Käyskentelyä

Päivän parhaisiin hetkiin kuuluu tepastelu ympäri pihamaata auringonlaskun aikaan. Kastelukannu kädessä tai sitten ei. Kamera kädessä tai sitten ei. Ehkä nypin muutaman rikkaruohon tai sitten en. Ehkä suunnittelen seuraavaa päivää tai sitten en. Ehkäpä vain aistin – en ajattele.

Minun hetkeni

Lapsi on nukkumassa, tuuli on tyyntynyt, sade tauonnut, ilta-aurinko paistaa peltojen takaa ja kultaa puutarhan sävyt. Tuoksut korostuvat ja linnutkin ovat menneet unten maille. Tämä on minun hetkeni.

Juhannusruusua pilkottaa etupihallakin

Tämän kesän kukkija on ollut juhannusruusu.  Jo kolmatta viikkoa runsaasti kukkivat juhannusruusut aikovat näköjään vielä jatkaa kukkimistaan nuppujen määrästä päätellen.

Juhannusruusut jatkavat kukkimistaan

Tänä kesänä myös kurtturuusu yllätti minut olemassaolollaan. Olen kyllä huomannut, että juhannusruusun kyljessä on jotain muutakin ruusua, mutta se ei ole aiemmin kukkinut lainkaan. No, nyt kukkii!

Kurtturuusu

Terassi kaipaa kunnostusta, mutta en rupea siitä tänä kesänä stressaamaan. Haluaisin siihen erilaisen aidan sekä suojaavaa ja tilan rajaavaa säleikköä, jotta voisin istuttaa köynnöksiä kiipeämään sitä pitkin.

Terassi kaipaa kunnostusta

Myös arovuokko on kukkinut pitkään ja kauniisti. Pitäisi päättää, mihin sen siirrän, sillä nyt se kukkii kukkapenkissä, joka on saanut lähtökäskyn. Penkki on omituisessa paikassa keskellä nurmikenttää ja osittain puumajan alla, joten pois se on siirrettävä.

Arovuokko

Kottikärryihin keittiön edustalle istutin tänäkin vuonna joitakin yrttejä, kuunliljaa, tummalehtistä kesäpegoniaa ja kaksi mansikan tainta. Maistiasia odotellaan jo. Keittiön ikkunoista heijastelee aurinko. En oikein ihan ymmärrä, mistä se heijastaa, kun aurinko laskee toiselle puolelle taloa.

Etupihalla

Jos katson pihan ulkopuolelle, auringonlaskun aika voi joskus olla henkeäsalpaavan kaunis.

Valoisat yöt

Auringonlaskun aikaan

Hyvää yötä.

This is my moment. Walking around the garden during sunset. Our son is sleeping, wind has calmed down, rain has stopped, even birds have gone to sleep. I smell roses and grass that I cut earlier. I might water the plants, I might take some pictures, or do nothing but sense the garden. Good night.

Tietoja Saara

Äiti, vaimo ja siivoushullu kirjaa omaksi ilokseen muistiin 50-luvun puutalon mittavaa remonttia ja muutosta. Mukana sisustusta, tuunausta ja pelargonioiden parissa hääräilyä.
Kategoria(t): Julkisivu, Kasvit, Pihalla. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

6 vastausta artikkeliin: Käyskentelyä

 1. Nimetön sanoo:

  Ihanan tunnelmallista ja ihania kuvia😍Toi on parasta!

  Liked by 1 henkilö

 2. Aivan ihania tunnelmia! Voin kyllä samaistua, illat ovat meilläkin kaunein aika vuorokaudesta. Ilta-aurinko värjää kaiken niin kauniiksi ja varmaan levittää jotain silotteluainetta ympäriinsä – ei nimittäin pistä silmiin kaikkialla vaikuttava keskeneräisyyskään niin kovasti! 😉

  Liked by 1 henkilö

 3. Pilvi sanoo:

  Mielettömiä kuvia ja rauhoittava tunnelma. Istutukset kottikärryihin on todella hyvä idea, näyttää kauniilta! Niinkuin kaikki muukin :).

  Liked by 1 henkilö

  • Saara sanoo:

   Pilvi, kävin juuri Villa Idurin sivuilla ja niin oli rauhoittava tunnelma myös siellä 🙂 Kottikärryt on ollut aika toimiva juttu. Saan kärrättyä yritit tuohon keittiön eteen, siitä on nopea kipaista persiljaa keittoon, eikä tarvitse lähteä tuonne pihan perukoille asti.

   Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s