, ennemminkin kukkapellosta.)

  Kiitos, kun tartuit haasteeseen!

  Sini K.
  kasvihormoni.fi

  Liked by 1 henkilö

  • Saara sanoo:

   Sini, täysikasvuiset puut; männyt, koivut ja jopa tuo vuorijalava, ovat kyllä meidän pihan helmiä. No, jos tämä riittää puutarhabloggaajakategoriaan kuulumiseksi, olkoon sitten niin 🙂

   Tykkää

 2. Kyllähän sä oot monien muiden kykyjesi lisäksi vielä puutarhabloggarikin 😉 Mutta ruoka/leivontabloggaaja ehkä et…. 😉 En osaa päättää onko kesäiset pihakuvat keskellä talvea masentavia vai kannustavia. Kyllähän se kesä taas sieltä joskus tulee – eikä tuntuis miltään, jos ei ois talvea välillä!

  Liked by 1 henkilö

  • Saara sanoo:

   Olenkin sellainen ”joka-alan-asiantuntija” 😉 Ainakin isäntä jaksaa naljailla aiheesta. Mutta olet oikeassa, ruoka-/leivontabloggaajaa minusta ei taida tulla edes vahingossa.
   Vähän kaksipiippuinen juttu nämä tällaiset koosteet menneestä vuodesta. Blogia jo seuranneille mahtaa olla vähän tylsää, mutta toisaalta taas uusille lukijoille ehkä ihan jees. Enpä tiedä?

   Tykkää

   • No eihän sitä aivan jokaisesta seuraamastaan blogista ihan jokaista kuvaa muista…eli en mä ainakaan tylsisty kenenkään koosteisiin. Meillä mua kutsutaan tittelillä ”kaikkien alojen erityisasiantuntija eli äiti”, sulla taitaa olla sama titteli 😉

    Liked by 1 henkilö

   • Saara sanoo:

    Aika lailla samanlaiset on tittelit. Eikä tuosta sinun tittelistä ”kaikkien alojen ERITYISasiantuntija” juuri titteli parane. Joten voimme röyhistää rintaa ja käyttää näitä titteleitä laajemmissakin piireissä 🙂

    Tykkää

 3. jori sanoo:

  Todella ihania kuvia ja tunnelmia =)

  Liked by 1 henkilö

 4. Paluuviite: Puutarhavuosi 2017 | Tuulentupa

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s