Hui hulinaa

Pikkuapulaisen 5-vuotissynttärit olivatkin melkoinen voimainponnistus. Lähti niin sanotusti lapasesta. Alkuperäinen suunnitelma tämän etapin juhlistamiseksi oli viettää synttäreitä vaatimattomasti ja matalalla profiililla. Pari kaveria vanhempineen kylään. Toisin kuitenkin kävi.

Pikkuapulaisen ravattua kaverisynttäreillä koko kevään totesimme, että Pikkuapulaisen tai meidän on mahdotonta valita vain muutamaa kaveria synttäreitä viettämään. Kutsuttiin sitten koko poppoo – n. 15 lasta vanhempineen, ja sitten myös pikkusisarineen ja lisäksi vielä pari serkkua – koulun juhlasaliin temppuilun merkeissä. Voisi äkkiä kuvitella, että helppo juttu. Ei kuitenkaan minulle! Vaikeinta oli muistaa ottaa mukaan kaikki kerralla. Piti olla tarjottavaa, pöytäliinaa viiriä, ilmapalloa, ongintaa varten lahjapussukoita jne. jne.

Hyvä kuvaa, minkä voisi julkaista, minulla ei valitettavasti tästä megatapahtumasta ole, mutta värikästä ja vauhdikasta oli.

Seuraavana päivänä oli kutsuttu kotiin mummit ja kummit. Koska edellinen päivä vei kaiken energian ja puhdin, olin tyytyväinen kun talo oli suurin piirtein siisti sukulaisten saapuessa. Puhumattakaan koristeluista tai sen kummemmista teemoista.

Mutta yhden asian ehdin värkätä Pikkuapulaisen avustuksella edellisellä viikolla. Kakkuun koristeen! Meillähän on joka vuosi tämä sama suklaarouhekakku. Pidetään näin yllä isännän perheen perinnettä ”pispalalaisesta kakusta”.  Tätä heillä kotona kuulemma aina syötiin kun oli juhlat. Perinne siis jatkukoon 🙂

Ajattelin kuitenkin vähän muuntaa ilmettä ja värkkäsin viirit kakkuun.  Olin niin onnellinen kun edellisen pävän värikarnevaali rauhoittui kotona vähän vähemmän värikkääksi.

Edelleen kyllä ihailen ja hämmästelen äitejä, jotka pystyvät napsimaan juhlien tiimellyksessä tai valmisteluvaiheessa toinen toistaan hienompia kuvia. Itse säntäilen laittamassa juhlatarjoiluja kuntoon ja kuvat jäävät ottamatta. Ehkäpä taas ensi vuonna saatte ihailla pelkästään tätä ”pispalalaista perinnekakkua”. Yritän muistaa vaihtaa edes pöytäliinan toiseksi 🙂

Little helper is already five years old! He had very colorful party with friends and little less colorful party at home with family. I did not have time to prepare birthday much but did some decorations for the cake.

 

Tietoja Saara

Äiti, vaimo ja siivoushullu kirjaa omaksi ilokseen muistiin 50-luvun puutalon mittavaa remonttia ja muutosta. Mukana sisustusta, tuunausta ja pelargonioiden parissa hääräilyä.
Kategoria(t): Keittiö, Lapselle Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

4 vastausta artikkeliin: Hui hulinaa

 1. Elli sanoo:

  Ihanan näköiset juhlat 🙂

  Liked by 1 henkilö

  • Saara sanoo:

   Kiitos Elli 🙂 Juhlat olivatkin sitten ihan kivat, kuvia vähän oli hintsusti. Tai – kuvia kyllä oli, mutta julkaisukelvottomia.

   Tykkää

 2. Ai että VÄHÄN lähti juhlat lapasesta 😀 Ohhoijaa, 15 lasta vanhempineen…No, toisaalta tuollaisessa järjestelyssä voi toki olettaa tai ainakin toivoa että vanhemmat katsovat itse jälkikasvunsa perään. Alle kouluikäisten kaverisynttäreissä ilman vanhempia on aina se jännitysmomentti, että joku vieraista loukkaantuu henkisesti tai fyysisesti ja alkaa parkua lohduttomasti ja mitäs sitten tehdään! Mutta teillä näkyi sujuneen kaikki synttärit mukavasti, se on mukavaa (mutta silti raskasta…) 🙂

  Liked by 1 henkilö

  • Saara sanoo:

   Juu, vähän. Itse asiassa se 15 lastakin oli vaan kutsutut. Lopulta paikalle tuli 3 pikkusisarusta, yksi isoveli sekä 12 v serkku kaverinsa kanssa. 12-vuotiaat tulivat auttamaan 🙂
   Nyt onkin mysteeri mitä keksitään ensi vuonna…

   Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s